• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Propchain kopen? Koop fractioneel vastgoed en ontvang maandelijkse huurinkomsten!
mei 19, 2023

Propchain kopen? Altijd al een mooie woning of ander stuk vastgoed willen kopen om daar huurinkomsten uit te ontvangen? Profiteren van waardestijgingen als je het in de toekomst weer verkoopt? 

Helaas is dit niet voor veel mensen bereikbaar, omdat je er meestal veel geld voor nodig hebt. Propchain brengt daar verandering in, door investeren in vastgoed voor iedereen bereikbaar te maken via fractioneel vastgoed kopen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Wat is Propchain precies?

Met Propchain kun je als gebruiker investeren in vastgoed, maar dan door er delen van te kopen. Propchain is een van origine Luxemburgse organisatie die gespecialiseerd is in de tokenisatie van onroerend goed. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Litouwen en Dubai. 

Propchain biedt een complete technologische infrastructuur voor de tokenisatie, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk en veilig wordt om te investeren in tokenized onroerend goed.

Rendementen van 8 tot 12 procent per jaar

Propchain heeft als doel een gemiddeld rendement van 8 tot 12 procent per jaar te halen voor zijn gebruikers. Het investeringsplatform van Propchain voldoet verder volledig aan de regelgeving en wordt regelmatig onderworpen aan audits door Ernst & Young Luxembourg. Daarmee mag je concluderen dat Propchain een professionele partij is die weet waar ze mee bezig is.

Propchain website

Partnerschappen met grote namen

Propchain heeft al veel partnerschappen met belangrijke namen, die voornamelijk toezien op de naleving van regels en controle op de investeringen en de gelden van gebruikers. Enkele van deze grote namen zijn Ernst & Young Luxembourg, CMS Luxembourg, Elliptic, Tangany en Zokyo.

Al deze partijen helpen bij het screenen en ondersteunen van functionaliteiten. Daarmee stijgt het vertrouwen in Propchain, dat toch al heel transparant is doordat het kopen en verkopen van delen vastgoed via de blockchain werkt en daardoor voor iedereen inzichtelijk is.

Vastgoed kopen als investering?

Vastgoed kopen is al honderden jaren een van de meest lucratieve en betrouwbare investeringen die je als belegger kunt doen. Naast de waardestijgingen van je investering ontvang je aantrekkelijke inkomsten uit verhuur, waarmee je een mooi passief inkomen opbouwt. Niet voor niets willen veel mensen een tweede huis of misschien nog wel een groter portfolio met huizen om te kunnen leven van inkomsten uit verhuur en op langere termijn de verkoop van woningen.

Investeren in vastgoed is helaas ook best onbereikbaar, zeker wanneer je al een hypotheek (of hoge huur) te betalen hebt en dus geen tienduizenden euro’s op de bank hebt staan als inleg voor een hypotheek op een tweede woning als investeringsobject. Laat staan dat je een tweede huis cash zou betalen.

Fractioneel vastgoed kopen

Wat Propchain dus doet is fractioneel vastgoed aanbieden als investering. Het stelt jou als individu in staat op een deel van een onroerend goed te bezitten, waardoor je met een kleinere inleg toch toegang krijgt tot de vastgoedmarkt. 

Propchain maakt investeren in vastgoed daarmee bereikbaar voor iedereen. Investeren wordt namelijk al mogelijk vanaf 1000 euro per object. De objecten verschijnen in de loop van 2023 op de Propchain Marketplace, waar je zelf uit verschillende objecten kunt kiezen.

Voordelen van fractioneel vastgoed kopen

De grote voordelen van gefractioneerde vastgoedinvesteringen op een rij:

Diversificatie en verminderd risico

Een van de belangrijkste voordelen van gefractioneerde investeringen in onroerend goed is de mogelijkheid om je portefeuille te diversifiëren. Daardoor spreid je het risico dat je zou lopen wanneer je in één object hebt geïnvesteerd en dit bijvoorbeeld voor langere tijd leeg staat of in waarde daalt. 

Investeren in vastgoed bereikbaar voor iedereen

Traditionele vastgoedbeleggingen vereisen vaak de inleg van veel geld, wat vaak een probleem is voor kleinere beleggers. Gefractioneerde investeringen in onroerend goed maken het mogelijk om met een kleine inleg toch toegang te krijgen tot de vastgoedmarkt.

Passieve inkomsten

En het mooiste van alles: je investeringen in onroerend goed leveren een mooie stroom van passieve inkomsten op. De totale huurinkomsten uit het onroerend goed worden verdeeld onder de fractionele eigenaren in verhouding tot jouw eigendomsbelang. Dit passieve inkomen vormt dan een een betrouwbare maandelijkse cashflow, zonder het gedoe of de kosten van vastgoedbeheer. Gemiddeld verdien je een jaarlijks verwacht rendement van zo’n 8%.

Fractioneel onroerend goed op de blockchain

Nu bestaan fractionele investeringen in vastgoed al wel wat langer. Crowdfunding in onroerend goed via platforms zoals Geldvoorelkaar is daar een voorbeeld van. Toch is hetgeen wat Propchain nu gaat doen revolutionair, want ze combineren het fractioneel vastgoed kopen met de voordelen van de blochain. De belangrijkste voordelen daarvan zijn:

Verbeterde liquiditeit

Niet alleen maakt Propchain het investeren in vastgoed toegankelijker, maar ook het handelen in jouw aandeel is nu veel eenvoudiger. Bij traditionele partijen zit je namelijk meestal voor minimaal een jaar of zeven tot acht vast aan je investering. Je kunt het dus maar moeilijk verhandelen als je er vanaf wilt.

Propchain doet dat anders, want via de Propchain Marketplace kun je jouw fractionele aandelen in vastgoed gemakkelijk kopen, verkopen of verhandelen op het via de blockchain aangedreven platform van Propchain. Dat biedt veel meer flexibiliteit en trekt sneller meer mensen aan, omdat je weet dat je jouw investering altijd weer ten gelde kan maken.

prochain marketplace

Zo komt de Propchain Marketplace er uit te zien

Transparante en veilige transacties

Blockchaintechnologie verbetert de transparantie en daarmee de veiligheid en het vertrouwen in investeringen in onroerend goed. Eigendoms- en transactiegegevens worden vastgelegd en zijn op elk moment te verifiëren. Als investeerder heb je dankzij de blockchain dus altijd toegang tot een uitgebreid overzicht van vastgoedgegevens, inclusief transactiegeschiedenis, huurinkomsten en uitgaven. 

Slimme contracten automatiseren en handhaven de voorwaarden van de investering, waardoor tussenpersonen bovendien niet meer nodig zijn en transactiekosten worden verlaagd. Het gedecentraliseerde karakter van blockchain minimaliseert ook het risico op fraude en zorgt voor een hoger niveau van vertrouwen voor iedereen.

propchain-kopen-logo

Het Propchain utility token (PROPC)

Naast investeren in vastgoed, kun je binnenkort ook investeren in het Propchain utility-token ($PROPC). Op dit token kun je koerswinst maken, zodra het te koop is. Natuurlijk heeft PROPC vooral een belangrijke rol in het Propchain-ecosysteem, waarvan ik er hieronder een aantal op een rij zet:

PROPC staken

Als eigenaar van PROPC kun je jouw tokens tijdelijk vastzetten en op die manier staking opbrengsten ontvangen.

Propchain Marketplace

$PROPC-tokens zijn de valuta binnen de Propchain Marketplace en worden gebruikt om acties in het hele Propchain-ecosysteem te stimuleren.

Gas-kosten betalen

Het $PROPC-token zal functioneren als het gas-token om de transacties te valideren (net zoals je dat bij bijvoorbeeld Ethereum betaalt)

Stemrecht

$PROPC-tokens geven je stemrecht bij belangrijke beslissingen over de toekomst van het Prop-token, producten en diensten. Hoe meer tokens in bezit, des te groter je stem.

Conclusie

Het lijkt me ontzettend interessant om via Propchain een extra passief inkomen op te bouwen. Zeker omdat je weet dat je in echte objecten investeert, maakt het dat allemaal een stuk tastbaarder en betrouwbaarder. Je bent echt eigenaar van een stukje van een woning, kantoor of ander pand.

Daarnaast spreekt het me aan dat je je inleg altijd weer kunt verzilveren via de Propchain Marketplace. In feite draag je jouw deel passieve inkomsten daarmee over aan een nieuwe eigenaar.

Top 5 cryptocurrencies kopen in 2023

Groot succes in 2023

Ik denk dat Propchain in 2023 een groot succes zal worden en ben erg benieuwd welke objecten ze in hun portfolio zullen opnemen. Hoe leuk is het verder dat je jezelf eigenaar mag noemen van een mooi pand in bijvoorbeeld New York, Dubai of een andere metropool die anders volledig onbereikbaar zou zijn?

PROPC-token kopen ook een mooie kans

Bovendien belooft ook het PROPC-token van Propchain een mooie stijging tegemoet te zien zodra het op de verschillende exchanges beschikbaar komt. Kortom, een veelbelovende investering dus, op alle gebieden!

Op dit moment kun je PROPC kopen via Uniswap, een decentrale exchange (Bekijk ook het stappenplan van Propchain zelf hoe je PropC koopt.)

Hiervoor is het het gemakkelijkste wanneer je Ethereum op Bybit koopt en dit vervolgens via een gekoppelde Ethereum wallet op Uniswap omwisselt naar PROPC.