• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ellipal 2.0 review: de beste hardware wallet is nu nog beter
december 26, 2023

Ellipal Titan 2.0 kopen? De originele Ellipal heeft een grote update gekregen en is nu nog sneller en gemakkelijker in gebruik. Zeker wanneer je serieus met investeren in crypto bezig bent, is het kopen van een goede hardware wallet heel belangrijk.

Vertrouw niet op de online wallets van exchanges of andere aanbieders, maar houd je vermogen en crypto zelf onder controle. Dankzij de Ellipal 2.0 is dat gemakkelijker dan ooit! In deze Ellipal 2.0-review lees je er alles over.

Wat is de Ellipal 2.0?

Ellipal 2.0 is een hardware wallet, net zoals de bekende Ledger Nano S en X, en de Trezor. De Ellipal Titan gaat nu een stap verder in veiligheid, mogelijkheden en gebruiksgemak. Het komt erop neer dat je alleen het geld waarmee je daadwerkelijk handelt online op een exchange (hot starage) laat staan en de rest veilig in eigen beheer houdt op een hardware wallet (cold storage)

De ELLIPAL 2.0 hardware wallet is de nieuwste versie en opvolger van de originele Ellipal Titan. Deze cold storage wallet is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en biedt topbeveiliging met functies zoals air-gapping, anti-tampering, anti-demontage en de nieuwe CC EAL 5+ Security Chip voor dubbele bescherming.

Je slaat er meer dan 10.000 verschillende munten, tokens en/of NFT's op. Bovendien is de Ellipal 2.0 gemakkelijk te gebruiken met een app via zowel iOS (Apple-apparaten) als Android, ondersteunt het tot wel 10 accounts en biedt het tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra beveiliging.

In deze Ellipal 2.0 review lees je meer over de wallet en zie je waarom deze cryptowallet zich onderscheidt van de rest.

ellipal-kopen

Liever direct kopen? Klik op de knop hieronder om de Ellipal 2.0 bij de officiële re-seller  aan te schaffen. Dit is een Nederlands bedrijf waardoor je makkelijk met iDeal kan betalen! Vandaag besteld, morgen in huis.

Air gapped

De Ellipal 2.0 is een zogenaamde "air-gapped"-hardware wallet. Air-gapped betekent simpelweg dat er geen kabel of andere verbinding tussen je computer of telefoon is, waardoor je niet gehackt kan worden.

De Ellipal 2.0 gebruikt namelijk QR-codes om het apparaat volledig los te koppelen van internet of een ander verbindingspunt zoals de USB-kabel of bluetooth-verbinding. Dat maakt het apparaat superveilig in gebruik.

Verschillen tussen de 1e generatie Ellipal Titan en Ellipal 2.0

De Titan 2.0 is de tweede versie van de eerste Titan-hardware wallet. Er zijn een aantal belangrijke verschillen die met deze update een groot verschil maken. Ik zet de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Betere beveiligingschip

Hoewel de vorige versie al een beveiligingschip had, is deze nu vervangen door een nieuwere, nog veiligere CC EAL 5+ gecertificeerde beveiligingschip.

Verbeterde materialen en HD-scherm

De Titan 2.0 heeft nu een slankere en luxere uitstraling, is gemaakt van aluminium en beschikt over een hogeresolutie-HD-scherm met 1280 × 720 pixels, in vergelijking met slechts 800 x 400 pixels in de vorige versie.

Systeemoptimalisatie en snelheidsverbeteringen

Het scherm van de Titan 2.0 reageert nu nog beter voor een soepelere gebruikerservaring. En moet je de firmware updaten? Dan gaat dat nu meer dan 10 keer zo snel als bij de vorige versie.

Ondersteuning voor 24-woord seed-zinnen

Voor nog meer veiligheid en gemoedsrust ondersteunt de Titan 2.0 nu de generatie en opslag van seed phrases van 24-woorden.

Al met al maken deze verbeteringen de Ellipal Titan 2.0 nog veiliger  en gebruiksvriendelijker.

Uniek: voelt en werkt als een smartphone

Bovendien maakt de Ellipal Titan het met een overzichtelijk kleurenscherm in combinatie met de Ellipal-app veel gemakkelijker om hem te gebruiken. En dat neemt meteen de grootste barrière weg. De Ellipal Titan ziet en er namelijk uit en voelt als een stevige stalen onverwoestbare telefoon. 

De Ellipal Titan heeft een groot touchscreen en een ingebouwde camera voor het scannen van de QR-codes. Je privésleutels worden veilig offline opgeslagen en kunnen op geen enkele manier met internet worden verbonden, wat ze tegen hacks beschermt.

Het bedrijf achter de Ellipal Titan hardware wallet

ELLIPAL is een in Hong Kong gevestigd bedrijf en is in 2018 opgericht. 

ELLIPAL was het eerste bedrijf dat via QR-codes werkt, om er zo voor te zorgen dat je  portemonnee volledig offline blijft, zelfs tijdens transacties, terwijl andere cols wallets via USB-kabels of bluetooth moeten worden aangesloten.

Met een groot kleuren touchscreen kun je jouw coins en eventueel ook NFT's bekijken, currencies wisselen, versturen en ontvangen. Allemaal rechtstreeks op de gesynchroniseerde mobiele app. 

De Ellipal Titan voelt en werkt als een smartphone!

De cold storage wallets van ELLIPAL zien eruit en werken meer als een smartphone dan traditionele hardware-wallets. Omdat de bijbehorende app op je smartphone staat, is de navigatie en app heel gemakkelijk en voelt het vertrouwd. Zelfs het gebruik van de ELLIPAL Titan voelt aan en gebruik je als een smartphone. 

Een ander voordeel van de Titan is dat je hem ook onderweg eenvoudig gebruikt, omdat je hem kunt opladen. Met de QR-codescanner kun je hem als je dat wilt zelfs gebruiken om te betalen bij webshops en andere verkooppunten die betalen met crypto ondersteunen.

Ondersteuning voor meer dan 10.000 coins

De ELLIPAL Titan ondersteunt bijna alle cryptovaluta. Alles werkt zo gemakkelijk als een withdrawal doen bij je de crypto exchange waar je jouw funds weg wilt halen en ze naar het adres van je ELLIPAL Titan te sturen.

Ellipal coins

Bijna elke coin is dus ondersteund, maar heb je een bijzondere favoriete coin? Check dan de actuele lijst op de site van Ellipal

Zelfs staken is mogelijk!

Een groot voordeel van online crypto exchanges is dat je jouw cryptovaluta aan het werk kunt zetten om een passief inkomen te verdienen. Wanneer je uit angst voor een faillissement van een exchange je funds weghaalt, dan verlies je ook die passieve inkomsten.

Het mooie van de ELLIPAL Titan is dat je er gewoon kunt blijven staken. Hij ondersteunt namelijk een aantal coins, die je heel gemakkelijk kunt staken. Deze coins zijn Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), ATOM en Kusama(KSM). Met jaarlijkse rentepercentages van 3,6 tot maar liefst 10%.

In de toekomst komen er steeds meer coins bij. Voor mij was de mogelijkheid om buiten de exchanges om te kunnen blijven staken, is naast het gebruiksgemak de grootste reden dat ik ook een Ellipal Titan heb gekocht. Op de site van Ellipal lees je precies welke coins voor staking ondersteund worden en de actuele rendementen.

Is de Ellipal Titan veilig?

De Ellipal Titan is de veiligste hardware wallet die tot nu toe op de markt is verschenen. Dat komt vooral door deze drie redenen:

Reden #1: Automatische beveiliging bij sporen van braak

Je kunt de stalen behuizing onmogelijk zonder sporen open krijgen, waardoor je altijd zeker weet dat niemand hem heeft gesaboteerd. 

De Titan is ook uitgerust met anti-sabotage- en anti-demontage-functies, zodat wanneer een inbreuk wordt gedetecteerd, alle interne gegevens worden gewist en het apparaat onbruikbaar wordt. In dit geval kun je eenvoudig je herstelzin op een andere wallet gebruiken en je crypto veilig terugkrijgen.

Reden #2: Air-gapped apparaat

De reden waarom een air-gapped apparaat wordt beschouwd als een extra beveiligingslaag voor crypto-opslag, is omdat jouw private keys nooit verbonden zijn met internet, wat betekent dat je beschermd bent tegen hacks, malware en virussen.

ellipal-air-gapped

Reden #3: QR-codes

De ELLIPAL Titan is uitgerust met een camera waarmee gebruikers QR-codes kunnen scannen en de portemonnee kunnen gebruiken om transacties te bevestigen en te ondertekenen die op de mobiele app zijn gestart. Het gebruik van QR-codes zorgt ervoor dat het apparaat nooit in contact hoeft te komen met verbindingen die door hackers kunnen worden misbruikt.

Ellipal 2.0 in de praktijk, zo gebruik je hem

Wil je een Ellipal 2.0 kopen? Dan is het goed om te weten dat je deze in no-time hebt ingesteld en je eerste transacties uitvoert. Hieronder lees je hoe je dat in een paar stappen doet.

Liever direct kopen? Klik op de knop hieronder om de Ellipal 2.0 bij de officiële verkoper aan te schaffen. Binnen een week wereldwijd verstuurd.

ELLIPAL Titan 2.0 instellen

In tegenstelling tot de meeste cold storage crypto wallets is het instellen van de ELLIPAL Titan 2.0 relatief eenvoudig. Ervaren crypto gebruikers zullen het waarschijnlijk binnen 10 minuten installeren, terwijl nieuwkomers misschien dubbel zoveel tijd nodig hebben.

Volg deze eenvoudige stappen om de ELLIPAL Titan 2.0 in te stellen:

Stap 1: Zet de Ellipal 2.0 aan.
Stap 2: Creëer een nieuwe herstelzin. Vergeet niet om deze op te schrijven!
Stap 3: Controleer de herstelzin.
Stap 4: Kies met welke crytovaluta je wilt starten (later toevoegen kan altijd)
Stap 5: Installeer de ELLIPAL app op je telefoon vanuit de Google PlayStore.
Stap 6: Verbind tot 31 ondersteunde netwerken met de app, waaronder Bitcoin, Ethereum en BSC.
Stap 7: Test alles door een transactie vanuit een andere wallet naar je ELLIPAL-adres te sturen.
Stap 8: Klaar! Je crypto staat nu veilig op je Ellipal-adres.

In de praktijk werkt alles echt heel eenvoudig. In de gebruikshandleiding vind je sowieso een gedetailleerdere versie van deze stappen.


Een transactie op de Ellipal 2.0 in slechts 5 stappen

De Ellipal 2.0 maakt transacties snel en eenvoudig. Zo werkt het:

Stap 1: Start een transactie vanuit je ELLIPAL mobiele app, die je zal vragen om deze op het wallet-apparaat te bevestigen.
Stap 2: Selecteer de munt die je op de wallet wilt verhandelen en tik op "Ondertekenen."
Stap 3: Voer je wachtwoord in en scan de QR-code op je mobiele app om de transactiedetails te controleren.
Stap 4: Voltooi de transactie door op "OK" te drukken.
Stap 5: Vanaf dit punt gaat de transactie on-chain, waarbij de voltooiingstijd afhangt van de snelheid van het netwerk. Bij het ontvangen van transacties hoef je alleen maar je walletadres vanuit de ELLIPAL mobiele app te kopiëren en te delen met de afzender. Als alternatief kun je de QR-code op het Titan 2.0 apparaat scannen.

Check ook de video van Corné hieronder om te zien hoe de Ellipal in de praktijk werkt. (De video gaat over de eerste versie, maar het principe is wel hetzelfde gebleven. You get the idea).

Ellipal 2.0: Dit krijg je er allemaal bij

Wanneer je de ELLIPAL Titan 2.0 uitpakt, zul je merken dat deze goed is verpakt, om de veiligheid tijdens het transport te waarborgen. Hier is wat je in de doos zult vinden:

 • De Ellipal 2.0
 • Adapter/houder om je Ellipal 2.0 handig neer te zetten
 • USB Type-C oplaadkabel
 • Een 16 GB MicroSD-kaart
 • Screen protector
 • Een gebruikershandleiding in meerdere talen
 • Twee bladen voor het opschrijven van je herstelzin (24 woorden)

MicroSD-kaart?

Misschien vraag je je af waarom er een MicroSD-kaart in de doos zit. Deze kaart is niet bedoeld voor opslag, maar alleen nodig voor firmware-updates. Deze regelmatige updates zijn beschikbaar in de mobiele app en worden geleverd met instructies om je Titan 2.0-wallet up-to-date te houden.

USBC-kabel

Een andere onverwachte toevoeging in de doos is de USB-C-kabel. Maar de Ellipal 2.0 is toch een air gapped waleet? Klopt, de kabel is namelijk niet bedoeld om de Ellipal 2.0 met computers of mobiele apparaten te verbinden. Je gebruikt hem alleen om de batterij op te laden.

Screen protector

Omdat de Ellipal 2.0 een groot smartphonescherm heeft, beschermt de screen protector tegen krassen of breuk door vallen en stoten.

ellipal-20-kopen-app

ELLIPAL Titan review: conclusie

De ELLIPAL Titan 2.0 is de sterk verbeterde versie van de eerste generatie en aantrekkelijk voor zowel nieuwe gebruikers als degenen die al de originele Titan of Titan Mini bezitten. De Ellipal 2.0 voldoet aan alle beveiligingseisen en werkt supereenvoudig, bijna net zoals je smartphone. Jouw crypto staat gewoon veilig wanneer je de Ellipal 2.0 gebruikt. 

Ben je klaar voor de bullrun? Dan hoort daar zeker een goede hardware wallet zoals de Ellipal 2.0 bij. Wanneer de koersen hard omhoog gaan, loopt de waarde van je portfolio namelijk ook snel op en voelt het niet fijn om grote bedragen aan crypto online te laten staan.

Ellipal 2.0 kopen?

Zoals bij elke hardware wallet, moet je ervoor zorgen dat je allee koopt via de officiële ELLIPAL-website, om zeker te weten dat niemand met de wallet heeft kunnen klooien. Koop ook nooit tweedehands hardware wallets, omdat deze aangepast of gesaboteerd kunnen zijn.

Koop de Ellipal 2.0 gemakkelijk via het officiële kanaal via de knop hieronder.