• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto naar Bitvavo sturen, een stappenplan
februari 4, 2024

Crypto naar Bitvavo sturen? Wanneer je een account op Bitvavo hebt aangemaakt, kun je dit natuurlijk vullen door via iDEAL euro’s vanaf je bankrekening te storten. Toch hoeft het niet op deze manier, want als je op een andere exchange of hardware wallet crypto hebt staan, dan kun je dit ook rechtstreeks naar Bitvavo sturen.

Maar hoe doe je dat precies? Bekijk het stappenplan crypto naar Bitvavo sturen en je hebt het binnen no-time voor elkaar.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange en bestaat al sinds 2018. Lees de Bitvavo review voor meer informatie. Het platform is zo succesvol vanwege de gebruiksvriendelijke opzet, lage transactiekosten en het gemak om gewoon je eigen Nederlandse bankrekening te koppelen om snel geld te storten of op te nemen.

Nog geen account? Maak er direct een aan en binnen no-time heb je er een eigen cryptoportfolio.

Waarom crypto naar Bitvavo sturen?

Er zijn verschillende redenen waarom je crypto naar Bitvavo zou willen sturen. Bijvoorbeeld omdat je vanaf een andere exchange wilt verhuizen of gewoon je saldo wilt aanvullen om op Bitvavo mee te handelen. Een andere veelvoorkomende reden is dat je jouw crypto via Bitvavo snel en gemakkelijk omzet naar euro’s, die je vervolgens weer naar je gekoppelde bankrekening kunt laten storten.

Stappenplan crypto naar Bitvavo sturen

Wil je crypto naar Bitvavo sturen? Dan lees je hieronder hoe je dat in slechts een paar stappen doet.

Stap #1: Selecteer de crypto die je wilt storten

crypto-naar-bitvavo-sturen-crypto-zoeken

Zoek in het Bitvavo-dashboard naar de crypto die je wilt storten. Dat doe je gemakkelijk via het zoekveld door de naam of ticker te typen. (Bitcoin = BTC, Ethereum = ETH, etc). Wanneer je nog geen crypto op Bitvavo hebt staan, vind je de lijst op basis van de grootste cryptocurrency’s in het aanbod van Bitvavo. Gevonden? Klik dan op de crypto die je wilt storten.

Stap #2: Ga naar ‘Storten’

crypto-naar-bitvavo-sturen-storten

Je komt nu op het hoofdscherm van de cryptocurrency van jouw voorkeur en ziet daar de koersgrafiek en alle details over je specifieke aantal van deze cryptocurrency en de waarde ervan in je portfolio. Klik in dit scherm op ‘Storten’. Deze optie vind je in de grijze balk bovenin, onder het hoofdmenu.

Stap #3: Selecteer het netwerk

crypto-naar-bitvavo-sturen-storten-walletadres-bekijken

Rechts in beeld in het ‘Storten’-menu zie je nu een rechthoekig scherm waarin je de crypto kunt storten. Kies een netwerk om je persoonlijke walletadres voor stortingen te bekijken. Zodra je dit netwerk hebt geselecteerd, verschijnt er een blauwe knop met ‘Walletadres bekijken’. Klik nu op deze knop.

Stap #4: Kopieer de gegevens van je wallet op Bitvavo

crypto-naar-bitvavo-sturen-storten-wallet

Nadat je op de blauwe knop hebt geklikt, verschijnen de unieke gegevens van jouw persoonlijke wallet voor deze specifieke cryptocurrency op Bitvavo. Dit is alles wat je nodig hebt om crypto naar Bitvavo te kunnen storten.

Tip: Gebruik altijd de kopieerknop, om er zeker van te zijn dat je het goede adres hebt. Type het adres nooit over, omdat je bijna gegarandeerd een fout maakt, waardoor je crypto niet aan zal komen. Liever een QR-code? Dat kan ook. Deze vind je naast de kopieerknop.

kopieerknop-qr-code

Tip: Soms heb je ook een ‘Tag’ of ‘Memo’ nodig om crypto over te kunnen maken. Dit is bijna altijd het geval bij XRP. Ook bij andere cryptocurrency’s komt het voor. De tag of memo gebruikt de exchange om een storting naar een algemeen adres op hun exchange naar jouw specifieke wallet te kunnen herleiden. Neem deze gegevens dus ook altijd over als deze worden aangegeven.

Stap #5: Ga naar je andere exchange of hardware wallet

Ga naar de exchange waar je de crypto hebt staan die je naar Bitvavo wilt sturen. Dit kan trouwens ook een hardware wallet zijn, zoals de Ledger Nano of Ellipal. Ga op de deze exchange of je hardware wallet-software naar de optie ‘Withdrawal’ of ‘Opnemen’ en vul hier als doel het adres van Bitvavo in dat je in de vorige stap hebt gekopieerd. Volg de stappen.

Zodra de transactie is gestart, kost het tot enkele minuten of uren voor je crypto om bij Bitvavo als storting te zijn verwerkt. Je ziet het automatisch binnenkomen en hoeft hier verder niets voor te doen. Bitvavo stuurt ook altijd even een mailtje ter bevestiging.

Belangrijke tips

  • Test het storten van crypto naar Bitvavo altijd eerst met een klein bedrag. Als je ziet dat alles goed werkt, kun je de grotere bedragen overboeken.
  • Let goed op dat de cryptocurrency’s die je opneemt en stort altijd met elkaar overeenkomen. Altijd XRP naar XRP, Bitcoin naar Bitcoin, enzovoorts.
  • Vul altijd de tag of memo in, als die bij de exchange bij de gegevens staat. De tag/memo is er om jouw geld aan jouw account te koppelen.
  • Gebruik altijd de copy-functie bij het invullen van je wallet-adres en type deze nooit over.
  • Controleer of het adres goed klopt, door bijvoorbeeld de drie eerste en laatste karakters te checken.

Conclusie

Crypto naar Bitvavo sturen of storten is erg gemakkelijk en vooral populair voor als je jouw cryptotegoeden naar Bitvavo wilt verplaatsen, omdat een andere exchange ermee stopt of niet meer aan je eisen voldoet.

Ook is het storten van cryptotegoeden handig om het via Bitvavo eenvoudig om te zetten naar euro’s op je bankrekening. Dat is bij andere exchanges vaak toch vrij lastig of zelfs helemaal niet mogelijk. Bitvavo is hiervoor een vertrouwde en veilige 100% Nederlandse exchange.

Nog geen account bij Bitvavo? Maak er via de knop hieronder dan eenvoudig een aan en binnen no-time staat jouw crypto ook op deze fijne exchange. Succes!