• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 5 beste Solana memecoins om op Bybit te kopen
mei 18, 2024

Op zoek naar de beste Solana memecoins? Solana is het afgelopen jaar bezig met een indrukwekkende comeback, maar toch zijn het voor mij vooral de memecoins op de Solana blockchain die écht indruk maken. Veel nieuwe Solana memecoins stijgen namelijk met duizenden procenten, wat het een geweldige kans maakt om mooie winsten te maken.

Waarom zijn Solana memecoins zo populair en zijn het blijvertjes of meer “pump en dump”-coins? Inmiddels hebben een aantal coins bewezen dat ze niet zomaar meer verdwijnen en zelfs met nieuwe kracht de bullmarkt ingaan. Wat zijn de 5 beste Solana memcoins om op Bybit te kopen?

Waarom zijn memecoins op Solana zo populair?

Memecoins op Solana zijn de laatste tijd enorm populair geworden, maar waarom eigenlijk? Een van de belangrijkste redenen is - laten we eerlijk zijn - de kans op megawinsten die veel nieuwe investeerders aantrekt. Veel Solana memecoins zijn 100X gegaan, wat betekent dat een investering van slechts 100 euro je 10.000 euro zou hebben opgeleverd. Veel mensen hopen daarom dat de koers van een nieuwe Solana memecoin hetzelfde zal doen en een mooie winst oplevert.

Technische voordelen

Maar er zijn ook technische redenen waarom memecoins juist op Solana voordelen hebben ten opzichte van andere blockchains, zoals Ethereum. Een van de belangrijkste daarvan is dat je op Solana snel en goedkoop transacties kunt doen. Ook is de technologie achter Solana erg solide en betrouwbaar. Dit geeft mensen vertrouwen dat hun transacties veilig en efficiënt worden afgehandeld.

Gemakkelijk en creatief

Daarnaast is het ook gewoon gemakkelijk om een nieuwe memecoin op Solana te ontwikkelen, zonder dat ontwikkelaars in hun creativiteit beperkt worden. Hierdoor zijn veel leuke memecoins met een uniek thema ontstaan. Het leuke van memecoins in het algemeen is dat ze vaak inspelen op internettrends en grappen. Dit maakt ze snel populair onder een breed publiek, wat vervolgens weer nieuwe investeerders aantrekt.

 • Kans op megawinsten van 100X en meer
 • Razendsnel netwerk en zeer lage transactiekosten
 • Sterke onderliggende technologie
 • Ontwikkelen van nieuwe memecoin op Solana is gemakkelijk
 • Enthousiaste community’s

5 beste Solana memecoins om op Bybit te kopen

Reden genoeg om eens te kijken naar de beste Solana memecoins, die je zonder gedoe gemakkelijk op Bybit koopt. 

Solana memecoin #1: Dogwifhat (WIF)

dogwifhat-wif-logo

Dogwifhat (WIF) is misschien wel de bekendste van alle Solana memecoins. Deze coin werd gelanceerd in 2023 en is daarna snel gegroeid en altijd populair gebleven. De naam Dogwifhat is geïnspireerd op de populaire internetmeme van een hond met een hoed. Zoals veel memecoins begon Dogwifhat als een grap, maar groeide het al snel uit tot een serieus project dankzij de enthousiaste steun van zijn gebruikers.

Hond met een hoed

Door gebruik te maken van de Solana blockchain, profiteert Dogwifhat van de snelheid en lage kosten van dit netwerk. Ook heeft het team achter Dogwifhat slim gebruikgemaakt van social media om de coin onder de aandacht te brengen. Zoals bij veel memecoins, zagen vroege investeerders in Dogwifhat een kans om snel winst te maken. Dit trok nog meer mensen aan die geen kans wilden missen. De herkenbare en grappige branding van een hond met een hoed heeft geholpen om Dogwifhat te onderscheiden van andere memecoins.

Van grap naar serieuze speler

In korte tijd is Dogwifhat uitgegroeid van een eenvoudige grap tot een serieuze speler in de wereld van memecoins. De combinatie van humor, een sterke gemeenschap, slimme marketing, en de voordelen van de Solana blockchain heeft ervoor gezorgd dat deze coin snel populair is geworden.

Nieuw op Bybit

Dogwifhat is sinds 29 april 2024 beschikbaar op Bybit. Alleen al het toevoegen van WIF op Bybit zorgde voor een mooie koerswinst, zoals je dat wel vaker ziet wanneer een nieuwe coin op een grote exchange wordt gelist.

Solana memecoin #2: Bonk

bonk kopen

Ook Bonk (BONK) is een memecoin die in korte tijd enorm populair is geworden. Gelanceerd tijdens kerst in 2022 op de Solana blockchain, is Bonk daarmee de eerste memecoin op dit netwerk. Bonk werd geïntroduceerd met als doel het Solana-ecosysteem nieuw leven in te blazen na de crash van de FTX-exchange. Dit gebeurde op een moment dat zowel het sentiment als de prijs van Solana laag waren.

Boost voor Solana (SOL)

50% van de BONK-coins werd via een airdrop verspreid onder de Solana-community. Deze airdrop was gericht op Solana-ontwikkelaars, DeFi-gebruikers en NFT-verzamelaars, wat zorgde voor een hernieuwde activiteit en betrokkenheid binnen de community. Dit gaf niet alleen de prijs van BONK een boost, maar bracht ook weer leven in Solana.

Indrukwekkende prijsstijging naar de crypto top 100

In januari 2023 begon BONK steeds meer aandacht te krijgen en steeg de prijs geleidelijk. Hoewel er daarna een korte inzinking was, kende de munt rond begin november 2023 een spectaculaire stijging. Deze prijsstijging was zo indrukwekkend dat BONK snel de top 100 van cryptomunten bereikte en zelfs een van de meest verhandelde tokens op het Solana-netwerk werd.

Praktisch nut van Bonk

Bonk (BONK) is bovendien niet alleen een grappige en populaire memecoin op de Solana blockchain, maar heeft ook praktische toepassingen.

 • DeFi-integraties (lenen en uitlenen van Bonk voor mooie rendementen)
 • Betaalmiddel in crypto gaming 
 • Snelle en goedkope betalingen en transacties

BonkSwap

Daarnaast heeft Bonk ook BonkSwap gelanceerd, een platform waar gebruikers hun BONK kunnen ruilen voor andere Solana-tokens. Bonk is dus veel meer dan alleen een memecoin!

Solana memecoin #3: Myro

beste solana memecoins myro

Myro (MYRO) is een andere opvallende Solana memecoin. In de eerste maand na de livegang op 11 november 2023 wist Myro al meer dan 1200% te stijgen. Deze explosieve groei trok daarna nog meer investeerders aan. 

Myro onderscheidt zich door zijn unieke achtergrondverhaal: het project is vernoemd naar de hond van Raj Gokal, een van de medeoprichters van Solana. Dit eerbetoon aan Raj en zijn hond speelt in op de trend van op honden gebaseerde cryptocurrency’s. Myro is sinds 18 januari 2024 beschikbaar op Bybit.

Solana memecoin #4: Ponke (PONKE)

ponke

Ponke is na Myro gelanceerd in december 2023 en trok al snel de aandacht. Het thema is deze keer geen hond, maar een aap mascotte, humoristisch beschreven als een "ontspoorde gokker met woedeproblemen.". Dat maakt meteen duidelijk dat het gaat om een grappige insteek. Daarnaast valt de sterke en actieve gemeenschap op, bekend als de #PONKEARMY.

Technisch gezien valt Ponke op door het beheren van een Solana Validator node, die actoef bijdraagt aan de beveiliging van het netwerk. Deze extra toewijding aan het Solana-ecosysteem onderscheidt Ponke van memecoins die zich puur richten op humor en viral gaan.

Solana memecoin #5: Smole 

SMOLE is een van de nieuwste toevoeging aan de lijst met de beste Solana memecoins en werd in maart 2024 gelanceerd. Ondanks zijn prille bestaan is Smole snel uitgegroeid tot een van de meest verhandelde memecoins op de Solana blockchain, met een handelsvolume dat sinds zijn debuut met meer dan 514% is toegenomen.

De snelle opkomst heeft Smole deels te wijten aan een succesvolle pre-sale, die een aanzienlijke 30 miljoen dollar heeft opgeleverd, een enorme prestatie voor zo'n nieuw project. Ook Smole koop je nu gemakkelijk via Bybit.

Solana memecoins risico op pump and dump?

Veel Solana memecoins maken vanaf hun oprichting een snelle groei door, waarbij de koers met wel duizenden procenten stijgt. Daarna corrigeert de koers vaak weer, waardoor het kan lijken alsof Solana memecoins bijna altijd een soort pump and dump-scenario volgen. Toch is dat zeker bij de populairste Solana memecoins zeker niet het geval. De coins in de lijst hierboven hebben bewezen bestaansrecht te hebben en blijven steeds weer terugkomen, ook na een daling.

Sowieso zijn Solana memecoins over het algemeen wat volatieler, juist omdat het kopen en verkopen van deze coins op de Solana blockchain zo snel en goedkoop is. Dit leidt automatisch tot meer handelsactiviteit en schommelingen in de prijs. Daarnaast staan memecoins op zichzelf al bekend om hun volatiliteit. Ze worden vaak gedreven door sentiment en speculatie, waardoor de prijs snel verandert op basis van nieuws of zelfs geruchten.

Of je echt winst kunt maken met Solana memecoins hangt af van je timing, maar met de beste Solana memecoins in deze lijst is het risico op een pump and dump-scenario wel het kleinst.

De beste Solana memecoins kopen_

Alle vijf van de Solana memecoins in deze lijst koop je eenvoudig via Bybit, wereldwijd een van de grootste exchanges en mijn favoriet om crypto te kopen vanwege de lage kosten en gebruiksvriendelijkheid.

Ook koop je hier binnen een paar minuten gemakkelijk met iDEAL. Als je je via de knop hieronder aanmeldt, krijg je afhankelijk van je storting meteen een mooie welkomstbonus.