• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 beste memecoins op Bitvavo: High risk, high reward!
maart 5, 2024

Wat zijn de 5 beste memecoins op Bitvavo? Je hebt vast al eens van memecoins gehoord. Op het eerste gezicht lijkt investeren in deze eigenaardige coins misschien een dom idee. Ze zijn namelijk vooral geïnspireerd door memes op internet en grappen. Maar weet je wat het is: Ze lijken misschien onvoorspelbaar en de koersen volatiel, maar met memecoins is het mogelijk om enorme winsten te maken.

Geen memecoins in je portfolio hebben, kan dus betekenen dat je serieuze kansen misloopt. Maar welke memecoins moet je dan kiezen? Bekijk de 5 beste memecoins op Bitvavo, waar je snel en eenvoudig met iDEAL memecoins koopt.

#1: Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) is een cryptocurrency die oorspronkelijk begon als een grap, maar sindsdien enorme populariteit en adoptie heeft gekend. Dogecoin heeft de iconische Shiba Inu-hond van de "Doge"-meme als mascotte. Ondanks zijn oorsprong als parodie, is DOGE uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency’s met een grote en actieve community. Zelfs Elon Musk is er heel enthousiast over.

dogecoin-twitter-logo

Dogecoin (DOGE) is een van de vroegste en bekendste memecoin van dit moment en begon in december 2013 als een parodie op Bitcoin. De speelse branding en community hielpen Dogecoin zich te onderscheiden van andere cryptocurrency’s. Dat trok brede aandacht, wat leidde tot de opkomst van een nieuwe categorie digitale activa die bekend staat als memecoins. Dogecoin is dus eigenlijk de memecoin waar het allemaal mee begon.

Sinds de oprichting van Dogecoin zijn er daarna veel andere memecoins gelanceerd, die inspiratie halen uit internetmemes, waarbij vaak humor wordt verwerkt.

Waarom Dogecoin kopen? 3 redenen

Ondanks zijn oorsprong als memecoin, heeft Dogecoin praktische toepassingen als betaalmiddel en waardeopslag. Je kan Dogecoin steeds meer gebruiken voor online aankopen, het tippen van contentmakers en donaties. Steeds meer bedrijven accepteren DOGE nu als betaalmiddel, waardoor de bruikbaarheid en adoptie toeneemt.

Dogecoin biedt ook snelle en goedkope transacties, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik. Het netwerk kan een groot aantal transacties verwerken, waardoor je altijd snel en soepel betaalt. 

DOGE heeft ook een grote, enthousiaste community die helpt om Dogecoin bekender te maken en te verbeteren. Ook Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, is een uitgesproken voorstander van Dogecoin en tweet er regelmatig over. Zijn steun heeft bijgedragen aan een grotere zichtbaarheid en adoptie van DOGE.

#2: Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die is geïnspireerd door het succes van Dogecoin. De munt werd in eerste instantie gecreëerd als een experiment in gedecentraliseerde community’s en is sindsdien een van de meest besproken memecoins geworden. SHIB werkt op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van smart contracts om verschillende functies mogelijk te maken. Dat maakt SHIB een unieke memecoin met praktisch nut.

Waarom Shiba Inu kopen?

Hoewel SHIB begon als een memecoin, heeft de munt zich snel ontwikkeld en zijn er nu veel praktische toepassingen. Het ontwikkelingsteam achter SHIB is voortdurend bezig met innovatie en verbetering, waarbij nieuwe functies en functionaliteiten worden toegevoegd. Deze focus op innovatie maakt SHIB relevant en concurrerend.

De prijs van een token is ook erg interessant. Je koopt er snel heel veel van. Als de koers ooit 1 cent of zelfs een dollar bereikt, dan ben je binnen.

Net zoals Dogecoin heeft SHIB aandacht gekregen van Elon Musk, die er verschillende keren over heeft getweet. Dus samen met de actieve community, innovaties, interessante prijs en het potentieel voor groei belooft Shiba Inu een steeds grotere speler te worden, die je echt serieus moet nemen.

#3: Floki Inu (FLOKI)

FLOKI is de derde memecoin in deze rij, die is geïnspireerd door het beroemde memepersonage, de Shiba Inu-hond van Elon Musk, die ook de mascotte is voor Dogecoin en Shiba Inu. Net als Dogecoin en Shiba Inu is FLOKI snel populair geworden vanwege zijn leuke karakter en actieve community.

shib kopen

Waarom FLOKI kopen?

FLOKI is nog niet zo’n gevestigde memecoin zoals DOGE en SHIB. Daarmee is het  potentieel voor hoge rendementen op je investering nog hoger. Bovendien valt FLOKI op, vanwege de transformatie die het team heeft doorgevoerd. Floki richt zich als memecoin nu namelijk vooral op de wereld van decentralized finance (DeFi). Dit betekent dat ze zich nu meer richten op financiële diensten die niet afhankelijk zijn van traditionele financiële instellingen, zoals banken. In plaats daarvan kun je met DeFi-platforms lenen, handelen en verdienen met cryptocurrency’s zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Ze proberen de aandacht dus duidelijk te verleggen van alleen maar grappige plaatjes naar praktische toepassingen en echte waarde.

Er komt steeds meer interesse in FLOKI, maar je bent er nog steeds vroeg bij. Daarom is een investering in FLOKI nu heel interessant. Er is nog veel ruimte voor groei!

#4: Bonk (BONK)

Ook BONK is het afgelopen jaar snel populair geworden. Bonk werd tijdens de feestdagen van 2022 gelanceerd op Solana, waarmee het de primeur had als eerste memecoin op dit netwerk. Ongeveer de helft van alle BONK-tokens werd via een airdrop verdeeld onder de Solana-gemeenschap.

Twee jaar later, rond november 2023 schoot de prijs van Bonk omhoog en kwam het snel de top 100 van cryptomunten binnen. De populariteit van Bonk bereikte zulke hoogten dat het meerdere keren de meest verhandelde token op Solana werd.

bonk kopen

Waarom BONK kopen?

BONK heeft verschillende kenmerken die het onderscheiden van andere memecoins. Ten eerste is BONK gebouwd  op de Solana blockchain. Veel mensen willen op deze manier meeliften op het enorme succes van Solana (SOL) in 2023 en 2024, omdat je BONK nog vele malen goedkoper aanschaft.

Bonk heeft een maximale voorraad van 1 miljard tokens, en al meer dan 65% van de totale voorraad is verbrand. Dit mechanisme houdt in dat een percentage van elke transactie permanent uit de circulatie wordt verwijderd, wat de totale voorraad van Bonk in de loop van de tijd vermindert. En dat is goed voor de prijs.

Een van de andere unieke kenmerken van Bonk die heeft bijgedragen aan de populariteit van Bonk, is de virale marketingcampagne op TikTok, waar het bekend werd als de "meme coin for intellectuals". Deze slimme marketingstrategie, samen met het burningmechanisme en de banden met Solana heeft dit de aandacht getrokken. De Solana blockchain geeft Bonk meer mogelijkheden voor integratie met andere platforms en applicaties.

Het team achter BONK heeft geen controle over de voorraad of richting van de munt. In plaats daarvan hebben ze 15% van de totale voorraad gedelegeerd aan een decentrale autonome organisatie (DAO) genaamd Bonk DAO. De Bonk DAO is verantwoordelijk voor het nemen van beslissingen over de toekomstige ontwikkeling en het bestuur van BONK. Iedereen die BONK-tokens bezit, kan deelnemen aan de Bonk DAO door te stemmen op voorstellen of door hun eigen ideeën in te dienen. Dit maakt BONK nog meer van de community.

#5: PEPE (PEPE)

PEPE is een van mijn favorieten, deels omdat ik er de afgelopen tijd mooie winsten mee heb gemaakt. In de laatste week van februari en begin maart 2024 is de koers van PEPE namelijk parabolisch gegaan. Dit geeft maar weer eens goed aan dat het slim is om altijd wat memecoins in je portfolio te hebben, want als een van de coins ineens sky high haat, maak je ook zomaar een rendement van 500% of meer op je investering.

pepe kopen

PEPE is een echte memecoin, geïnspireerd op de bekende internetmeme van de kikker Pepe the Frog. Deze meme heeft een grote cultaanhang, waarom er ook een eigen coin van is gemaakt. Ook PEPE heeft een grote community, die bijdraagt aan de populariteit en het succes van PEPE. Bovendien heeft PEPE unieke en zeldzame NFT's (Non-Fungible Tokens) uitgebracht, die PEPE uniek maken.

Waarom PEPE kopen?

Laten we eerlijk zijn, PEPE koop je vooral omdat je grote winsten wilt behalen, die met andere investeringen niet zo gemakkelijk mogelijk zijn. Want hoewel PEPE geen tastbaar nut heeft zoals sommige andere cryptocurrency’s, is het wel heel aantrekkelijk voor investeerders. Een van de belangrijkste redenen om PEPE te kopen is dus de kans op enorme winsten op korte termijn. Koop in een dip en wacht tot de koers weer krachtig omhoog gaat.

Conclusie: de 5 beste memecoins op Bitvavo

Memecoins zijn een waardevolle aanvulling op je bestaande portfolio. De volatiliteit van memecoins maakt ze een heel interessante high risk, high reward-investering.

Token burns

Token burns houden in dat een deel van de munten permanent uit omloop wordt gehaald. Dankzij token burns kan de waarde per memecoin bovendien steeds verder stijgen, zelfs bij een gelijkblijvende market cap. Dat betekent dat zelfs de meest optimistische voorspellingen en koersdoelen voor memecoins misschien helemaal niet zo gek zijn.

Nu memecoins kopen?

Ook investeren en meeliften op het succes en de kansen van memecoins? Via Bitvavo koop je de memecoins in dit artikel binnen een handomdraai via iDEAL.