• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto kopen op Bybit met iDEAL? Zo werkt dat!
augustus 15, 2023

Crypto kopen met iDEAL op Bybit? Veel mensen kopen hun coins met iDEAL bij Bitvavo, maar wist je dat dit bij de crypto exchange Bybit nu ook kan? Bybit is een van de toonaangevende crypto exchanges van de wereld en biedt sinds 15 juni 2023 ook Nederlandse gebruikers de mogelijkheid om iDEAL als betalingsmethode te kiezen. Ideaal!

Met iDEAL crypto kopen

iDEAL is niet voor niets de meest populaire betaalmethode in Nederland. Het staat bekend om zijn gemak, snelheid en veiligheid. Met deze optie kun je direct en zonder gedoe geld van je bankrekening naar je Bybit-account overmaken, zodat je meteen kunt beginnen met handelen. hoe het proces werkt, en wat de voordelen zijn die het je als crypto-investeerder biedt.

Bybit en SATOS werken samen om iDEAL op Bybit mogelijk te maken

In mei 2023 heeft Bybit onthuld dat het een unieke samenwerking is aangegaan met SATOS, een van de oudste Nederlandse crypto exchanges. SATOS staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uitstekende service en werkt namens Bybit als strategische partner in Nederland en is de bewaardienst voor Nederlandse Bybit-gebruikers.

Door deze samenwerking is het sinds 15 juni 2023 mogelijk om eenvoudig geld te storten via iDEAL, wat het kopen van crypto nu echt een fluitje van een cent maakt. Aan de andere kant kun je er je winsten ook laten uitkeren naar je bankrekening.

crypto futures op bybit

Hoe werkt SATOS met Bybit samen?

Het partnerschap tussen SATOS en Bybit is in het leven geroepen om een extra laag van zekerheid en beveiliging te bieden met betrekking tot euro-transacties en saldi van klanten.

Doordat deze dienst nu dus worden geleverd door een bedrijf dat gereguleerd is door De Nederlandsche Bank (DNB), kan Bybit in Nederland actief blijven. Je zag bijvoorbeeld bij Binance dat ze deze regulering niet voor elkaar kregen en dus uit Nederland zijn vertrokken.

Is kopen van crypto met iDEAL veilig bij Bybit?

SATOS is in Nederland een gerenommeerd en gereguleerd cryptocurrency-bedrijf en staat bekend om zijn klantgerichte benadering en strikte naleving van regelgeving. Daardoor is SATOS een betrouwbare schakel tussen de Nederlandse klant en het internationale handelsplatform van Bybit.

Wanneer je een storting in euro’s via iDEAL op Bybit doet, dan handelt SATOS alles voor je af. Daarmee is het echt 100% veilig om je stortingen op deze handige manier te doen.

Verschillen tussen Bybit en Bitvavo

Misschien ben je gewend om je crypto via Bitvavo met iDEAL te kopen. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar ik zou je aanraden om ook Bybit eens te gaan bekijken.

Waar Bitvavo vooral goed is in het eenvoudig kopen en verkopen van bepaalde coins, maak je bij Bybit namelijk net zo gemakkelijk gebruik van geavanceerde functies, zoals traden met hefboom, staking en vooral ook de interessante copy trading-functie die je op Bitvavo niet vindt.

Wanneer je dus gewend bent om met Bitvavo te werken, kijk dan toch eens naar alle voordelen en extra mogelijkheden die Bybit biedt:

Voordeel #1: Derivaten en traden met hefboom

Bybit is gespecialiseerd in derivatenhandel, waaronder perpetual contracts (vergelijkbaar met futures, maar zonder vervaldatum), en biedt handelaren de mogelijkheid om te handelen met hefboom (leverage).

Dit stelt jou als trader in staat om grotere posities in te nemen dan het bedrag dat je hebt gestort. Met andere woorden: stort je 1000 euro? Dan kun je met een hefboom van 10 eenvoudig handelen met maar liefst 10000 euro. Op die manier kun je jouw winsten sneller vergroten. Op Bitvavo kan dit niet.

Bybit exchange review

Voordeel #2: Geavanceerde handelsopties

Bybit biedt veel meer geavanceerde order types, terwijl dit dankzij de gebruiksvriendelijke interface nog steeds heel gemakkelijk blijft. Persoonlijk vind ik het heel handig dat je bij het openen van een trade meteen de stoploss en take profit invult. Alles gaat daarna automatisch. 

Voordeel #3: Meer handelsvolume en lagere fees

Bybit is een internationaal platform dat mensen over de hele wereld bedient. Dit betekent dat je dus een hoger handelsvolume en meer liquiditeit hebt, waardoor je sneller aan en van je positie af komt en het verschil tussen de koop- en verkoopprijs kleiner is. Bovendien zijn de trading fees er aanzienlijk lager dan bij Bitvavo.

Stappenplan geld storten op Bybit met iDEAL

Nu zowel Bitvavo als Bybit iDEAL als betalingsmethode ondersteunen, biedt Bybit de meeste voordelen en laagste kosten. Kortom, zeker proberen dus! Maar hoe gaat het storten van geld via iDEAL op Bybit in zijn werk? Bekijk onderstaand stappenplan en je hebt het binnen een paar minuten geregeld!

Stap #1: Ga naar Bybit

Ga naar Bybit en maak een nieuw account aan (of log in als je al een account hebt)

Stap #2: Fiat Deposit

Ga naar het menu-item ‘Buy Crypto’ en kies voor ‘Fiat deposit’. 

bybit-iDEAL-deposit

Stap #3: Kies het bedrag om te storten via iDEAL

Selecteer de knop ‘iDEAL’ en vul het bedrag in dat je wilt storten (in mijn voorbeeld zie je € 350 staan).

bybit-storten-ideal

Stap #4: Kies je bank

Klik op de gele knop ‘Continue’ en kies je bank.

bank-selecteren

Stap #5: Rond de iDEAL-betaling af

Volg de stappen om de betaling af te ronden met je eigen bank, meestal met QR-code.

Stap #6: Ga terug naar Bybit en ontvang je geld!

Klik op de knop om terug te gaan naar de betaalomgeving van Bybit en klaar! Je geld staat binnen een paar minuten op je Funding-account bij Bybit.

(Tip: bij sommige mensen verschijnt er na de betaling ineens een scherm van Bunq-bank, zelfs als je via een andere bank hebt betaald. Niet schrikken, die kun je gewoon wegklikken, je geld komt gewoon aan).

Conclusie

Sinds het storten van geld via iDEAL op Bybit in juni 2023 mogelijk is geworden, heeft dat de crypto exchange veel aantrekkelijker gemaakt voor Nederlandse gebruikers. Zeker wanneer je van Binance overgezet bent naar Coinmerce, zul je zien dat alles bij Bybit veel eenvoudiger en soepeler gaat. 

iDEAL staat bekend om zijn veiligheidsnormen en is een van de meest vertrouwde betaalmethoden in Nederland. Met iDEAL hoef je ook nooit lang te wachten: je storting wordt vrijwel direct verwerkt, waardoor je meteen kunt beginnen met kopen of handelen met crypto.

Het is ook een stuk eenvoudiger dan het gedoe met kopiëren en plakken van allerlei crypto adressen en het risico op typefouten. iDEAL werkt gewoon snel en je betaalt ook geen kosten, zoals dat bij cryptotransacties vaak wel het geval is.

Kortom, kies voor gemak, snelheid en veiligheid: probeer iDEAL bij Bybit. Aanrader!