• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Copy trading? Traden op de automatische piloot!
augustus 5, 2023

Copy trading is een perfecte manier om actief te daytraden, maar dan zonder dat je zelf elke seconde op de koersen hoeft te letten. 

Kies simpelweg een van de trading experts uit de lijst, stort geld vanuit je trainingstegoed en je kopieert alle trades van succesvolle traders voor mooie rendementen. Wat is copy trading precies en hoe stel je het in op Bybit?

Wat is copy trading precies?

Bij copy trading kopieer je de trades van ervaren en succesvolle handelaren. Dit proces verloopt geheel automatisch. Je kiest uit een lijst welke trader je wilt volgen, legt een bedrag naar keuze in en het systeem begint voor jou te traden, op basis van alle trades die je ‘Master Trader’ ook doet.

Daarmee is het een handige manier om als het ware op de automatische piloot te traden, zonder dat je zelf veel research hoeft te doen of de markt continu in de gaten moet houden.

Ook kun je door copy trading precies zien welke trades gedaan zijn. Dat geeft je een uniek inzicht in de manier waarop ervaren traders te werk gaan. Op die manier kun je zelf ook een betere trader worden.

Hoe kan je geld verdienen met copy trading?

De meeste Master Traders zijn succesvoller dan mensen die net beginnen en nog veel fouten maken. Door de trades van een ander simpelweg te kopiëren, is het mogelijk om sneller mooie rendementen te halen, terwijl je, als je het zelf zou doen, misschien eerder al je geld kwijt zou zijn. Veel Master Traders halen een rendement tussen 10% en 50% per maand, waardoor je op die manier gemakkelijk geld verdient.

Populair

Het kopiëren van trades wordt steeds populairder. Niet veel mensen hebben de tijd of de energie om alle ins en outs van crypto trading te leren. Hoewel het natuurlijk een geweldige skill is om te hebben, kost het simpelweg veel tijd om het goed te leren. Denk aan technische analyse en het herkennen van koerspatronen of het volgen van het laatste nieuws dat van invloed kan zijn op de prijs van een coin.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de discipline die je als trader moet hebben om je verliezen niet op te laten lopen en je winsten op tijd te pakken. Dit is gewoon erg moeilijk en meer dan 90% van traders is daarom niet succesvol. Copy trading biedt dan een ideale oplossing om gebruik te maken van de kennis van een andere trader met veel meer ervaring.

Wat zijn de voordelen van copy trading?

Ik zet de belangrijkste 5 voordelen voor je op een rij:

 • Je leert van experts
 • Het bespaart je veel tijd
 • Genoeg opties voor diversificatie
 • Gemakkelijk om mee te beginnen met een investering vanaf slechts 50 USDT
 • Mooie winsten mogelijk
 • Geen kennis over trading nodig

De nadelen van copy trading

 • Je weet nooit of je Master Trader het in het verleden behaalde rendement opnieuw zal behalen
 • Minder direct controle over je investeringen
 • Je leert minder snel dan wanneer je het zelf zou doen
 • Kosten lopen op tot 12% per trade voor je Master Trader

Zo werkt het in de praktijk 

1. Ten eerste heb je een account op Bybit nodig. Heb je dat nog niet? Meld je dan snel en eenvoudig aan bij Bybit. Na een korte verificatieprocedure kun je dan direct aan de slag.

Al een account? Log in bij Bybit en zorg ervoor dat je funds in USDT op je Funding, Spot of Derivatives-saldo hebt staan.

Zorg er wel voor dat er minimaal 50 tot 100 dollar op staat. Voor copy trading heb je namelijk minimaal 50 dollar nodig om je bij een Master Trader te kunnen aanmelden.

2. Ga vervolgens naar het kopje ‘Derivatives’ en kies voor ‘Copy Trading’.

derivatives-copytrading

3. Je krijgt dan een pagina met ‘Top Traders’ te zien. Kies voor ‘View More’, om meer opties te zien en een betere selectie te kunnen maken.

Tip: Check de resultaten op de langere termijn voor meer zekerheid

Standaard staat de lijst op de resultaten van de afgelopen 7 dagen, maar het is beter om te kijken naar de resultaten op de wat langere termijn van 90 dagen te zetten. Je vindt deze optie rechtsboven in de tabel.

top-traders

4. De lijst ververst en je kunt naar wens een nog uitgebreidere selectie maken, zoals op land, rank en andere opties.

Heb je een goede kanshebber gevonden? Klik daar dan op en bekijk nog allerlei statistieken en informatie. Spreekt het je aan? Klik dan op ‘Copy’ rechtsboven in beeld.

copy trader kiezen

5. Er verschijnt een pop-up met een aantal selectiemogelijkheden. Selecteer bij ‘Investment’ het bedrag waarmee je de trades van je Master Trader wilt kopiëren en kies daarna optioneel hoeveel verlies je accepteert onder het kopje ‘Copy Stop Loss (CSL)’.

start-trade

Beperk je risico en maximale verlies

Stel namelijk dat je voor 100 USDT investeert en je Copy Trader verliest tegen alle verwachtingen in? Als je een bedrag bij CSL hebt ingevoerd, dan beschermt je dat tegen verdere verliezen. Wanneer je bijvoorbeeld 20 USDT invult, kun je van jouw 100 USDT niet meer dan 20 USDT (20%) verliezen. Dit is een extra beveiliging om je risico te beperken.

6. De rest van de instellingen kun je gewoon zo laten staan, maar voel je vrij om even te kijken en aanvullende opties aan of uit te zetten. Ze zijn allemaal bedoeld om je risico’s te beheersen, maar in de praktijk belemmeren ze je ook om je Master Traders acties optimaal te volgen. Ik laat ze daarom meestal staan zoals ze zijn.

'Copy Now'!

7. Vink nog even de ‘Agreement’ aan en klik vervolgens op de gele knop ‘Copy Now’. Dat is alles!

Je vindt de prestaties van je Master Trader en jouw investering terug op het hoofdscherm van ‘Copy Trading’ vanuit het hoofdmenu van Bybit. Veel succes!

Wat zijn de risico's van copy trading?

Een belangrijk risico is dat de prestaties uit het verleden van een trader geen garantie bieden voor toekomstige resultaten. Zelfs als je een trader kiest die in het verleden een hoog rendement heeft behaald, kan deze in de toekomst verliezen lijden. Markten zijn onvoorspelbaar en veranderlijk, en zelfs de meest ervaren traders doen soms verkeerde voorspellingen.

Daarnaast is er het risico van overmatige afhankelijkheid. Bij copy trading geef je in feite de controle over je trades uit handen. Je ziet welke transacties ze uitvoeren, maar je weet misschien niet altijd waarom ze bepaalde beslissingen nemen. Dus je weet eigenlijk nooit of hun strategieën op de lange termijn ook succesvol zullen zijn.

Conclusie

Hoewel copy trading ontzettend interessant is, is het geen vervanging voor het ontwikkelen van je eigen strategieën en kennis. Toch vind ik het een geweldige aanvulling op mijn portfolio. Het is ook gewoon leuk en leerzaam om te zien welke trades een Master Trader heeft gedaan. Zelfs wanneer deze precies het tegenovergestelde doet dan wat ik zou doen.

Zeker wanneer je simpelweg wel wat wilt doen met traden, maar er niet per se heel veel tijd aan kwijt wilt zijn, is copy trading echt iets voor jou. Het is verder bijna verslavend om te zien hoe jouw geld in handen van andere, meer ervaren traders presteert.

Lage drempel

Omdat de drempel met slechts 50 USDT bovendien heel laag is en het zo gemakkelijk gaat, kun je binnen een half uurtje al een mooie lijst met Master Traders opbouwen en zet je jouw geld - en de traders - letterlijk voor jou aan het werk.

Ook proberen? Meld je aan bij Bybit, stort een startkapitaal(tje) en selecteer de traders die jou aanspreken. Bij de meeste traders ‘speel’ je al mee vanaf 50 dollar. Zeker even proberen dus!