• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitvavo staking en rewards ontvangen? Zo stel je het in
februari 13, 2024

Bitvavo staking en rewards ontvangen? Wil je graag extra inkomsten genereren met je cryptoportfolio? Dan is staking en het ontvangen van rewards op Bitvavo de perfecte oplossing voor jou.

In deze gids laten we je zien hoe je eenvoudig staking instelt op het Bitvavo-platform, waardoor je wekelijks passief inkomen verdient over je cryptocurrency’s op Bitvavo. Het rendement loopt op tot wel 15% per jaar en wordt wekelijks automatisch uitgekeerd. Bekijk hoe je dit eenvoudig instelt op Bitvavo en laat je crypto voor jou werken.

De mogelijkheden om een passief inkomen te verdienen op Bitvavo

Op Bitvavo verdien je makkelijk extra geld, ook zonder actief te handelen. Met staking en lending kun je je cryptocurrency vasthouden op het platform en automatisch beloningen verdienen.

Bij staking krijg je beloningen voor het ondersteunen van het netwerk van een bepaalde cryptocurrency, terwijl lending je rente oplevert door je crypto uit te lenen aan anderen. Deze beloningen en rentebetalingen worden automatisch toegevoegd aan je account, waardoor je zonder moeite een passief inkomen opbouwt.

Direct een passief inkomen verdienen, maar nog geen account op Bitvavo? Maak dan via de knop hieronder eenvoudig een nieuw account aan.

Wat is staking op Bitvavo precies?

Staking op Bitvavo is dus een soort spaarrekening voor je cryptocurrency. Met staking kan je beloningen verdienen door simpelweg je crypto vast te houden in je Bitvavo-account.

Het werkt als volgt: je activeert staking of lending en in ruil daarvoor verdien je beloningen. Deze beloningen bestaan uit extra munten van dezelfde soort die je al hebt, waardoor het aantal coins langzaam verder oploopt en je saldo toeneemt.

Geld verdienen met crypto staking

De vastgezette munten worden gebruikt om transacties op het netwerk te valideren en te bevestigen. Als beloning voor het valideren van transacties en het ondersteunen van het netwerk ontvang je als staker nieuwe tokens. Bitvavo regelt dit verder allemaal automatisch voor jou.

Wat is lending op Bitvavo precies?

Lending, ook wel bekend als uitlenen, is een andere manier om extra rendement op je crypto te halen. Bij lending leen je jouw cryptocurrency uit aan anderen, meestal aan handelaren of investeerders, in ruil voor rente op de uitgeleende bedragen.

Bitvavo gebruikt dat geld via een andere partij voor verschillende doeleinden, zoals margin trading of short selling. Het mooie van lending op Bitvavo is dat je jouw uitgeleende geld niet voor een bepaalde periode hoeft te missen. Het is altijd vrij opneembaar.

Dat betekent wel dat het rendement op lending bij Bitvavo wat lager ligt dan bij staking. Je ontvangt tot 2% per jaar over jouw tegoed. Maar als het er toch staat is elk beetje natuurlijk mooi meegenomen.

Bitvavo staking en lending inschakelen, een stappenplan

Maar hoe stel je het nu in om automatisch elke week rewards te ontvangen? Dat is bij Bitvavo gelukkig erg eenvoudig. Standaard staat de mogelijkheid om te staken namelijk uit. Je hoeft hier alleen maar een knopje om te zetten en het werkt meteen. Volg deze stappen:

Stap #1: Zorg dat je een cryptocurrency bezit waarop staking mogelijk is

De eerste stap is kijken naar welke cryptocurrency’s de mogelijkheid tot staking bieden. Het rendement verschilt per cryptocurrency en loopt op van 1% tot wel 15% per jaar. Hier zie je een greep uit de mogelijkheden:

Axie Infinity (AXS) ~ 15,00%
Cosmos (ATOM) ~ 8,00%
Cardano (ADA) ~ 2,05%
Casper (CSPR) ~ 7,00%
Celestia (TIA) ~10,00%
Ethereum (ETH) ~ 3,20%
ICON (ICX) ~ 3,00%
Kusama (KSM) ~ 7,00%
Livepeer (LPT) ~ 10,00%
LTO Network (LTO) ~ 5,00%
NEAR Protocol (NEAR) ~ 5,00%
NEO (NEO) ~ 0,52%
Ontology (ONT) ~ 0,51%
Phala Network (PHA) ~10,00%
Solana (SOL): ~ 5,50%

bitvavo-staking-assets

Stap #2: Ga naar het “rewards”-tabblad

Heb je een cryptocurrency die staking ondersteunt? Zoek dan vanuit je Bitvavo-dashboard naar de crypto in je lijst. Klik erop en ga daarna naar het tabblad “Rewards” in de grijze navigatiebalk bovenin. Hier kun je de optie om te staken activeren. In het voorbeeld hieronder zie je dat ik staking voor Axie Infinity (AXS) inschakel.

staking-inschakelen-bitvavo

Stap #3: Klik op de blauwe knop “Staking inschakelen”

Als staking nog niet geactiveerd is voor deze cryptocurrency, zie je een grote blauwe knop met de tekst “Staking van <JOUW CRYPTO> inschakelen”. Klik hierop en er verschijnt een overzicht van het jaarlijkse rendement en andere instellingen.

staking-inschakelen-bitvavo-stap2

Stap #4: Bevestig de staking

Je hoeft nu alleen nog maar te bevestigen dat je daadwerkelijk wilt staken. Klik hiervoor op de blauwe knop “Staking van <JOUW CRYPTO> inschakelen” en in het volgende scherm op “Doorgaan”. Dat is alles! 

staking-inschakelen-bitvavo-stap3
staking-inschakelen-bitvavo-stap4

Vanaf nu krijg je voor elke cryptocurrency waar je dit voor inschakelt automatisch rewards op je portfolio bijgeschreven. Al deze bedragen lopen uiteindelijk mooi op en geven je een vorm van passief inkomen.

Het is verder goed om te weten dat het proces van lending op precies dezelfde manier verloopt. Ook al is het rendement bij lending veel lager (maximaal 2% bij Bitvavo), je krijgt dat rendement wel op stablecoins, waardoor je dus geen risico loopt op koersverliezen, maar wel het rendement op lending pakt. Zeker even activeren dus, als het voor een bepaalde coin beschikbaar is.

Ook een passief inkomen verdienen, maar nog geen account op Bitvavo? Maak dan via de knop hieronder eenvoudig een nieuw account aan.