• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • BEAM kopen? Gaming op de blockchain wordt de nieuwe hype! Investeer nu
januari 5, 2024

BEAM kopen? Als het gaat om kansen voor 2024, dan is gaming duidelijk een van de snelst groeiende niches in de cryptoindustrie. Het begon met het play-to-earn (P2E)-concept, dat voor het eerst populair werd gemaakt door Axie Infinity (AXS) in 2021. Op dit moment zijn ook The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA) gevestigde cryptocurrency’s.

BEAM is een veelbelovend nieuw project dat het tegen de gevestigde namen op gaat nemen. Wat is BEAM precies en waarom wordt deze cryptocurrency een van de grote kanshebbers voor de komende jaren?

Wat is BEAM precies?

Beam ($BEAM) is een nieuwe, op gaming gerichte blockchain die tot doel heeft de thuisbasis te worden voor verschillende web3-games. Het netwerk is soeverein en wordt aangedreven door Avalanche (AVAX), een grote naam die je waarschijnlijk wel herkent. Het project richt zich rechtstreeks op gamers en game-ontwikkelaars.

Begin 2023 kwam het eerste nieuws over Beam naar buiten. In augustus van 2023 werd het gebruik van Beam geopend voor een beperkte groep game-ontwikkelaars. Vervolgens kondigde het projectteam begin november 2023 aan dat Beam een openbare blockchain werd, waarna het BEAM-token een snelle groei van meer dan 300% doormaakte. 

Direct BEAM kopen? Dat doe je eenvoudig en snel via iDEAL op Bybit, mijn favoriete crypto exchange.

Ontwikkeld door Merit Circle

Het project is ontwikkeld door Merit Circle, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die zich volledig richt op het ontwikkelen van de play-to-earn gamingwereld binnen de metaverse. Merit Circle biedt gamers niet alleen de kans om geld te verdienen, maar ook om actief bij te dragen aan de groei van de metaverse.

BEAM-kopen-merit-circle-logo

Merit Circle werd opgericht door Marco van den Heuvel, de huidige CEO en medeoprichter, die eerder het succesvolle studiebeursprogramma Axie 420 lanceerde. Samen met medeoprichters Mark Borsten en Tommy Quite van Flow Ventures bouwde hij Merit Circle verder uit.

Geld verdienen door games te spelen

Merit Circle is een platform waar gamers geld kunnen verdienen door games te spelen in de metaverse. Gamers hebben de kans om beloningen te verdienen en zelfs coaches te worden bij goede prestaties. Het platform onderscheidt zich door zich volledig te richten op Play-to-Earn gaming in de metaverse.

Merit Circle heeft als doel om gamers wereldwijd de kans te geven om geld te verdienen en zich te ontwikkelen als gamers. Dit maakt de organisatie een veelbelovende speler in metaverse-gaming.

Naar verwachting wordt gaming in de metaverse een van de grote nieuwe ontwikkelingen en hypes in 2024 en 2025. Dat is je kans om er op tijd bij te zijn. Beam en zijn eigen token BEAM, zijn in korte tijd al erg aan populariteit aan het winnen, met nu meer dan 180 cryptogames die al op het platform zijn vermeld.

Voordelen van BEAM

Ik zet de drie belangrijkste voordelen van BEAM voor je op een rij. Deze drie punten maken BEAM uniek in de cryptowereld en geven het een voorsprong op de rest:

#1: Focus op meerdere games

BEAM is een van de eerste uitgebreide gaming- en game-ontwikkelingsplatforms op de markt. Projecten zoals Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) en The Sandbox (SAND) zijn gericht op specifieke omgevingen, gewijd aan een enkel spel.

De Beam-blockchain is juist een alles-in-één portal met honderden verschillende games in verschillende genres. Het Beam-platform kan dus een belangrijke portal worden voor P2E-games (Play to Earn), en daarmee een soort Google of Amazon van blockchain-gaming.

#2: Profiteert van de Avalanche-omgeving (AVAX)

Beam profiteert mee van de technische en kostenbesparende voordelen van de Avalanche-omgeving. De meeste van de hierboven genoemde cryptogamingplatforms zijn gebaseerd op Ethereum (ETH). Ethereum staat bekend om de vertragingen op het netwerk en hoge gasvergoedingen bij transacties. Beam heeft hier dankzij de Avalanche-infrastructuur geen last van.

#3: Cryptogaming is klaar voor een spectaculaire groei

De kernactiviteit van Beam, cryptogaming, is een gebied dat de komende jaren een sterke groei zal doormaken. Naarmate het concept van het metaverse volwassener wordt en meer games de blockchain kiezen als hun belangrijkste hostingomgeving, zal de BEAM-token profiteren van deze uitbreiding.

beam-kopen-logo

Beam Tools en DApps

Aangezien Beam een nieuw platform is, heeft het op dit moment nog een klein ecosysteem, met een aantal tools en applicaties. In de komende maanden zal het ecosysteem van Beam snel groeien, naarmate Beam groeit en zich als grotere speler op de markt vestigt.

Op dit moment omvat het platform:

  • Beam AMM Swap: Een gedecentraliseerde exchange
  • Beam LayerZero Bridge: Een oplossing voor het overdragen van tokens tussen Beam en andere blockchains.
  • Beam Block Explorer: Een trackingplatform voor alle BEAM-transacties en statistieken.
  • Sphere: Een marktplaats voor NFT's.
  • BeamOS: Een portaal om tools en apps op het netwerk te verkennen.
beam-kopen-sphere-gaming

Games op Beam

Hoewel Beam zich nog in de beginfase bevindt, trekt het project al veel interesse van de gamingcommunity. Het platform bevat momenteel meer dan 180 games, wat ongetwijfeld in de komende weken en maanden zal toenemen.

Het eerste spel dat live op Beam werd gelanceerd, was Raini: The Lord of Light, een kaartspel dat zich afspeelt in een fantasiewereld. Dit werd al snel gevolgd door een golf van andere titels en genres.

Populaire games zijn Genopets, een mobiele game die beweging stimuleert; Big Time, een RPG  waarin spelers door de tijd en ruimte reizen. Ook Shrapnel, een first-person shooter waarin spelers concurreren om te overleven en waardevolle items minen in een band rond de aarde die bekendstaat als “The Zone”.

Wat is de BEAM-token?

De BEAM-token is de cryptocurrency van de Beam-blockchain. Alle transactiekosten op het netwerk worden betaald in BEAM. Wanneer Beam volledig overstapt op het PoS-validatiemodel, zullen BEAM-tokens ook worden gebruikt voor staking.

Merit Circle DAO heeft zijn eigen crypto-token (MC), dat essentieel is voor de governance van de organisatie. Bij de lancering van Beam kondigde Merit Circle echter aan dat MC-tokens zullen worden gemigreerd naar BEAM tegen een vaste ratio van 1 MC tot 100 BEAM. MC-houders kunnen hun fondsen naar BEAM migreren tot 26 oktober 2024. Na voltooiing van de migratie zal de BEAM-token ook governancefuncties verkrijgen en MC in deze rol vervangen.

De BEAM-crypto is gelanceerd op 26 oktober 2023, met een totale voorraad van iets minder dan 63 miljard, waarvan al meer dan 44 miljard in omloop is. BEAM is een token met een beperkte voorraad, waarbij de maximale voorraad precies hetzelfde is als de totale voorraad.

beam-kopen-koersverwachting

Prijsvoorspelling Beam (BEAM)

Op 24 november 2023 werd Beam (BEAM) voor $0,00853 verhandeld. In januari 2024 staat BEAM al op $0,02, een stijging van bijna 300%. Hoewel BEAM nog maar net zijn eerste stappen op de markt zet, zijn de langetermijnvooruitzichten voor de token al optimistisch. Op korte termijn is $0,04 haalbaar, met op de langere termijn vanaf 2025 de 10 dollarcent.

Inmiddels is BEAM al in de top 10 van cryptocurrency's die aan gaming gerelateerd zijn aangekomen, een prestatie die minder dan een maand na de lancering is bereikt.

Waar kan ik BEAM kopen?

Je koopt BEAM eenvoudig en snel via iDEAL op Bybit, zowel op de Spot-markt (BEAM/US) als Derivatives (met hefboom).

Let op: koop wel de goede BEAM

Het Beam-project van Merit Circle kan worden verward met een ouder cryptoplatform met dezelfde naam. De twee projecten gebruiken dezelfde ticker (BEAM), maar verschillen dus totaal. Je herkent BEAM aan de regenboogkleuren in het logo.

beam-logo-ticker

Conclusie: BEAM kopen?

Beam heeft alles in huis om uit te groeien tot een belangrijke speler in de wereld van cryptogaming. Beam beperkt zich niet tot één game, maar heeft als doel om een uitgebreide blockchain-gaming portal te worden. Ondersteund door de gerenommeerde naam Merit Circle en hun unieke aanpak, zal Beam zeker de aandacht trekken.

De markt reageert al positief op de komst van Beam. Binnen minder dan een maand na de lancering is de waarde van Beam op de markt met meer dan 300% gestegen tot die van gevestigde gamingcoins.

Kortom, 2024 lijkt het jaar te worden waarin BEAM de markt gaat veroveren.

Ook BEAM kopen? Je koopt BEAM eenvoudig en snel via iDEAL op Bybit. BEAM is beschikbaar op zowel op de Spot-markt (BEAM/US) als Derivatives (handelen met hefboom).