• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • ASI kopen? Na samenvoeging de grootste AI crypto van de wereld!
juni 28, 2024

ASI kopen? Drie populaire en grote coins kwamen in maart 2024 met het unieke nieuws dat ze samen één groot AI-cryptoproject zullen vormen. Fetch AI (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) gaan in juli 2024 samen verder onder de naam Artificial Superintelligence Alliance (ASI), met het ASI-token als coin. Nu wist vooral Fetch.ai (FET) al veel indruk te maken. Wat belooft de toekomst voor deze projecten samen? Moet je nu ASI kopen of niet?

Wat is ASI precies?

Eind maart 2024 lieten de AI cryptoprojecten FET, AGIX en OCEAN weten te willen fuseren tot één AI-supermunt, als de Artificial Superintelligence Alliance (ASI). In een stemming onder de community en tokenhouders bleek dat men hier erg enthousiast over was. Het is dan ook een samenwerking waarbij de kracht van de drie grootste AI-projecten wordt gebundeld, waardoor deze fusie volgens eigen zeggen een ‘’basis om een ongekend schaalbare en gedecentraliseerde AI-infrastructur op te bouwen, die ethische en betrouwbare praktijken waarborgt''. Het doel van ASI is vooral om het gevecht aan te gaan met ‘’Big Tech’’ en voorkomen dat zij alle macht over de opkomende AI-technologie krijgen.

In de video hieronder vertelt Corné je alles over ASI en waarom je deze coin absoluut in je portfolio zou moeten hebben.

ASI bestaat dus eigenlijk uit een samenvoeging van drie verschillende AI cryptoprojecten, waarvan ik de basis hieronder voor je op een rijtje zet:

Fetch.ai

Fetch AI kopen

Fetch.ai is het grootste van de drie en een platform dat AI en blockchain gebruikt om autonome computerprogramma's te creëren. Deze "slimme agenten" leren en werken samen om complexe taken uit te voeren, zoals het optimaliseren van verkeer of het automatiseren van logistieke processen. Fetch.ai onderscheidt zich door zelflerende AI, de focus op het ontwikkelen van oplossingen voor echte problemen en de grote impact.

Singularity.Net

singularitynet

SingularityNET is een platform dat AI veel toegankelijker wil maken. Het is ontworpen om zelf eenvoudig AI-diensten te bouwen, te delen en te verhandelen, waardoor een wereldwijd netwerk van AI-gebaseerde toepassingen wordt gecreëerd. Het hele systeem van SinhularityNET is gebaseerd op het Ethereum-netwerk, waar vooral de functionaliteit van de slimme contracten heel goed werkt. SingularityNET heeft tot doel het nieuwe concept van "AI as a Service" te creëren.

Ocean Protocol

Ocean kopen logo

Ocean Protocol is gespecialiseerd in het analyseren van data. Door AI in te zetten op de data, kan Ocean Protocol waardevolle inzichten en kennis genereren, waardoor het platform heel geschikt is voor de gezondheidszorg, wetenschap, financiële partijen en de automotive wereld. Ocean Protocol kan bijvoorbeeld helpen om autonoom rijden mogelijk te maken.

Waarom samenvoegen?

Door de drie verschillende projecten samen te voegen tot één grote coin, ontstaat het krachtigste en grootste gedecentraliseerde AI-ecosysteem van de wereld. De fusie combineert de unieke sterke punten van elk project, die ik hierboven al noemde.

De combinatie van al deze kennis en eigenschappen is een geweldige basis voor de ontwikkeling van geavanceerde AI-oplossingen en vormt een krachtige nieuwe naam waar je niet meer omheen kan.

Vanaf wanneer kan je ASI kopen?

In eerste instantie zou de fusie op 13 juni voltooid zijn, maar deze datum werd later met twee weken en daarna met ongeveer een maand vertraagd. De Artificial Superintelligence Alliance (ASI) heeft nu bekendgemaakt dat de fusie plaatsvindt op 15 juli 2024. Alle FET-, AGIX- en OCEAN-tokens worden op 15 juli omgezet in de nieuwe ASI-token.

Vanaf deze datum kun je dus ook geen FET, AGIX of OCEAN kopen, maar zoek je op je favoriete exchange naar “ASI”.

Zelf raad ik Bybit aan. Hier koop je snel en gemakkelijk via iDEAL je ASI.


Moet ik mijn oude tokens zelf omzetten naar ASI?

Goed nieuws, want als je FET, AGIX of OCEAN op een van de grotere exchanges (zoals Bybit) bewaart, hoef je helemaal niets te doen. Het omzettingsproces gaat namelijk helemaal automatisch. 

Conversieratio’s

De exchange zet bestaande Fetch.ai (FET) tokens automatisch om in ASI-tokens in een verhouding van 1:1. Voor elke FET krijg je dus precies 1 ASI terug. Heb je OCEAN en/of AGIX tokens op een exchange in je portfolio? Ook hier hoef je dan niets te doen, alleen is de verhouding wel iets anders dan bij FET. Tokenhouders van Ocean Protocol ontvangen 0,433226 ASI per OCEAN-token en tokenhouders van SingularityNET ontvangen 0,433350 ASI per AGIX-token.

1 FET = 1 ASI
1 AGIX = 0,433350 ASI
1 OCEAN = 0,433226 ASI

Na 15 juli 2024 kun je dus geen nieuwe FET, AGIX of OCEAN tokens meer kopen, maar kies je voor “ASI”.

FET, AGIX of OCEAN op hardware wallet?

Ledger Nano X review

Heb je een van de drie tokens in eigen beheer op een hardware wallet staan? Dan is het het gemakkelijkste om je tokens voor 15 juli tijdelijk naar Bybit te verplaatsen en ze na de conversie weer terug naar je hardware wallet te storten.

Doe je dit niet? Geen nood, want voor iedereen die zijn FET, AGIX of OCEAN-tokens offline of in een hardware wallet bewaart komt er een speciaal tokenwisselmechanisme, waarmee je jouw tokens kunt omzetten naar ASI-tokens.

ASI tokenomics 

Naast de 1:1 omzetting van FET-tokens, worden er ook 1,48 miljard nieuwe ASI-tokens gecreëerd. Deze tokens worden verdeeld over de houders van AGIX- en OCEAN-tokens:

AGIX-houders: 867 miljoen ASI-tokens
OCEAN-houders: 611 miljoen ASI-tokens

Als alle conversies zijn voltooid, is er een mega AI cryptomunt ontstaan, met een totaal aanbod van 2,63 miljard ASI-tokens, met een geschatte market cap van ruim 7,5 miljard dollar. Daarmee zal ASI direct een van de top 20 grootste cryptocurrency’s van de wereld worden! 

beste-ai-crypto-2024-kopen

ASI kopen of niet?

Bij de eerste livegang verwacht ik een prijs van ongeveer 2,80 dollar per token. Ook al komt de coin direct binnen in de crypto top 20, betekent dit niet dat er geen groei meer mogelijk is. Integendeel: ASI belooft veel moois voor de toekomst en iedereen die in AI crypto wil investeren, kan echt niet om ASI heen. Het project is in één klap marktleider en zal veel meer slagkracht hebben om nog sterker te worden.

Het is slim om voor de conversie nog Fetch.ai (FET) te kopen en automatisch mee te liften op het komende succes van ASI. Bij de volgende bullrun zal ASI het goed doen en verwacht ik dat een prijs van 5 dollar of meer gemakkelijk mogelijk moet zijn.

ASI kopen op Bybit.nl

ASI kopen? Dat doe je snel en gemakkelijk met iDEAL via Bybit.nl, een van de grootste crypto exchanges van Nederland. Klik op de knop hieronder om ASI te kopen en profiteer meteen van een mooie welkomstbonus!