• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Copy trading op ByBit is geld verdienen en leren traden tegelijk!
augustus 31, 2022

Wil je graag geld verdienen met crypto traden, maar heb je nog niet de kennis of tijd om dat te doen? Of wil je eerst van andere traders leren hoe ze het doen? Dan is copy trading op ByBit echt iets voor jou! 

Wat is copy trading precies en hoe werkt het? Hoe stel je het in op de exchange en wie kies je als voorbeeld? Je leest er alles over in dit blog.

Wat is copy trading?

Copy trading is een relatief nieuwe manier om met crypto te traden. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: je kopieert de transacties van andere (vaak meer ervaren) traders en doet dus precies hetzelfde als hen. Alleen de grootte van de posities bepaal je verder helemaal zelf. Met een klein bedrag beginnen is dus helemaal geen probleem.

Copy trading kan handmatig of helemaal automatisch. In het laatste geval hoef je er echt niet meer naar om te kijken. Je stort bijvoorbeeld 1000 euro op je ByBit-account, stelt copy trading in en haalt direct hetzelfde rendement als de professionele trader waarvan je de trades kopieert.

Voordelen van copy trading

 • Je hoeft niets van crypto traden af te weten, want het enige wat je hoeft te doen is de signalen van de door jou gekozen trader te volgen (of automatisch te laten uitvoeren).
 • Starten met een kleine inzet is geen probleem, wat het toegankelijker maakt voor beginners. Natuurlijk mag je ook meer geld inzetten als je dat wilt. Daar ben je helemaal vrij in.
 • Je hoeft je niet te verdiepen in fundamentele of technische analyse, want er is iemand anders die al dat harde werk voor je doet!
 • Kijken naar wat een andere ervaren cryptotrader doet is heel leerzaam, waarna je zelf ook kansen leert te zien en zelfs technische analyse op de koersen kunt toepassen.
 • Je merkt vrijwel niets van de kosten van copy trading. Je betaalt de trader die je kopieert alleen 10% van de winst. Op die manier is het voor hen ook een interessant verdienmodel en stimuleert het een zo hoog mogelijk rendement te maken.

Nadelen van copy trading

 • Je hebt geen garantie op winst, of dat degene die je kopieert ook in de toekomst structureel succesvol blijft traden. Maar als iemand in het verleden structureel winst maakt, dan mag je er wel vanuit gaan dat de kans op mooie rendementen hoog is.
 • Wanneer je alles automatisch laat lopen, dan leer je zelf niet zoveel van de verschillende trades. Op zich is dat natuurlijk prima wanneer je alleen zo gemakkelijk mogelijk geld wilt verdienen. Je kunt er ook voor kiezen om wel nauwgezet te volgen welke trades worden uitgevoerd en waarom. Op die manier leer je er wel snel en veel van.
 • Je betaalt (ongemerkt) 10% aan kosten over je nettowinsten, die je anders zelf had kunnen houden (maar goed, anders had je die succesvolle tradekans misschien helemaal niet gezien, of juist geld verloren).

Copy trading op ByBit

De beste crypto exchange om op te copy traden is ByBit. Bovendien kun je er profiteren van de hefboomwerking. Op die manier lopen je winsten met bijvoorbeeld 10x of zelfs 50x leverage snel op!

Copy trading is op ByBit een van de gemakkelijkste manieren om crypto te verhandelen. De functie is beschikbaar voor alle traders, maar het zijn vooral de relatief onervaren traders die er logischerwijs meer voor kiezen.

Het kopiëren van transacties van ervaren traders is een transparante en veilige manier om crypto-handelsstrategieën te leren. Die ervaring is heel waardevol en scheelt je doorgaans veel leergeld.

copy trading op bybit

Kies uit een groot netwerk van ervaren traders

Bybit geeft zijn gebruikers toegang tot een netwerk van ervaren handelaren. Je zit de complete handelsgeschiedenis van de tophandelaren, wat je helpt te beslissen welke professionele handelaar je wilt kopiëren.

In het netwerk van ByBit moeten de handelaren waaruit je kunt kiezen aan strenge criteria voldoen, zoals het hebben van een goede handelsgeschiedenis. Uiteraard wil ByBut geen verliesgevende traders aanraden.

Waarom copy trading bij ByBit?

Er zijn veel redenen waarom je voor copy trading op ByBit zou moeten kiezen. Naast een fijne en gebruiksvriendelijke interface, zijn dit de vijf belangrijkste: 

Reden #1: Geautomatiseerd

Copy trading is volledig geautomatiseerd traden, waardoor je er letterlijk geen omkijken naar hebt. Alleen af en toe je gestegen saldo bekijken, that’s it (maar geloof me, je gaat daardoor vaker inloggen dan je denkt!)

Reden #2: Betrouwbaar

ByBit stelt hoge eisen aan de deskundige handelaren die je kunt volgen. Dit zorgt ervoor dat jij als volgers betrouwbare opties hebt om uit te kiezen.

Reden #3: Transparant

Bybit speelt geen mooi weer, maar laat eerlijk alle winsten, verliezen en transacties zien. Op die manier maak je een weloverwogen beslissing.

copy trading uitgebreide statistieken

Per master trader kun je zijn of haar uitgebreide statistieken zien. Zelfs de rendementen die de followers hebben gemaakt zijn inzichtelijk. Supertransparant dus allemaal.

Reden #4: Gemakkelijk

Om copy trading te gebruiken, hoef je geen onnodige kosten te betalen. Bybit streeft ernaar om het voor alle gebruikers een eenvoudig en gemakkelijk proces te maken. Als volger hoef je alleen maar een storting vanuit je derivatives saldo te doen en je bent klaar om te beginnen.

Reden #5: Gratis! (oké, bijna dan)

Waar je voor tradingtips in de aandelenwereld vaak honderden euro's per maand betaalt voor een abonnement, is copy trading op ByBit gratis te gebruiken. De enige adder onder het gras is dat je als volger slechts 10% van je nettowinst deelt met de ervaren handelaar die je kopiëert. Fair deal, als je het mij vraagt.

Stappenplan copy trading instellen op ByBit

Het instellen van copy trading op ByBit is erg gemakkelijk. Hieronder zie je het stappenplan, met daaronder een link met meer uitleg en een tutorial op de site van ByBit zelf.

 • Stap 1: Log in bij ByBit en ga naar de optie Derivatives –> Copy Trading in de navigatiebalk bovenin 
 • Stap 2: Doe een storting vanuit je derivatives account naar je copy trading account (op dit moment ondersteunt ByBit alleen USDT)
 • Stap 3: Zoek in de lijst met Master Traders wie je wilt volgen en klik op ‘Follow’. Daarna link je automatisch door naar de Copy Trading instellingen pagina
 • Stap 4: Stel je copy trades in, met onder meer het trading pair, je gewenste hefboom en de grootte van de order. Deze instellingen worden vanaf dat moment voor elke (automatische) order gebruikt. Klik vervolgens op ‘Next’.
 • Step 5: Controleer de gegevens in het bevestigingsscherm. Is alles oké? Klik dan op ‘Copy’.

Dat is alles! Je volgt nu succesvol een master trader op ByBit.

Als je eerste orders zijn uitgevoerd, verschijnen de resultaten onder de optie ‘Copy Trades’ en ‘Past Copy Trades’ in het User Center.

Is alles niet helemaal duidelijk, of wil je een uitgebreider stappenplan? Kijk dan op de speciale Copy Trading uitlegpagina op ByBit.

belasting betalen op crypto in 2021

Conclusie

Copy trading is een van de beste manieren om als beginnende cryptohandelaar te zien hoe professionals handelen. Naast dat het heel leerzaam is, kun je op deze manier ook gewoon automatisch geld verdienen. Je hebt er letterlijk geen omkijken naar, maar checkt gewoon af en toe hoe je account ervoor staat. 

Als de handelaar succesvol is, dan ben jij dat ook! Dus zelfs zonder enige cryptokennis kun je toch elke maand een geweldig bedrag bijverdienen. Het mooie hiervan is dat professionele traders ook in dalende markten veel geld verdienen. Ook een graantje meepikken? Meld je dan aan als Copy trading follower op ByBit en je bent binnen no-time aan de slag.

En ga je zelf actief aan de slag met traden? Dan krijg je via de knop hieronder ook een aantrekkelijke welkomstbonus, die kan oplopen tot wel meer dan 4000 dollar, afhankelijk van het bedrag dat je stort. Zeker even checken dus.