• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Op dit nieuws gaat VET stijgen! Is VeChain klaar voor een uitbraak?
maart 29, 2024

Is VeChain klaar voor een uitbraak? Ik beschouw VeChain al een behoorlijke tijd als een 'slapende reus' tussen alle grote cryptocurrency’s. De prijs is heel aantrekkelijk, maar de coin krijgt eigenlijk niet de aandacht die het verdient.

Toch is er veel goed nieuws te melden, waardoor het een kwestie van tijd is voordat de koers van VET gaat exploderen. Hoe zit het precies en moet je nu VeChain kopen?

Wat is VeChain?

VeChain is een van de weinige cryptocurrency’s die al daadwerkelijk een toepassing in de fysieke wereld heeft. VeChain is een echte RWA, een Real World Asset cryptocurrency. 

Gevestigde naam

VeChain werd gelanceerd in 2015 en is daarmee geen nieuwkomer meer. Het project heeft sindsdien al samengewerkt met grote namen zoals Walmart en H&M. Achter VeChain zit een team van ontwikkelaars onder leiding van Sunny Lu, voormalig CIO van Louis Vuitton in China. 

Transparantie en vertrouwen

Het doel is om transparantie en vertrouwen te creëren in toeleveringsketens door middel van blockchaintechnologie. Met VeChain kunnen consumenten gemakkelijk controleren of een product echt is en waar het vandaan komt.

Praktische toepassingen in ‘the real world’

Wat VeChain dus uniek maakt, is de praktische toepassing die het in ons dagelijks leven kan hebben en al heeft. De coin is met een market cap van 3,4 miljard dollar nu al een van de waardevolste Real World Assets (RWA's) en staat daarmee op plek 40 in de wereldwijde cryptoranglijst. VeChain biedt unieke oplossingen voor niet alleen het traceren, maar ook de verificatie van producten.

Reis van producten transparant en inzichtelijk

Dankzij VeChain kun jij als consument bijvoorbeeld met zekerheid stellen dat een product van hoogwaardige kwaliteit is en voldoet aan alle normen, vanaf het moment van productie tot aan de levering bij jou thuis. Alle stappen vanaf het productieproces in de fabriek tot aan de verzending zijn transparant en inzichtelijk via de blockchain.

Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar draagt ook bij aan een grote verbetering van efficiëntie in de hele keten. Daarmee is VeChain al ver gevorderd en hard op weg om in de toekomst op dit gebied misschien wel de nieuwe standaard te worden.

vechain-klaar-voor-uitbraak

VeChain lanceert MaaS:
Market-as-a-Service

Eind maart 2024 heeft VeChain een revolutionair product gelanceerd, waarmee ik verwacht dat ze grote stappen gaan maken en ook door de massa ontdekt zullen worden. Het gaat om de lancering van een nieuw platform “MaaS”, oftewel Market-as-a-Service. Dit is een platform waarop je digitale activa kunt verhandelen. Denk aan dingen zoals tokens die staan voor echte spullen, zoals een virtueel verzamelobject van je favoriete sportteam.

Om de functionaliteit hiervan te laten zien, werkt VeChain samen met Gresini Racing, een bekend motorraceteam. Ze gaan digitale verzamelobjecten verkopen aan fans. Dat betekent dat je misschien binnenkort een digitaal verzamelitem kunt kopen van team Verstappen of andere favoriete sportteams.

Het doel van MaaS

Met MaaS wil VeChain het voor bedrijven en mensen gemakkelijker maken om digitale activa te maken, verkopen en verhandelen. Ze zeggen zelfs dat ze later nog meer coole dingen gaan toevoegen, zoals de mogelijkheid om items te maken die zowel digitaal als echt zijn.

Het perfecte moment?

Deze nieuwe stap van VeChain komt eigenlijk op het perfecte moment. Real World Asset-crypto staat op het punt om een nieuwe hype te worden, de bullmarkt staat voor de deur en MaaS is gewoon een goede stap naar nog meer adoptie en professionalisering van VeChain.

Slimme duurzame oplossingen

Bovendien is VeChain ook bekend om zijn inzet voor het vinden van slimme oplossingen met blockchain op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering, wat op dit moment ook een belangrijk topic is en veel mensen aanspreekt.

Direct VeChain kopen? Klik op de knop hieronder en je hebt VeChain (VET) gemakkelijk met iDEAL binnen een paar minuten in je portfolio staan.

VeChain scoort veel nieuwe partnerships

In het derde en vierde kwartaal van 2023 heeft VeChain interessante nieuwe partnerschappen gesloten om hun positie verder te versterken.

FRAC en Venum Brazilië

Een van die partners is FRAC, een platform voor de handel in kleine delen van echte spullen (real world assets). Ze gebruiken de technologie achter VeChain's om de veiligheid van hun spullen te verbeteren. Ook het sportmerk Venum Brazilië gebruikt VeChain om speciale kledinglijnen te maken met chips van VeChain erin, waardoor de echtheid van de kleding wordt gegarandeerd. Namaakproducten zijn namelijk een groot probleem.

singularitynet

SingularityNET

Daarnaast werkt VeChain nu samen met SingularityNET, een bedrijf dat slimme computerprogramma's maakt, en met Vyvo Smart Chain, een platform dat gezonde gewoonten beloont. Deze samenwerkingen zijn bedoeld om nieuwe technologieën te ontwikkelen en duurzaamheid te promoten.

AWorld

VeChain werkt ook samen met AWorld, een app die mensen bewust maakt van duurzaamheid. Hiermee wil VeChain en AWorold laten zien hoe blockchaintechnologie kan helpen bij echte problemen. En in oktober 2023 organiseerde het team achter VeChain een hackathon aan de prestigieuze Harvard University om slimme ideeën te vinden voor een betere wereld.

Toegevoegd aan Coinbase

Coinbase is vooral in Amerika een grote naam en bekend als dé exchange om crypto te kopen, zeg maar net zoals Bitvavo dat in Nederland is. In september 2023 is het VET-token (de cryptocurrency van VeChain) toegevoegd aan Coinbase.

En dat is goed nieuws, want het betekent concreet dat honderden miljoenen mensen nu veel gemakkelijker toegang krijgen tot het kopen en verkopen van VeChain. Verder is het toevoegen van VeChain aan Coinbase een belangrijk teken van vertrouwen in de toekomst, aangezien Coinbase erom bekendstaat dat ze erg kritisch zijn voordat er een nieuwe cryptocurrency aan het platform wordt toegevoegd.

Technische analyse grafiek VeChain

Bekijk de video hieronder, waarin Corné je zijn visie geeft over VeChain en de koersgrafiek voor je analyseert.

Conclusie: nu VeChain kopen?

Als je naar de grafiek kijkt, zie je dat VeChain echt een slapende reus is. Zeker met het goede nieuws van de afgelopen kwartalen en de lancering van Marketplace as a Service (MaaS) is het een kwestie van tijd voordat VET als een raket gaat stijgen.

VET staat al een tijd rond 0,045 dollar, maar een stijging naar 0,25 dollar zou eigenlijk nog maar het begin kunnen zijn. Dan heb je het in ieder geval al over een ruime 5X je investering die je in je zak steekt.

VeChain kopen?

Je bent er nu nog op tijd bij. Ook investeren in VeChain? Je koopt VET eenvoudig en binnen een paar minuten met iDEAL op Bitvavo. Klik op de knop hieronder om naar Bitvavo te gaan.

Crypto Converter

Crypto Converter