• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ledger Nano S review: 10 redenen om deze hardware wallet te kopen!
oktober 12, 2021

Heb jij meer dan 1000 euro in crypto geïnvesteerd? Of vooral: ben je geen echt actieve trader en laat je jouw coins vooral op online crypto exchanges staan?

In deze Ledger Nano S review lees je waarom je in dat geval onnodig risico loopt. Een Ledger Nano S is namelijk een klein apparaatje waarmee je jouw coins op een van de veiligste manieren opslaat.

Hoe werkt de Ledger Nano S precies en wat kan je er allemaal mee? Waarom zou je het kopen van een Nano S echt moeten overwegen? Ik vertel je er alles over en noem 10 redenen om deze handige hardware wallet te kopen!

Loop geen risico

Hoe je ook met crypto werkt, het is nooit de bedoeling dat je geld verliest door een hack, faillissement van een crypto exchange of andere manieren waarop iemand anders er met jouw zuurverdiende cryptoportfolio vandoor gaat.

Geen regulering

De wereld van crypto is niet zo gereguleerd als je bankrekening en is niet beschermd door zoiets als het depositogarantiestelsel, waarbij je per bank tot 100.000 euro bent beschermd. 

Eigen verantwoordelijkheid

In de cryptowereld ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor wat er met jouw crypto gebeurt. Nu doen de meeste crypto exchanges hun uiterste best om hun platform zo veilig mogelijk te maken. Toch voorkomt dit niet dat er zo nu en dan weer een grote hack plaatsvindt, waarbij een grote groep mensen soms wel hun hele cryptotegoed kwijtraakt.

Zelfs wanneer je een goed bekend staande grote exchange kiest, 2FA hebt ingesteld en een moeilijk wachtwoord kiest, is een hack niet te voorkomen. Je blijft afhankelijk van de maatregelen die de exchange heeft genomen.

Ik raad daarom aan om alleen de cryptovaluta waarmee je actief handelt, of die je staked op beurzen te laten staan. Alleen zo voorkom je dat jouw online wallet wordt gehackt.

Ledger Nano S kopen

Ledger Nano S is een van de beste manieren om crypto veilig op te slaan

Gelukkig is er een goede en zeer veilige manier om je cryptovaluta op te slaan. Dat kan voor een korte periode, maar ook jarenlang. Je loopt geen risico dat iemand jouw crypto kan stelen.

Wat is de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S fysiek apparaatje, dat nog het meeste lijkt op een geavanceerde usb-stick. Je verbindt hem trouwens ook met een usb-kabel aan je computer of laptop, maar kunt er verder geen bestanden op opslaan. Er bestaan ook versies die draadloos werken.

Crypto veilig bewaren

De belangrijkste eigenschap van de Ledger Nano S, is dat dit handige apparaatje het mogelijk maakt om je cryptovaluta veilig te bewaren. Dat geeft je gemoedsrust, zeker als je een HODL’er bent, oftewel grote bedragen crypto voor de langere termijn vasthoudt.

Nano S veiligheid

Ondersteuning voor meer dan 1100 cryptovaluta's

Inmiddels ondersteunt de Nano S meer dan 1100 verschillende coins. Bovendien kun je met de Ledger Nano S meer dan alleen je coins opslaan. Het apparaatje is namelijk ook ideaal als betaalmiddel. Je verstuurt en ontvangt er namelijk eenvoudig verschillende soorten coins mee.

Hoe werkt de Ledger Nano S?

De Ledger Nano S sluit je aan op een computer, of op je smartphone. Het mooie hiervan is dat zelfs als er een virus op je computer zit, of deze gehackt is, een ander jouw munten nog steeds niet kan stelen.

Opslag van private keys

Je munten staan trouwens niet daadwerkelijk op de Ledger Nano S, maar hij slaat alleen de ‘private keys’, de geheime adressen van jouw cryptomunten op. Je private keys geven toegang tot jouw blockchainadres en bestaat uit een unieke combinatie letters en cijfers. Private keys zijn als het ware het bewijs dat jij eigenaar bent van de munten die op dat adres staan. De Ledger Nano S slaat die private keys dus veilig op.

Optimale veiligheid door fysieke bevestiging

Wanneer je coins naar een beurs of ander cryptoadres wilt versturen, gebruik je de app Ledger Live op je computer of smartphone en moet je met een fysieke knop bevestigen dat je met de transactie akkoord gaat. Op die manier kan niemand anders bij je munten.

crypto-versturen-ontvangen

Crypto ontvangen en versturen

Het versturen en ontvangen van verschillende cryptomunten is met de Ledger Nano S heel eenvoudig. Via de Ledger Live-app op je computer of smartphone vul je het verzendadres in en bevestig je de transactie. Dat is alles.

Jouw munten worden direct verstuurd en de transactie in het netwerk bevestigd. Je zult merken dat alles een stuk sneller werkt dan de gebruikelijke wachttijden bij online exchanges. Zelf verzend ik regelmatig XRP naar een ander adres, wat er letterlijk binnen een paar seconden op staat. Ideaal!

Op de Ledger Nano S maak je tot 6 wallets aan voor verschillende soorten cryptovaluta. Wil je er meer? Overweeg dan de Ledger Nano X. Je beheert alle verschillende munten wel met dezelfde pincode, dus dat maakt alles erg gemakkelijk te beheren.

Herstellen is eenvoudig

En mocht je ooit je Ledger Nano S kwijtraken, dan herstel je alle adressen eenvoudig met één ‘recovery seed’. De recovery seed is een lijst van 24 woorden, die jouw adres uniek maakt.

Geen probleem dus als je jouw Ledger Nano S per ongeluk ergens laat liggen, hij bij een brand, waterschade of ongeluk verloren is gegaan. Zo lang jij je recovery seed hebt, herstel je alles eenvoudig op een andere of nieuwe Nano S. 

Als iemand anders jouw Nano S vindt, kan deze persoon er overigens niets mee, omdat het apparaatje beveiligd is met een pincode. Bij 3 foutieve pogingen blokkeert de Nano S en heb je jouw recovery seed nodig. Een veilig gevoel!

10 redenen om de Ledger Nano S te kopen

Ik ben erg enthousiast over de Ledger Nano S en heb er al een aantal jaren een mooie portfolio aan munten opstaan. Voor mij is het echt een perfecte mogelijkheid om over een jaar of 5 tot 10 de vruchten van mijn investeringen te plukken.

Ik denk namelijk dat de meeste cryptomunten tegen die tijd minimaal 3 tot 5 of wel 10 keer zoveel waard zijn geworden. Of het landschap van de crypto exchanges er dan ook nog net zo uitziet als vandaag? Dat is nog maar de vraag.

Op mijn Nano S weet ik in ieder geval zeker dat mijn adressen nog steeds bereikbaar zijn. Wat er ook gebeurt. 

Waarom een Ledger Nano S kopen?

 • Je bewaart je crypto op de veiligste manier.
 • Geen risico op hacks of faillissement van crypto exchanges.
 • Verzenden en ontvangen van cryptomunten is erg eenvoudig.
 • Je beheert al je cryptomunten en adressen handig vanuit één plek.
 • Ook na verlies herstel je jouw portfolio eenvoudig.
 • Ideaal voor het bewaren van crypto voor de langere termijn.
 • Handzaam USB-stick formaat.
 • Luxe RVS-uitstraling met OLED-scherm.
 • Ledger is een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf.
 • Goedkoop in aanschaf.

Ledger Live software

De Ledger Nano S werkt samen met de Ledger Live software. Dat is een programma op je computer of smartphone waarmee je alle wallets op je Ledger Nano S beheert.

Via Ledger Live maak je eenvoudig nieuwe wallets aan voor andere cryptocurrencies die je wilt kopen.

Alles in één oogopslag

Een andere handige functie is dat je de waarde van je totale crypto-portfolio in één oogopslag ziet. Ook installeer je eenvoudig en snel nieuwe wallets voor alle ondersteunde cryptovaluta.

Ledger Live

Pincode en wachtwoord

Ledger Live beveilig je met een wachtwoord. Het is wel goed om te weten dat zelfs als iemand toegang krijgt tot de Ledger Live software, hij of zij er nog steeds niets mee kan. 

Het wachtwoord is er eigenlijk puur voor dat iemand anders niet zomaar kan zien hoeveel crypto je in bezit hebt. De software werkt erg fijn en is heel overzichtelijk. Vanuit het hoofdscherm zie je alle belangrijke functies staan.

Welke coins ondersteunt de Ledger Nano S allemaal?

De Ledger Nano S ondersteunt alle bekende cryptocurrencies, in totaal ruim 1100 stuks! Ik weet bijna zeker dat je jouw coins er dus op kwijt kunt. 

Ledger Nano S kopen?

De Ledger Nano S is op dit moment een van de meest bekende en populairste hardware wallets om cryptovaluta op te slaan.

De fabrikant Ledger is een gerenommeerde naam in de cryptowereld en staat bekend om de goede kwaliteit van hun producten.

De Ledger Nano S en bijbehorende software zijn heel gebruiksvriendelijk, waardoor zelfs iemand die het voor het eerst probeert zich er goed mee kan redden. Het werkt allemaal erg gemakkelijk.

De Ledger Nano S is verder goed betaalbaar. Kortom, als je een relatief groot bedrag aan cryptovaluta bezit, dan zorgt een hardware wallet zoals de Nano S voor een veilig en vertrouwd gevoel.

Ledger is een Frans bedrijf, waar je de Nano S voor iets meer dan vijf tientjes rechtstreeks koopt.