• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • MicroStrategy koopt voor $1,1 miljard aan bitcoin, bezit nu 224.800 BTC
september 16, 2024

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy heeft vorige week zijn indrukwekkende bitcoin (BTC)-schatkist verder uitgebreid met nieuwe aankopen ter waarde van maar liefst $1,1 miljard. Het is de zoveelste bitcoin-aankoop van het miljardenbedrijf, waarmee het zijn positie als ‘s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter verder uitbreidt.


18.300 nieuwe bitcoins

Bitcoin-bull Michael Saylor, de oprichter en tevens uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, kondigde afgelopen vrijdag aan dat het bedrijf 18.300 bitcoins aan haar balans heeft toegevoegd. Hier heeft de Amerikaanse softwareleverancier in totaal ongeveer $1,11 miljard voor betaald, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van $60.408 per bitcoin. De aankopen zijn gedaan tussen 6 augustus en 12 september.

MicroStrategy heeft de recente aankoop gefinancierd door meer dan 8 miljoen van zijn eigen aandelen te verkopen. Hiervoor had het bedrijf op 1 augustus een verkoopovereenkomst gesloten met enkele financiële instellingen. 

Meer dan $14 miljard aan BTC

MicroStrategy kocht in 2020 als eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld bitcoin als onderdeel van een strategisch besluit om de munt op te nemen als belangrijkste reserve-activum. Andere bedrijven - zoals Tesla - volgden snel, maar niemand is ooit in de buurt gekomen van het astronomische bezit van MicroStrategy. Het bedrijf heeft vanaf de eerste dag op continue basis bitcoins verworven, en bezit momenteel een indrukwekkende 244.800 bitcoins.

De totale bitcoin-stapel draagt een waarde van meer dan $14 miljard en komt neer op 1,166% van de totale circulerende BTC-voorraad. In totaal heeft het aan de Nasdaq-beurs genoteerde bedrijf rond de $9,45 miljard geïnvesteerd in bitcoin, waardoor het momenteel op een ongerealiseerde winst van bijna $5 miljard zit.

Het gat met andere beursgenoteerde bedrijven die bitcoins in bezit hebben, is enorm. Bitcoin miners Marathon Digital Holdings en Riot Platforms staan op een tweede en derde plek met respectievelijk 26.200 bitcoins en 10.019 bitcoins. De elektrische autofabrikant Tesla volgt met 9.720 bitcoins op de balans. Als pionier in institutionele bitcoin-investeringen heeft MicroStrategy een voorsprong opgebouwd die het hoogstwaarschijnlijk nog velen jaren zal behouden

Crypto kopen op Bitocol

Op de nieuwe crypto exchange Bitocol kun je naast bitcoin eenvoudig en snel meer dan 400 andere cryptovaluta kopen. Op de Nederlandse exchange kun je bovendien nog steeds handelen met hefbomen tot gemiddeld 100x, wat bij andere partijen niet meer mogelijk is. Benieuwd naar wat Bitocol allemaal te bieden heeft? Maak gratis een account aan en ontdek de vele mogelijkheden.