• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • PEPE stijgt weer! Zitten er nieuwe records aan te komen? Nu PEPE kopen of niet?
mei 11, 2024

PEPE kopen of niet? PEPE blijft een bijzondere memecoin, die al veel mensen mooie rendementen heeft opgeleverd. Na zijn lancering in april 2023 wist PEPE zichzelf op de kaart te zetten als een van de populairste memecoins.

Na een jaar van stabiele koersen is PEPE sinds maart 2024 opnieuw enorm gestegen en ook weer wat gecorrigeerd. Is nu het ideale moment om PEPE te kopen of niet?

Wat is Pepe Coin eigenlijk?

Pepe Coin is een unieke memecoin en is op 16 april 2023 live gegaan, waarna de coin meteen snel populair werd. De officiële website van PEPE claimt dat PEPE is ontworpen om "de meest meme-waardige memecoin ooit" te zijn, een doel waarnaar de coin inmiddels behoorlijk op weg is.

PEPE staat inmiddels op de 29e plek in de wereldwijde cryptoranglijst en aan deze opmars lijkt nog geen einde te komen. Alleen Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) zijn de bekendste memecoins die nog boven PEPE staan.

pepe kopen

"Pepe the Frog"-meme

PEPE put zijn inspiratie uit de "Pepe the Frog"-meme, die in de jaren 2010 heel populair werd. Het ontwerp van de coin en het logo is daarom ook speciaal gemaakt op basis van de iconische groene kikker.

Pepe noemt zichzelf letterlijk een volledig nutteloze coin. Toch is dat in de wereld van crypto (en dan vooral memecoins) niets nieuws. Ook Dogecoin claimde geen enkele waarde te hebben en ontstond als grap. En zie nu waar DOGE staat. Al jarenlang in de crypto top 10! Inmiddels maken verschillende partijen het zelfs mogelijk om met Dogecoin te betalen. Wie weet wordt PEPE wel de volgende memecoin die op den duur een echte toepassing krijgt.

En als je het mij vraagt is het creëren van unieke internetmemes op zich al een belangrijke toepassing en nut van PEPE. Je komt ze tegenwoordig overal tegen. 

Nieuwe records voor Pepe in 2024? 3 redenen

Na een periode van bijna een jaar met stabiele koersen, is PEPE sinds maart 2024 weer aan een grote opmars bezig. In de afgelopen 90 dagen noteert de koerswinst een indrukwekkende 750%, wat betekent dat een 1000 euro investering in PEPE nu 7500 euro waard zou zijn geweest. En dat is zelfs al nadat er inmiddels een mooie correctie is geweest, waardoor PEPE niet meer op de laatste all time high staat.

Daarmee rijst de vraag: is het nu een goed moment op PEPE te kopen of niet? Ik geef je een aantal redenen waarom PEPE in 2024 weleens nieuwe records zou kunnen neerzetten.

Direct PEPE kopen? Dat doe je het gemakkelijkst via Bybit, mijn favoriete crypto exchange waar je eenvoudig met iDEAL binnen een paar minuten PEPE koopt. Wanneer je je via de knop hieronder aanmeldt, krijg je meteen een mooie welkomstbonus.

Reden #1: PEPE is leider op het Ethereum-netwerk

Van alle memecoins op het Ethereum-netwerk is PEPE met afstand de populairste coin. De afgelopen paar weken zette PEPE zelfs een transactievolume van maar liefst 84 miljoen dollar neer. Dat is meer dan vijf keer zoveel als zijn naaste concurrent, GROK. Hierdoor staat PEPE nu bovenaan de lijst van memecoins op Ethereum. 

Dit betekent dat Ethereum-gebruikers blijven vertrouwen op gevestigde munten zoals PEPE inmiddels is. Ze zijn bereid om iets meer te betalen aan transactiekosten, simpelweg omdat ze geloven in de stabiliteit en waarde van PEPE en er in de toekomst nog veel meer van verwachten. Het lijkt er met deze cijfers bovendien op dat de nieuwe PEPE hype weer is begonnen.

Reden #2: Whales verzamelen PEPE

Uit cijfers van Blockchain-trackingbedrijf Lookonchain blijkt ook dat veel crypto whales, oftewel investeerders met miljoenenbudgetten, het afgelopen weekend vooral vijf altcoins verzamelden of verplaatsten, waaronder Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Maker (MKR), Ethereum Name Service (ENS) en Pepe (PEPE).

Wanneer deze whales in grote aantallen coins kopen, dan wijst dat meestal op een aanstaande stijging van het vertrouwen en de koers. 

Reden #3: Analisten zien de grootste kansen voor PEPE

Verschillende analisten zijn van mening dat PEPE op dit moment de beste kansen heeft om binnenkort hard te stijgen. Dit komt vooral doordat PEPE zijn range high heeft doorbroken, terwijl andere memecoins zoals Bonk of Dogecoin hun weerstanden technisch nog steeds aan het testen zijn. Dit betekent dat alle seinen voor PEPE op groen staan en we misschien wel aan de vooravond staan van een nieuwe parabolische stijging.

Benieuwd hoe PEPE er precies volgens de technische analyse voor staat? In de video hieronder laat Corné je er alles over zien.

Nu PEPE kopen of niet?

PEPE is op dit moment absoluut een geweldige kans om mooie winsten te maken. Na een welkome correctie lijkt Pepe weer klaar voor een nieuwe stijging, net naar alle waarschijnlijkheid zelfs nieuwe all time highs in het vooruitzicht. Bovendien heeft Pepe eerder al bewezen dat het heel krachtig kan stijgen en is PEPE niet meer zo’n wilde gok als het een jaar geleden was.

Bovendien, wanneer meer mensen zien dat Pepe weer tot leven is gekomen, zullen zij weer kopen, waardoor de koers zomaar parabolisch kan gaan. Ik adviseer je wel om tussen de 5X en 10X winst zeker een deel van je positie te verkopen. In ieder geval lijkt de tijd rijp voor een nieuwe stijging en kan het kopen van Pepe je de komende maanden een mooi resultaat opleveren!

pepe-kopen-of-niet-koers

PEPE kopen via Bybit

PEPE kopen? Dat doe je het gemakkelijkst via Bybit, mijn favoriete crypto exchange waar je eenvoudig met iDEAL binnen een paar minuten PEPE koopt. Wanneer je je via de knop hieronder aanmeldt, krijg je meteen een mooie welkomstbonus.