• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • MEXC review: gratis traden en bijna alle coins te koop
november 29, 2023

MEXC is een crypto exchange en bijzonder vanwege de extreem lage handelskosten en juist het grote aantal verschillende cryptocurrency’s. Bovendien handel je er net zoals op Bybit ook gemakkelijk met hefboom, zodat je jouw winsten sneller vergroot.

Dus zoek je die ene cryptocurrency die je niet op andere exchanges vindt of wil je als actieve trader stevig op je handelskosten besparen? Dan is deze MEXC review voor jou.

We kijken naar de unieke kenmerken van MEXC, zoals de lage kosten, gebruiksvriendelijke interface, de diversiteit aan ondersteunde digitale valuta en naar de beveiligingsmaatregelen die MEXC hanteert om jouw tegoeden en persoonlijke gegevens te beschermen.

Deze MEXC review is bedoeld om je een helder en eerlijk beeld te geven van MEXC, zodat je een goede keuze kunt maken over het gebruik van het platform.

Over MEXC

Opgericht in april 2018, is MEXC geen nieuwe exchange, maar inmiddels een bewezen en betrouwbaar platform. MEXC Exchange is gevestigd in Singapore, een stad die bekendstaat om zijn cryptovriendelijke regelgeving en daardoor een populaire locatie voor veel exchanges en bedrijven die zich zich met blockchaintechnologie bezighouden.

Extreem groot aantal cryptocurrency’s

MEXC onderscheidt zich vooral door het enorme aantal verschillende cryptocurrency’s dat je er kunt verhandelen. Vind je een bepaalde coin (nog) niet op Bitvavo of Bybit? Dan is de kans groot dat je jouw gewenste coin gewoon op MEXC kunt kopen.

Lage handelskosten

Wat MEXC echt interessant maakt, zijn de extreem lage handelskosten. Dit is een groot voordeel, vooral als je regelmatig handelt of met grote volumes werkt. Lagere kosten betekent dat je meer van je winst behoudt. Voor spot trading betaal je 0% kosten, zowel als maker (limit orders) en taker (market orders).

mexc-website

Gratis handelen met hefboom (uniek!)

Zelfs wanneer je met hefboom handelt, betaal je geen kosten als maker en slechts 0,02% als taker. Alleen daarom is het al de moeite waard om een account op MEXC aan te maken.

Je doet dan bijvoorbeeld je trades op MEXC en verplaatst je winsten dan weer naar Bybit of Bitvavo als je daar ook een account hebt, bijvoorbeeld om je crypto te staken of er op een andere manier een passief inkomen mee te verdienen.

Gebruiksvriendelijk

Het platform is ontworpen om zowel beginnersvriendelijk als efficiënt voor ervaren handelaren te zijn. Met een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot geavanceerde handelsopties zoals spot- en derivatenhandel, biedt MEXC het beste van beide werelden.

Registreren bij MEXC

Om cryptocurrency’s te kunnen kopen, heb je een account nodig bij MEXC.

In 3 stappen heb je al een account op MEXC

Een nieuw MEXC-account maak je eenvoudig aan:

  • Meld je aan bij MEXC met je e-mailadres of telefoonnummer.
  • Verifieer jouw e-mailadres.
  • Stort geld op je account of deposit crypto van een andere exchange.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is jouw account direct klaar voor gebruik en het kopen en verkopen van de door jou gewenste cryptocurrency’s.

KYC niet verplicht

Een ander groot voordeel van MEXC is dat je er geen verplichte KYC-procedure hoeft te doorlopen. De limieten zijn al dusdanig hoog, dat je niet snel tegen deze limieten aanloopt wanneer je trades doet.

Standaard kun je tot de waarde van 5 BTC per 24 uur opnemen. Voor het meeste gebruik is dat ruim voldoende. Wil je wel met grotere bedragen aan de slag? Dan kun je jouw limiet met een Primary KYC verhogen naar 80 BTC per 24 uur of maar liefst 200 BTC per 24 uur met Advanced KYC. Ook als je geld wilt storten via bank of creditcard, moet je minimaal de Primary KYC hebben ingevuld.

Primary KYC bestaat overigens alleen uit het doorgeven van je nationaliteit, voor- en achternaam, je paspoort- of rijbewijsnummer en je geboortedatum.

Bij Advanced KYC maak je aanvullend daarop een foto van de voor- en achterkant van je identiteitsdocument. Deze procedure is op veel andere exchanges al standaard of zelfs verplicht om ook maar iets met je crypto of fiatgeld te kunnen doen. Daar heb je bij MEXC dus geen last van.

MEXC-futures-trading

Storten en opnemen

Heb je je aangemeld? Mooi! Dan is het tijd om je eerste geld of crypto bij MEXC te storten. Hierna kun je direct digitale valuta kopen.

Geld of crypto storten bij MEXC

Bij MEXC heb je de keuze uit meerdere opties om je tegoeden aan te vullen. Dat kan bijvoorbeeld rechtstreeks met een credit- of debitcard, maar ook via SEPA-bankoverschrijving. Om via de banken te werken, moet je zoals eerder vermeld wel de KYC-procedure doorlopen.

In de praktijk is het daarom het gemakkelijkste om gewoon crypto te storten vanaf een andere exchange. Zelf gebruik ik hiervoor altijd XRP, vanwege de verwaarloosbare transactiekosten.

Ga hiervoor bij het menu-item “Wallets” naar “deposit” en maak een XRP-wallet aan (of een andere cryptocurrency van jouw eigen voorkeur). Stuur je crypto vervolgens naar MEXC en je kunt meteen traden.

Geld of crypto opnemen van MEXC

Ook hier is het mogelijk om MEXC een via SEPA een storting naar je bankrekening te laten doen, maar ik raad je aan hiervoor gewoon de “withdrawal”-functie te gebruiken en je crypto bijvoorbeeld naar Bitvavo te sturen.

Hierna maak je jouw tegoed snel en gemakkelijk over naar je bankrekening. Op die manier voorkom je de KYC-procedure en staat je geld doorgaans sneller op je Nederlandse bankrekening.

Kosten bij MEXC

Als je handelt in cryptocurrency (kopen en verkopen van digitale valuta), dan bestaan er twee soorten kosten: de taker fee en de maker fee. De manier waarop je koopt en verkoopt, bepaalt het percentage van kosten over het totale aan- of verkoopbedrag.

Het mooie is dat alle trades bij MEXC gratis zijn, behalve een bijna verwaarloosbare 0,02% wanneer je bij een trade met hefboom (derivatives) een market order plaatst. Wanneer je hier een limit order plaatst, betaal je nog steeds helemaal niets.

De kosten zijn dus een heel interessante reden om (ook) op MEXC een account aan te maken.

Meer dan 1682 cryptocurrency’s op MEXC!

Bij MEXC vind je echt een enorm aanbod aan verschillende cryptocurrency’s. Ze hebben alles, van bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum tot de nieuwere en kleinere soorten altcoins.

Dit betekent dat je bij MEXC dus snel terecht kunt voor een nieuwe altcoin of een coin die nog niet door Bitvavo of Bybit wordt ondersteund.

Veiligheid bij MEXC

Wat MEXC veilig maakt, is dat ze bijna al hun crypto (98%) opslaan in cold storage wallets. Dit betekent dat het buiten het internet om bewaard wordt, wat het veel veiliger maakt. Bovendien is MEXC nog nooit gehackt. Ook kun je 2FA instellen om elke keer met Google Authenticator in te loggen, voor een extra laag beveiliging.

MEXC copy trading

Een leuke functie van MEXC is dat je er ook kunt copy traden. Dat betekent dat je jouw tegoed inzet en automatisch de trades van andere handelaren kopieert. Op deze manier geef je het werk uit handen, maar kun je betere rendementen behalen dan wanneer je zelf actief zou traden. Bovendien hoef je dan niet continu de markt in de gaten te houden. Zeker interessant om eens te proberen dus.

Klantenservice & klachten bij MEXC

MEXC verraste me positief met hun klantenservice, die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is via e-mail en live chat. Daarnaast is MEXC erg actief op sociale media. Ze plaatsen regelmatig updates op Instagram en Twitter en hebben zowel een Telegram-kanaal als een Discord-groep. Dit maakt het eenvoudig om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en updates.

Bij eventuele storingen communiceert MEXC dit snel en duidelijk via hun socialemediakanalen.

MEXC review app

De MEXC app

De MEXC app is een handige tool voor als je via MEXC trade. Een van de grootste voordelen is het gemak en de mobiliteit die het biedt. Je kunt overal handelen, of je nu onderweg bent of niet bij je computer kunt. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface, wat het navigeren en uitvoeren van transacties gemakkelijk maakt, zelfs voor beginners.

Een ander voordeel is de toegang tot realtime marktinformatie. Hiermee kun je snel reageren op veranderingen in de markt en kansen grijpen zodra ze zich voordoen.

Daarnaast heb je met de app toegang tot hetzelfde uitgebreide assortiment cryptocurrencies dat beschikbaar is op de website. Dit biedt je veel flexibiliteit. De app is ook geoptimaliseerd voor snelheid, wat betekent dat je orders snel worden verwerkt.

Mijn MEXC ervaring + conclusie

Wat MEXC zo speciaal maakt, is dat je geen uitgebreid KYC-proces hoeft te doorlopen om te starten, wat het een stuk gemakkelijker maakt om snel aan de slag te gaan. Bovendien zijn de handelskosten gratis, wat een groot voordeel is als je kosten wilt besparen tijdens het handelen.

MEXC biedt ook de mogelijkheid om met hefboom te handelen, wat je kansen op winst kan vergroten. En het meest indrukwekkende is misschien wel het enorme aanbod van meer dan 1680 verschillende cryptocurrency’s.

Zelf ook profiteren van handelen zonder kosten? Of wil je een coin kopen die je niet op een andere exchange vindt? Maak dan nu een account aan bij MEXC en je hebt binnen een paar minuten je eerste Bitcoin, Ethereum of andere valuta in je bezit.