• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Floki Inu kopen? Misschien wel de volgende miljonair maker!
februari 24, 2023

Heb je de gigantische stijgingen van Dogecoin en Shiba Inu gemist? Maak dan kennis met Floki Inu (FLOKI). Grote kans dat dit de volgende miljonair maker meme-coin wordt. Het grote verschil? Floki Inu heeft echt utility.

Waarom zou je Floki Inu kopen? In dit artikel lees je er meer over en deelt Corné zijn mening en koersverwachting in zijn technische analyse van Floki Inu.

Wat is Floki Inu?

Floki Inu is een cryptocurrency die in eerste instantie bekend is geworden als meme-coin. De coin borduurt voort op het succes van Dogecoin en Shiba Inu. Floki Inu is gebaseerd op de Shiba Inu-puppy van Elon Musk.

Floki Inu is alleen wel meer dan alleen een grap. Het project richt zich namelijk op drie belangrijke punten: memestatus, bruikbaarheid en liefdadigheid. Daardoor valt Floki Inu op tussen alle andere memecoins in de cryptomarkt.

De FLOKI-token, die bij het project hoort, is een multi-chain token dat op zowel de Ethereum als de Binance Smart Chain (BSC) blockchains werkt (zowel ERC-20 als BEP-20). Dat maakt het uitwisselen tussen deze twee blockchains heel eenvoudig.

De geschiedenis van Floki Inu

Floki Inu werd geboren in juni 2021, toen Elon Musk via Twitter aankondigde dat hij zijn huisdier Shiba Inu de naam "Floki" zou geven. Het project begon als een meme-coin in de stijl van Dogecoin en stond bekend als Floki Inu. Maar naarmate het project groeide, werd het meer dan alleen een meme-coin en veranderde het de naam in "Floki".

floki inu logo

Een anonieme ontwikkelaar creëerde de cryptocurrency, maar na gebreken in het oorspronkelijke ontwerp werd het project nieuw leven ingeblazen door een grotere groep die FLOKI tot "de cryptocurrency van het volk" benoemde.

Unieke combinatie

Het doel van het team is om memes te combineren met nut en strategische partnerschappen. FLOKI profiteerde van de populariteit van Dogecoin en Shiba Inu in de cryptogemeenschap en van het "Elon Musk-effect".

De nieuwste versie van het project heeft als doel nut te bieden door het creëren van een eigen blockchain-ecosysteem en het teruggeven aan de gemeenschap door middel van liefdadigheidsinitiatieven. De makers zien het als een beweging en niet alleen als een memecoin. Zo willen ze met de opbrengsten bijvoorbeeld nieuwe scholen bouwen in ontwikkelingslanden.

Grote actieve community

FLOKI heeft een grote en actieve en betrokken community. Deze zogenaamde "Floki Vikings" hebben honderdduizenden volgers op Twitter.

floki inu twitter

Shiba Inu is erg actief op social media. Inmiddels al meer dan 400K-volgers op Twitter

De drie pijlers van het Floki Inu

Floki Inu is niet alleen maar een memecoin, maar er zit een hele filosofie achter. De gedachte en filosofie achter Floki Inu bestaat uit 3 pijlers: meme-status. nut en liefdadigheid.

Pijler 1: Meme-status

Floki beschrijft zichzelf als een beweging die mensen in staat stelt zich te ontwikkelen, ongeacht hun status of leeftijd. Dat willen ze bereiken door hun meme-status. Het uiteindelijke doel is om wereldwijd de meest bekende en gebruikte cryptocurrency te worden (op dit moment (februari 2023) staat Floki Inu op plaats 92 in de wereldwijde crypto top 100).

Pijler 2: Nut

Floki Inu onderscheidt zich van andere memecoins door echt nut te bieden. Zo ontwikkelt het team achter Floki Inu verschillende grote projecten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Valhalla en Flokiplaces, waar gebruikers FLOKI als betaalmiddel kunnen gebruiken om NFT's te verhandelen en fysieke producten te kopen. Ook biedt Floki de Floki University, waar gebruikers meer kunnen leren over blockchain en crypto.

Pijler 3: Liefdadigheid

Deze pijler wil een positieve impact op de wereld maken, door het verbeteren van het leven van mensen. Floki wil naar eigen zeggen op elk continent scholen bouwen, te beginnen in ontwikkelingslanden.

4 praktische toepassingen van Floki Inu

valhalla floki inu

Toepassing #1: Valhalla

Floki Inu heeft zijn intrede gedaan in de NFT-gaming metaverse met zijn eigen NFT-game 'Valhalla'. Spelers kunnen beloningen verdienen op basis van deelname en het in bezit hebben van FLOKI-tokens in het spel. FLOKI-tokens zijn te gebruiken als in-game valuta.

Toepassing #2: FlokiFi

FlokiFi is de overkoepelende naam van het ecosysteem voor een aantal nieuwe DeFi-producten die worden aangedreven door FLOKI. Het eerste product is "FlokiFi Locker", een innovatief protocol voor het beveiligen van digitale activa.

Toepassing #3: FlokiPlaces

Floki Inu is bezig met een eigen marktplaats voor NFT's en merchandise. De FlokiPlaces-marktplaats heeft tot doel het kopen en verkopen van NFT's en andere digitale producten veel eenvoudiger te maken. En niet alleen dat, want Floki wil zichzelf uiteindelijk neerzetten als een alternatief voor Bitcoin, Dogecoin en zelfs de Amerikaanse dollar.

Toepassing #4: Floki University

Floki Inu heeft ook als doel om mensen meer te leren over cryptocurrencies. Dat doen ze onder andere door hun eigen universiteit in de metaverse. Het grootste deel van de informatie en cursussen is gratis. Voor sommige informatie vragen ze een bijdrage in FLOKI-tokens.

Voordelen van Floki Inu

  • Floki is een multi-chain token en kan worden gebruikt op Ethereum en Binance Smart Chain (BSC) platforms.
  • Het Floki-ecosysteem heeft verschillende bestaande en aankomende producten die een mooie impuls voor de koers kunnen zijn
  • Floki Inu is ook al in de ‘echte wereld’ zichtbaar via marketingcampagnes. Floki heeft bijvoorbeeld advertenties geplaatst op 300 Londense bussen, de metro en zelfs Amsterdamse trams. Misschien heb je ze zelfs al wel gezien! Dit heeft geleid tot aandacht van internationale media, zoals CNN en Discovery, wat de populariteit van Floki Inu goed doet.
  • Het project werkt samen met andere gerenommeerde projecten
  • Floki Inu draagt bij aan een mooiere en betere wereld.
  • De koers heeft nog veel potentieel om minimaal 10 tot 100x te gaan!

Prijsverwachting Floki Inu (FLOKI)

Maar wat gaat de koers van FLOKI op korte termijn doen? Corné vertelt in de onderstaande video meer over FLoki Inu en deelt zijn technsiche analyse van de koers. 

Conclusie

Floki Inu is een frisse verschijning tussen alle andere memecoins. Vergeleken met zijn grote broers Dogecoin en Dogecoin biedt Floki Inu echt een meerwaarde. Daarom is de kans groot dat Floki Inu tijdens een volgende bullrun beide cryptocurrencies gaat verslaan. Daardoor zou FLOKI zomaar de volgende miljonair maker kunnen zijn! De koers is nu heel interessant en biedt veel ruimte voor groei.

Zelf ook Floki Inu kopen? Mijn advies: koop Bitcoin via Bitvavo (ze ondersteunen op dit moment nog geen FLOKI), stuur dit naar Bybit en wissel je BTC eenvoudig om naar Floki Inu. (Tip: voor de laagste kosten zou je dit ook met XRP kunnen doen, voor de snelste en goedkoopste transacties tussen Bitvavo en Bybit)