• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gaat Bitcoin stijgen of dalen na goedkeuring ETF?
januari 9, 2024

Gaat Bitcoin stijgen of dalen na goedkeuring van de ETF? Zet BTC binnen no-time nieuwe records neer of wordt het een sell-the-news-event? En wat als de ETF-goedkeuring niet komt?

Op dit moment is het wachten op een historische doorbraak met de langverwachte goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF's). Na jaren van afwijzingen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijkt het licht eindelijk op groen te staan.

Bitcoin ETF goedkeuring verwacht op korte termijn

Geruchten wijzen op een mogelijke goedkeuring op 10 januari en een officiële lancering op 11 januari 2024. BlackRock suggereert dat de goedkeuring tijdens de Amerikaanse handelssessie kan plaatsvinden.

Wat gaat de prijs van Bitcoin na goedkeuring doen?

De vraag die nu op ieders lippen brandt, is wat er zal gebeuren met de prijs van Bitcoin (BTC) na de goedkeuring. Sommigen zijn optimistisch en verwachten een enorme bullish trend, met voorspellingen van een mogelijke stijging tot ruim boven de $50.000.

Anderen speculeren echter dat dit een klassiek 'buy the rumor, sell the news'-scenario kan zijn, wat een tijdelijke daling na de goedkeuring zou kunnen veroorzaken. We kijken daarom naar de verschillende perspectieven en mogelijke gevolgen van deze langverwachte ontwikkeling.

ETF Gameplan van Corné

Benieuwd naar de mening en visie van Corné? Bekijk zijn video over zijn persoonlijke gameplan bij goed- of afkeuring van de Bitcoin ETF. Met inzicht in de handelsstrategie en koersdoelen in verschillende scenario’s. Doe er je voordeel mee!

Direct Bitcoin kopen? Dan raad ik je aan om dat bij Bitvavo te doen. Bitvavo is een gebruiksvriendelijke 100% Nederlandse crypto exchange waar je binnen een paar minuten en met iDEAL je eerste Bitcoin koopt.

Wil je profiteren van de mogelijke prijsstijgingen na de goedkeuring van de Bitcoin ETF, maak dan snel een account aan bij Bitvavo via de knop hieronder.

Gevolgen voor de koers van Bitcoin

Niet iedereen deelt dus het optimisme over de koers na goedkeuring van een Bitcoin ETF. De grootste investeringsbank ter wereld, JP Morgan, gelooft zelfs dat de goedkeuring van zo'n ETF een 'sell-the-news'-reactie kan veroorzaken, iets dat je wel vaker ziet nadat een langverwacht evenement is geweest in de aandelenwereld.

Investeerders wachten al erg lang op het positieve nieuws, wat (tijdelijk) een neerwaartse druk op de Bitcoin-prijs heeft zodra de goedkeuring een feit is. Ook blockchain-analysebureau CryptoQuant deelt de visie van JP Morgan en denkt dat Bitcoin dan gemakkelijk kan dalen naar $32.000.

nu bitcoin kopen

Crypto exchanges in de problemen na goedkeuring?

Daarnaast zijn er zorgen geuit over het effect van spot Bitcoin ETF's op crypto-exchanges. Als iedereen na de goedkeuring namelijk Bitcoin koopt en verkoopt via ETF's en minder via crypto exchanges, dan kan het handelsvolume op de exchanges enorm afnemen. ETF's kunnen namelijk goedkoper en gemakkelijker zijn dan handelen op crypto-beurzen.

Gevolgen van goedkeuring overschat?

Sommige analisten en strategen verwachten dat de impact van de goedkeuring mogelijk wordt overschat. De kans is aanwezig dat de nieuwe Bitcoin Spot ETF's aanvankelijk slechts enkele honderden miljoenen Amerikaanse dollars aan zullen trekken en niet direct de miljarden nieuw geld in de markt.

Bitcoin bullmarkt?

Positieve verwachtingen voor Bitcoin ETF's

Hoewel het nu een negatief verhaal lijkt te worden, zijn er natuurlijk vooral ook veel optimistische geluiden te horen. Veel analisten verwachten dat de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's wel enorme kapitalen naar de markt kan trekken. Op de reguliere aandelenbeurzen zit namelijk al veel geld en de goedkeuring zou traditionele vermogensbeheerders in staat stellen om eenvoudig in crypto te investeren.

Goedkeuring is historisch moment voor de cryptosector

Een goedkeuring van Bitcoin ETF's is sowieso een historisch moment voor de cryptosector. Jarenlang hebben experts gespeculeerd over de mogelijke invloed van dergelijke fondsen op de markt. De goedkeuring maakt het voor traditionele investeerders simpelweg een stuk gemakkelijker om in crypto te investeren.

En hoe meer mensen Bitcoin kopen en hoe meer nieuw geld er naar Bitcoin stroomt, des te hoger de koers. Zo simpel is het eigenlijk. Bovendien zou de goedkeuring de volwassenheid en legitimiteit van de cryptomarkt bevestigen.

xrp naar de beurs

Wachten op de definitieve beslissing van de SEC

Op dit moment is het gewoon wachten op de definitieve beslissing van de SEC. Het is een spannende tijd voor iedereen die zich met crypto bezighoudt, omdat de mogelijke goedkeuring van de Bitcoin ETF de markt aanzienlijk zal beïnvloeden, of dat nu omhoog of (tijdelijk) omlaag is.

Conclusie: wat te doen na de goedkeuring van de Bitcoin ETF?

De langverwachte goedkeuring van de Bitcoin ETF staat nu echt voor de deur. De vraag die iedereen bezighoudt, is wat te doen na de goedkeuring: Gaat Bitcoin stijgen of dalen? Er zijn verschillende mogelijkheden, maar één ding is zeker: de crypto-markt zal in beweging komen.

Positief

Persoonlijk ben ik positief over de effecten van een goedkeuring. Zelfs al zou de markt in eerste instantie reageren als een sell-the-news-event en de koers daalt, dan blijft Bitcoin een geweldige investering met het grootste potentieel op geweldige rendementen in de komende jaren.

Nieuwe fase

Hoe dan ook is de goedkeuring van de ETF het begin van een nieuwe fase in de wereld van Bitcoin en digitale valuta, omdat de markt dan echt volwassen begint te worden en door overheden steeds serieuzer wordt genomen. Zelfs nu ben je er nog vroeg bij.

En zeker wanneer je je realiseert dat er maximaal zo’n 21 miljoen Bitcoin zullen zijn, is het voor mij zeker dat zelfs een miljoen dollar in de toekomst voor BTC mogelijk is. In die zin is Bitcoin kopen voor de huidige koers dus nog steeds een koopje.

bitvavo logo

Nu Bitcoin kopen

Bitcoin kopen? Dan raad ik je aan om dat bij Bitvavo te doen. Bitvavo is een gebruiksvriendelijke 100% Nederlandse crypto exchange waar je binnen een paar minuten en met iDEAL je eerste Bitcoin koopt.

Wil je profiteren van de mogelijke prijsstijgingen na de goedkeuring van de Bitcoin ETF, maak dan snel een account aan bij Bitvavo via de knop hieronder.