• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Propbase kopen? De toekomst van investeren in vastgoed
april 9, 2024

Propbase kopen? Gemakkelijk en veilig investeren in delen van vastgoed. Koop een aandeel in prestigieuze projecten en maak mooie rendementen! Zo werkt het.

Propbase kopen? Propbase maakt het mogelijk om samen te investeren in hoogwaardige vastgoedobjecten. In plaats van een heel pand te kopen, kun je nu een deel ervan bezitten en tegelijkertijd je risico spreiden. Hoe werkt dat precies?

Propbase kopen? De toekomst van investeren in vastgoed

Wanneer je wilt investeren in vastgoed, loop je al snel tegen beperkingen aan. Het kopen van een beleggingspand kost je in Nederland sowieso al enkele tonnen, of tienduizenden euro’s als je het combineert met een hypotheek.

Op die manier is het rendement bovendien ook vrij laag, als je alle kosten meerekent. Er bestaan wel participaties in traditionele vastgoedbeleggingen, maar ook daar moet je minimaal 5000 euro inleggen en zit je geld voor ongeveer 7 jaar vast, voor een rendement van enkele procenten.

Kortom, niet optimaal als je het mij vraagt. Dankzij de blockchain is fractioneel investeren in vastgoed nu mogelijk, waarmee bijna alle nadelen van traditioneel vastgoedbeleggen tot het verleden behoren. 

Nieuwe hype?

Dit kon weleens de volgende hype van 2024 en de komende jaren gaan worden. Ook het World Economic Forum, Blackrock en World Bank Report zijn het erover eens dat de tokenization van vastgoed de toekomst heeft.

investeren-in-vastgoed-fractioneel

Fractioneel investeren in vastgoed met Propbase

Maar wat is fractioneel investeren in vastgoed precies? Het betekent simpelweg dat je een deel van een vastgoedobject koopt in plaats van het hele pand. Het mooie hiervan is dat je niet al het geld hoeft neer te leggen dat nodig is om het hele gebouw te kopen. In plaats daarvan kun je een deel ervan bezitten en toch profiteren van huurinkomsten en waardestijgingen.

Dit maakt het voor een veel grotere groep mensen heel laagdrempelig om te investeren in vastgoed en tegelijkertijd hun portfolio goed te diversifiëren.

Hoe werkt Propbase (PROPS)?

Wat Propbase bijzonder maakt, is dat het gebruikmaakt van blockchaintechnologie, waardoor de transacties op het platform veilig, snel en goedkoop verlopen. Met andere woorden, het is een handige en moderne manier om te investeren in vastgoed, zelfs als je geen groot budget hebt.

Propbase laat zien dat vastgoedinvesteringen voor iedereen toegankelijk kunnen zijn. Of je nu een ervaren investeerder bent of net begint, het platform van Propbase verlaagt de drempel om vastgoed ‘in de echte wereld’ te bezitten.

Propbase werkt vooral via een app, die fungeert als een brug tussen kopers en verkopers. In tegenstelling tot traditionele vastgoedbedrijven koopt Propbase de panden namelijk niet zelf, maar is het een soort marktplaats voor vastgoed.

hoe-werkt-propbase

Ook investeren? PROPS koop je nu eenvoudig via crypto exchange MEXC.

Strenge screening voor vastgoed

Propbase zorgt ervoor dat elke mogelijke investering op hun platform aan strenge criteria voldoet. Pas nadat het pand met succes door de screening is gekomen, wordt het op het platform toegevoegd voor investeerders. Het hele proces verloopt in een aantal stappen:

#1: Aanvraag & grondig onderzoek

Wanneer een verkoper besluit om een vastgoedobject op het Propbase-platform te vermelden, begint dit proces met een aanvraag. Vervolgens wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd, beter bekend als 'due diligence'. Dit is om ervoor te zorgen dat het project aan alle kwaliteitsnormen voldoet en geschikt is voor vermelding. Denk hierbij aan een taxatie, eigendomsverificatie en de vraag naar huur van het vastgoed.

#2: Controle en oprichting van een “LLC”

Na succesvolle afronding van de due diligence-fase gaat het vastgoed over naar een Limited Liability Company (LLC) met alle benodigde documentatie. Deze rechtsvorm is vergelijkbaar met een besloten vennootschap (BV) of vof in Nederland. Bovendien wordt het gehele proces onafhankelijk gecontroleerd door een externe partij. Alle relevante documenten, inclusief de auditverslagen, kunnen worden geverifieerd op het openbare blockchain Propbase Register.

#3: Live op het Propbase-platform

Vervolgens gaat het vastgoed naar de volgende stap: het Propbase-platform. Dit gebeurt online, waardoor het toegankelijk is voor potentiële investeerders over de hele wereld. Tijdens deze periode kun je je als investeerder melden om mee te doen.

#4: Financieringsdoel bereikt

Zodra voldoende investeerders hebben bijgedragen om het vastgoed te verwerven, is het financieringsdoel bereikt. De overdracht van het vastgoed naar de Limited Liability Company (LLC) is nu voltooid. Hierdoor wordt de juridische structuur van het vastgoed voltooid en worden alle investeerders officieel eigenaren van het vastgoed via hun deelname aan de LLC.

#5: Distributie van tokens

De waarde van het vastgoed wordt nu “getokeniseerd”, wat betekent dat het wordt omgezet in digitale tokens. Deze tokens vertegenwoordigen een deel van de waarde van het vastgoed dat via Propbase is aangeboden en worden verdeeld onder de investeerders op basis van hun bijdrage aan de financiering.

#6: Passief inkomen verdienen (of verhandelen)

Na de distributie van tokens begint de mogelijkheid om passief dagelijks huurinkomsten te verdienen op je investering. Maar het mooie is ook dat je er niet aan vast zit, zoals bij traditionele vastgoedinvesteringen vaak het geval is. Je kunt je aandeel verkopen of zelfs bijkopen. Als koper betaal je geen kosten, terwijl er voor verkopers een vergoeding van 1% geldt.

propbase-rendement

Elke investering levert je een verwacht rendement van minimaal 13% tot 18% per jaar!


Direct PROPS kopen? Dat doe je nu eenvoudig via crypto exchange MEXC.

Nadelen van traditionele vastgoedbeleggingen

Traditionele vastgoedbeleggingen hebben aardig wat nadelen. Ten eerste heb je vaak een grote som geld nodig om er überhaupt aan mee te doen. Ook zijn de kosten vaak hoog, soms wel 6-10% van de totale waarde van het pand.

Het verkopen van vastgoed kan lang duren en het is lastig om je investeringen te spreiden omdat je meestal in slechts enkele panden of zelfs één pand belegt. En daar komt bij dat het moeilijk kan zijn om snel geld vrij te maken uit vastgoedinvesteringen, omdat veel vastgoed niet snel te verkopen is.

 • Geld vrijmaken uit vastgoedinvesteringen kan moeilijk zijn.
 • Transactiekosten kunnen oplopen tot 6-10% van de totale waarde van het pand.
 • Vastgoedbeleggingen zitten vaak voor langere tijd vast.
 • Het is lastig om je investeringen te spreiden.
 • Het nemen van beslissingen over vastgoedinvesteringen kan veel tijd kosten.
 • Relatief laag rendement na aftrek van alle kosten.

Met Propbase heb je hier allemaal geen last van en loopt je rendement op van 8 tot 12% op huurinkomsten en tot jaarlijks tot zo'n 6% aan waardestijging van het pand zelf

5 voordelen van Propbase

Ten opzichte van traditionele vastgoedbeleggingen biedt Propbase namelijk een aantal grote voordelen. Ten eerste is het platform super toegankelijk. Iedereen kan een stukje vastgoed bezitten, hoe klein ook. Daarnaast is Propbase heel transparant. Alle vastgoedtransacties zijn openbaar en gemakkelijk te controleren, wat een gevoel van vertrouwen geeft.

Dankzij het gebruik van blockchaintechnologie zijn er ook geen extra kosten of lange wachttijden. Het bezitten van vastgoed wordt hierdoor financieel haalbaar voor veel meer mensen.

Propbase zorgt er ook voor dat alleen de beste vastgoedobjecten worden vermeld, door grondige controles en onderzoeken uit te voeren. Tot slot maakt Propbase investeren in vastgoed echt makkelijk. Je kunt nu zonder gedoe echt vastgoed bezitten en genieten van dagelijkse huurinkomsten en mogelijke waardestijgingen van het vastgoed waar je in hebt geinvesteerd.

De voordelen van Propbase op een rij

 • Uitstekende rendementen van gemiddeld 10% tot 18% per jaar
 • Maakt investeren in vastgoed heel gemakkelijk
 • Transparant
 • Lage kosten
 • Grondige controle voor listing

PROPS, de token van Propbase

PROPS is de token van Propbase en maakt alles mogelijk. Er is nog veel ruimte voor groei van de koers van PROPS, aangezien de markt voor vastgoed op de blockchain de komende jaren nog enorm kan groeien. Van 1 miljard dollar op dit moment naar een verwachte 24 miljard dollar in 2026. Dit zeggen de grootste investeerders en organisaties erover:

"Next generation for real estate investment market will be tokenization"

 Blackrock


“There is an overwhelming consensus tokenized securities will become the next wave of investment. With the STO market set to reach 24T by 2026,


World Economic Forum


"Real Estate Tokenization is an inevitable next chapter in blockchain disruption of capital

markets"

World Bank Report

Developer

Alles te regelen via de Propbase app

Alle mogelijke investeringen vind je eenvoudig in de Propbase app, die binnenkort live zal gaan. 

propbase-app

PROPS kopen? Propbase is beschikbaar op MEXC

Als de coin binnenkort op meerdere exchanges live gaat en de app echt gebruikt gaat worden, zal dat de koers weer een nieuwe impuls geven. Op dit moment ben je er nog steeds heel vroeg bij!

Ook investeren? PROPS koop je nu eenvoudig via crypto exchange MEXC. Maak een account aan en je hebt jouw PROPS binnen een paar minuten in je portfolio staan.