• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • HBAR kopen? Hedera Hashgraph klaar voor een nieuwe stijging in 2024?
juni 30, 2024

HBAR kopen? Heb je er al eens van gehoord? Hedera Hashgraph ($HBAR) is misschien een relatief onopvallende naam in de lijst van cryptocurrency’s, maar deze coin staat inmiddels al een tijd in de top 30 van grootste crypto’s van de wereld.

Bovendien hebben grote namen zoals Boeing, Google, LG en meer zich als partner en zelfs in het bestuur gemeld. Na een stevige correctie lijkt de tijd nu perfect om HBAR te kopen. Wat is HBAR precies en moet je nu HBAR kopen of niet?

Wat is Hedera Hashgraph precies?

Hedera Hashgraph ($HBAR) is een blockchainnetwerk en cryptocurrency die al in 2018 werd opgericht door Leemon Baird, Mance Harmon en Zenobia Godschalk. Hedera zorgt ervoor dat mensen en bedrijven veilig en snel kunnen samenwerken, zelfs als ze elkaar niet kennen of vertrouwen. Het netwerk helpt bij het veilig uitwisselen van waarde, het verifiëren van belangrijke gegevens en het bewijzen van identiteit.

Het team achter Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph werd in 2018 opgericht door Leemon Baird, Mance Harmon en Zenobia Godschalk. Leemon Baird is de mede-oprichter en hoofdwetenschapper van Hedera. Hij is de uitvinder van het hashgraph-consensusalgoritme, de technologie die Hedera zo uniek maakt.

Mance is de CEO en mede-oprichter van Hedera. Hij heeft een indrukwekkende achtergrond met meer dan 20 jaar ervaring in strategisch leiderschap bij multinationals, overheidsinstanties en high-tech startups. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Zenobia Godschalk heeft een achtergrond in communicatie en marketing en helpt de bekendheid en acceptatie van Hedera Hashgraph verder te vergroten.

Hoofdkantoor in Texas, Verenigde Staten

Het hoofdkantoor van Hedera Hashgraph is gevestigd in Richardson, Texas (Verenigde Staten). Hedera heeft in totaal 125 miljoen dollar aan financiering opgehaald, wat de ontwikkeling van het platform en de uitbreiding van het ecosysteem enorm heeft geholpen. Het bedrijf wordt ondersteund door 19 investeerders, met grote namen zoals Boeing, HorizonX Ventures, Tata Communications en BlacTower Capital.

Indrukwekkende raad van bestuur

In plaats van één centraal bedrijf dat alle beslissingen neemt, wordt Hedera beheerd door een raad van maximaal 39 vooraanstaande bedrijven van over de hele wereld. Dit maakt Hedera echt uniek. In de raad zitten namen zoals Boeing, Google, LG, IBM en Deutsche Telekom.

De raad helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen en waarborgt de integriteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Bovendien voorkomt dit model centralisatie en blijft de besluitvorming eerlijk en transparant.

blockchain-rwa-crypto

Welke problemen lost Hedera Hashgraph op?

Hedera Hashgraph lost een aantal belangrijke problemen op die voorkomen bij traditionele blockchains.

Probleem #1: Langzame transacties

Veel blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, kunnen maar een beperkt aantal transacties per seconde verwerken. Dit maakt ze traag en minder geschikt voor grootschalig gebruik, zoals miljoenen dagelijkse betalingen. Hedera Hashgraph kan meer dan 10.000 transacties per seconde verwerken. Dit is mogelijk dankzij hun unieke hashgraphtechnologie, die informatie snel verspreidt en verwerkt.

Probleem #2: Hoge transactiekosten

Bij veel blockchains zijn de transactiekosten hoog. Dit komt doordat er veel rekenkracht nodig is om transacties te verifiëren. Hedera gebruikt een efficiënter systeem dat minder rekenkracht vereist, waardoor de kosten lager zijn. Dit maakt het goedkoper om transacties uit te voeren, zelfs als het om kleine bedragen gaat.

Probleem #3: Beveiligingsrisico's

Sommige blockchains zijn kwetsbaar voor aanvallen, waarbij men probeert om de volgorde van transacties te veranderen of foutieve informatie in het netwerk te verspreiden. De hashgraph-technologie van Hedera zorgt voor een zeer veilige manier om consensus te bereiken. Zelfs als enkele computers in het netwerk proberen vals te spelen, kunnen de anderen nog steeds de juiste volgorde en geldigheid van de transacties bepalen. Dit betekent dat de gegevens betrouwbaar en veilig blijven.

Probleem #4: Beperkte functionaliteit

Hedera biedt geavanceerde functies zoals slimme contracten en de mogelijkheid om extra gegevens aan transacties toe te voegen. Dit maakt het netwerk flexibeler en geschikt voor allerlei toepassingen.

HBAR kopen?

Direct HBAR kopen? Dan doe je dat snel en gemakkelijk met iDEAL op Bybit.nl, een van de grootste en populairste crypto exchanges in Nederland. Klik op de knop hieronder om HBAR te kopen en je profiteert meteen ook van een mooie welkomstbonus.

Hoe werkt Hedera Hashgraph?

Het is vooral de ‘hashgraph’-technologie van Hedera Hashgraph die HBAR zo onderscheidend maakt. Het is een innovatieve manier om transacties snel en veilig te verwerken, maar hoe werkt dit dan precies?

Gossip-protocol: Het doorgeven van informatie

Stel je voor dat je een interessant nieuwtje hebt en je vertelt het aan twee vrienden. Die twee vrienden vertellen het weer aan twee andere vrienden, en zo verder. Binnen korte tijd weet iedereen het nieuwtje. Binnen Hedera Hashgraph werkt dit op een vergelijkbare manier, maar dan digitaal. Ze noemen het heel toepasselijk het “gossip-protocol”, waardoor informatie (transacties) zich snel verspreidt over het netwerk.

HBAR kopen

Virtuele stemming: eerlijk beslissen

Nadat iedereen de informatie via het gossip protocol heeft gekregen, moeten de computers (nodes) in het netwerk beslissen of de informatie (transactie) geldig is. In plaats van dat iedereen met elkaar moet overleggen (wat lang kan duren), gebruiken ze een truc: virtuele stemming. Elke computer houdt bij wat de andere computers weten en hoe ze reageren op informatie. Op basis hiervan kunnen ze snel een beslissing nemen zonder daadwerkelijk te stemmen.

Dankzij het gossip-protocol en de virtuele stemming, bereiken de computers snel een consensus (overeenstemming) over de volgorde en geldigheid van de transacties. Dit betekent dat iedereen het eens is over wat er is gebeurd en in welke volgorde, zonder dat er veel rekenkracht nodig is.

HBAR is de cryptocurrency van Hedera Hashgraph

HBAR is de eigen cryptocurrency van Hedera Hashgraph. Deze energiezuinige token wordt gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen en het netwerk te beveiligen. Ontwikkelaars gebruiken HBAR om netwerkdiensten te betalen, zoals het overdragen van HBAR's, het loggen van gegevens en het beheren van tokens. Er zijn maximaal 50 miljard HBAR-tokens, waarvan er momenteel meer dan 8,5 miljard in omloop zijn.

Functies van HBAR

De HBAR-token heeft twee hoofdfuncties. HBAR wordt gebruikt om diensten op het netwerk te betalen en nodes te belonen voor hun bijdrage. HBAR beschermt het netwerk tegen aanvallen door gebruik te maken van een proof-of-stake-mechanisme.

HBAR kopen of niet?

Hedera is samenwerkingen aangegaan met grote bedrijven zoals Google en IBM. Deze partnerschappen hebben het vertrouwen in het platform vergroot en meer aandacht getrokken naar HBAR. Ook LG en Boeing zijn lid van de bestuursraad van Hedera, wat aantoont dat grote bedrijven vertrouwen hebben in de technologie van Hedera.

HBAR kopen koersgrafiek

HBAR koopkans in 2024?

Na een stijging van slechts 3 dollarcent in 2020 naar een piek van meer dan 50 dollarcent in september 2020, is HBAR inmiddels gecorrigeerd naar ongeveer 8 dollarcent. Hier lijkt een goede bodem te liggen voor nieuwe groei.

HBAR ETP op de Frankfurt Stock Exchange

Daar komt bij dat HBAR sinds eind juni 2024 nu via de Frankfurt Stock Exchange als ETP verhandelbaar is, vergelijkbaar met de veelbesproken Bitcoin en mogelijke Ethereum ETF’s in Amerika. Dit is enorm bullish voor HBAR en ik verwacht dat dit ook veel met de koers zal gaan doen. Een 5X is in de volgende bullmarkt zeker mogelijk!

In de video hieronder vertelt Corné je meer over dit nieuws voor Hedera Hashgraph.

HBAR kopen op Bybit.nl

Wil je ook HBAR kopen? Dan doe je dat snel en gemakkelijk met iDEAL op Bybit.nl, een van de grootste en populairste crypto exchanges in Nederland. Klik op de knop hieronder om HBAR te kopen en je profiteert meteen ook van een mooie welkomstbonus.