• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ethereum kopen in 2024? ETH naar 150.000 dollar?
juni 19, 2024

Ethereum kopen in 2024? Terwijl Bitcoin vooral bekendstaat als het digitale goud, biedt Ethereum veel meer mogelijkheden, dankzij slimme contracten en  gedecentraliseerde apps. Met de aankomende goedkeuring van meerdere ETH-ETF’s ziet de toekomst van Ethereum er veelbelovend uit.

Grote partijen voorspellen dat de waarde van Ethereum kan stijgen tot meer dan $150.000 per ETH in 2030. Is dit het perfecte moment om in ETH te investeren? 

Wat is Ethereum precies?

Ethereum is een gedecentraliseerd platform waarmee ontwikkelaars allerlei soorten applicaties kunnen bouwen en uitvoeren, zonder dat ze een centrale partij nodig hebben. Deze applicaties worden vaak "smart contracts" genoemd. Smart contracts zijn een soort zelfuitvoerende contracten waarbij de voorwaarden van de overeenkomst direct in code zijn geschreven.

Ze worden automatisch uitgevoerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een lening kunt afsluiten, een verzekering kunt claimen of een huis kunt kopen zonder dat je een tussenpersoon nodig hebt.

Voordelen van Ethereum vs. Bitcoin

Voordeel #1: Veelzijdig

Waar Bitcoin vooral wordt gezien als een soort digitaal goud (waardeopslag), kan Ethereum veel meer. Ontwikkelaars kunnen op Ethereum gedecentraliseerde applicaties (dApps) bouwen voor allerlei doeleinden, van financiën tot games en sociale media.

Voordeel #2: Grote community en support

Ethereum heeft een van de grootste en meest actieve community’s van de wereld. Dit betekent dat er voortdurend aan verbeteringen wordt gewerkt en dat er veel ondersteuning is voor ontwikkelaars die nieuwe applicaties willen bouwen. Deze actieve community zorgt ervoor dat Ethereum blijft groeien en innoveren.

Voordeel #3: DeFi en NFTs

DeFi (Decentralized Finance) is een snelgroeiende sector binnen de cryptowereld en draait grotendeels op Ethereum. DeFi-projecten proberen traditionele financiële diensten zoals lenen, sparen en handelen te decentraliseren, zodat iedereen er toegang toe heeft zonder tussenpersonen zoals banken.

Daarnaast zijn NFTs, of Non-Fungible Tokens, ook enorm populair geworden op Ethereum. ETH blijft hiervoor de standaard.

Voordeel #4: Stukken goedkoper met meer winstpotentieel

Op dit moment is Ethereum zelfs voor de huidige prijs een interessante investering, waarvan de koers nog relatief laag staat. Zie het als Bitcoin kopen toen de prijs nog 1000 dollar was.

Wil je jouw portfolio ook uitbreiden met Ethereum? Koop je ETH dan snel en gemakkelijk met iDEAL op Bybit.

cryptoyoddha-x

“Ethereum is one of the most bullish altcoins right now. Trading above the previous yearly high”

CryptoYoddha (Cryptoanalist) 13 juni 2024 op X

Ethereum (ETH) naar 154.000 dollar?

Een recent rapport van VanEck, een grote en bekende beleggingsmaatschappij, voorspelt in hun meest optimistische scenario dat Ethereum tegen 2030 een waarde van $154.000 kan bereiken.

Koersdoel ETH in 2030

VanEck schetst drie mogelijke scenario's voor de prijs van Ethereum tegen 2030. In het basisscenario gaat men uit van een ETH koers van $22.000, een stijging van 490% ten opzichte van de huidige prijs. In het optimistische scenario komen de experts van VanEck op een koers van $154.000, gebaseerd op de verwachte toekomstige kasstromen van Ethereum.

VanEck voorspelt dat Ethereum tegen 2030 71% van zijn inkomsten zal genereren uit financiële diensten. Maar ook andere sectoren, zoals kunstmatige intelligentie (AI), zullen naar verwachting een steeds grotere bijdrage gaan leveren aan de inkomstenstroom van Ethereum.

eth-prijstarget

Aantal Ethereum op exchanges daalt fors

De hoeveelheid Ethereum (ETH) op bijna alle crypto exchanges is gedaald naar het laagste niveau in acht jaar. Deze daling komt opvallend genoeg voor de verwachte lancering van een Spot Ethereum ETF in juli 2024.

Grote investeerders, ook wel bekend als whales, lijken ETH op te kopen van exchanges, wat leidt tot een afname van de hoeveelheid ETH die op deze beurzen vastgehouden wordt. De vraag naar ETH is de laatste tijd juist wel toegenomen. Steeds meer mensen kopen en houden ETH vast, in plaats van het te verhandelen op exchanges. Dit is een bullish signaal

Aantal grote Ethereum-houders neemt toe: bullish signaal!

Het aantal Ethereum-adressen met meer dan 10.000 ETH (de zogenaamde "whales") is de afgelopen vier weken met meer dan 3% gestegen. Grote investeerders hebben vertrouwen in Ethereum en kopen bij. Ze verwachten dat de prijs van Ethereum in de nabije toekomst zal stijgen, waardoor ze nu ETH kopen om te profiteren van deze potentiële stijging.

Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de mogelijke goedkeuring van meerdere Ethereum-ETF’s. Bloomberg expert Eric Balchunas verwacht dat ze op 2 juli hun intrede op de beurs zullen doen. Deze persoon had ook de Bitcoin ETF goed, dus dat zou zomaar kunnen.

Koersverwachting ETH in 2024

Persoonlijk verwacht ik een koers van 15.000 tot 20.000 dollar voor Ethereum in de komende bullmarkt van 2024. Dat is al een mooie 5X of meer. Voor 2030 zouden de experts van VanEck zomaar gelijk kunnen krijgen, met een langetermijn koersdoel van iets meer dan 150.000 dollar. De tijd zal het leren, maar in de tussentijd is het verstandig om je portfolio met ETH uit te breiden.

Ethereum is een echte “blue chip”-cryptocurrency, dus de kans dat je hiermee een miskoop doet is heel erg klein.

Ethereum kopen op Bybit

Wil je jouw portfolio ook uitbreiden met Ethereum? Koop je ETH dan snel en gemakkelijk met iDEAL op Bybit.