• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wise: een unieke betaalpas om wereldwijd met een lokale bankrekening te betalen
april 5, 2024

Ben jij een expat, digitale nomade of vaak onderweg in het buitenland? Misschien heb je veel vrienden of familie in het buitenland? Of een bedrijf waarmee je veel betalingen naar het buitenland doet? Dan is een Wise-betaalkaart en account echt iets voor jou.

Hiermee maak je direct, handig en zo goed als gratis wereldwijd geld over in elke valuta, alsof je in dat land een eigen bankrekening hebt. Wat is Wise precies, wat kun je ermee en waarom is het ook voor jou interessant?

Wat is Wise precies?

Geld overmaken naar het buitenland via je bank is vaak een heel gedoe. Je moet enorm veel gegevens invullen van de ontvangende partij, je krijgt te maken met hoge kosten, ingewikkelde procedures en het duurt meestal ook nog eens heel lang. Vooral wanneer je geld naar een bestemming buiten de EU overmaakt. Zo maakte ik zelf eens een bedrag over naar China, wat nog niet zo snel geregeld was. Wise (voorheen bekend als TransferWise) biedt een revolutionaire oplossing voor al deze problemen.

wise-logo

Internationaal geld overmaken en ontvangen

De grootschalige integratie van XRP voor internationale betalingen laat nog even op zich wachten, dus Wise is een ideaal platform dat geld overmaken in verschillende valuta's heel eenvoudig maakt, en dan maakt het niet uit waar je bent en wat je doet. Alle klanten samen besparen inmiddels al bijna 1,2 miljard euro per jaar aan kosten voor internationale betalingen als ze dat via hun eigen bank zouden doen.

Een lokale betaalpas voor meer dan 160 landen

Met Wise kun je geld overmaken, ontvangen, uitgeven met de betaalkaart of valuta’s omwisselen. Ook handig voor vakanties naar landen zonder de euro, het is alsof je dan een lokale betaalpas hebt voor meer dan 160 landen in de wereld.

Wie is het team achter Wise?

Wise is al in 2011 in Londen opgericht door de ondernemers Kristo Käärmann en Taavet Hinrikus, die oorspronkelijk uit Estland komen. Wise stond toen nog bekend als “TransferWise”. Het idee was simpel: een platform creëren waar mensen geld veilig en voordelig naar elkaar konden overmaken, zonder de hoge kosten die traditionele banken vaak rekenen. Het begon allemaal bescheiden, met overboekingen tussen het Britse pond en de euro, maar groeide gestaag door de jaren heen en met steeds meer andere valuta.

Sir Richard Branson investeerde 25 miljoen dollar

Een belangrijk moment kwam in 2014 toen Sir Richard Branson, de ondernemer achter de Virgin Group, 25 miljoen dollar in het bedrijf investeerde. Dit was een flinke opsteker en gaf Wise de nodige slagkracht om verder te groeien.

Meest waardevolle fintech start-up

Tegen 2019 was Wise uitgegroeid tot de meest waardevolle fintech start-up van Europa, met een indrukwekkende waardering van 3,5 miljard dollar. Een jaar later, in juli 2020, was die waarde zelfs gestegen tot 5 miljard dollar, waardoor de oprichters – Käärmann en Hinrikus – zelfs de rijkste Esten werden.

Van TransferWise naar Wise

Begin 2021 verkortte het bedrijf zijn naam tot simpelweg Wise. Hoewel het hoofdkantoor nog steeds in Londen gevestigd is, heeft Wise ook een belangrijk kantoor in Estland, waar de oprichters vandaan komen.

Voordelen van Wise in Nederland

Wise heeft de focus op het vergemakkelijken van het overmaken en ontvangen van internationale betalingen, maar zelfs als je niet zo vaak geld overmaakt of ontvangt naar/van het buitenland kan Wise erg handig zijn. Ik zet een aantal voordelen van Wise voor je op een rij:

Internationale overschrijvingen met Wise

Een van de meest populaire diensten van Wise is het mogelijk maken van internationale overschrijvingen. Met de mogelijkheid om geld naar meer dan 160 landen te sturen via de Wise-website of -app

Stel je voor dat je geld wilt sturen naar een vriend in Australië of een leverancier in Japan. Met Wise doe je dat heel eenvoudig binnen een paar klikken op je telefoon. Dat kan doordat Wise gebruikmaakt van lokale bankrekeningen in zowel het land van herkomst als het land van bestemming.

Op deze manier vermijdt Wise de hoge kosten en vertragingen waar je vaak mee te maken krijgt bij traditionele internationale overschrijvingen via de bank. Bovendien toont Wise altijd real-time tarieven zonder verborgen kosten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

wise-betaalpas-website

Wise multi valuta-account

Met je multivaluta-account heb je de mogelijkheid om heel veel verschillende valuta's te beheren en op elk moment valuta om te wisselen. Zo kun je betalingen doen en geld ontvangen alsof je een lokale rekening hebt in bijna elk land, waar je ook bent. Je hebt dus nooit meer gedoe bij GWK-grenswisselkantoren of hoge kosten voor het wisselen van geld in het buitenland.

Handig: de Wise betaalpas

Je Wise-rekening komt met een handige betaalpas, waarmee je overal op de wereld kunt betalen en geld opneemt in lokale valuta, zonder gedoe met valutawisselkosten. Of je nu in een straatmarkt in Bangkok bent of online winkelt bij je favoriete internationale retailers, de Wise betaalpas biedt gemak en gemoedsrust.

Bovendien kun je tot € 200 per maand gratis geld opnemen en de kaart koppelen aan Google Pay en Apple Pay voor nog meer gebruiksgemak.

wise-betaalpas

Hoe werkt een internationale overschrijving met Wise?

Wise maakt gebruik van lokale bankrekeningen in elk land waar Wise actief is, waardoor geld nooit de grens over hoeft te steken. Dit betekent dat zowel de afzender als de ontvanger profiteren van snelle en kosteneffectieve transacties zonder de gebruikelijke vertragingen en kosten die gepaard gaan met internationale bankoverschrijvingen.

Daarnaast maakt Wise gebruik van de middenkoers, de meest eerlijke en transparante wisselkoers die beschikbaar is, om valuta om te rekenen zonder verborgen kosten.

Conclusie: waarom zou je een Wise betaalpas en account moeten hebben?

Wise is anders dan een gewone bankrekening op verschillende manieren, en hier zijn redenen waarom je een Wise-account en betaalpas zou moeten hebben:

#1: Goedkopere internationale transacties

Bij traditionele banken kunnen de kosten voor internationale transacties behoorlijk hoog zijn. Maar Wise biedt lagere tarieven en duidelijke kosten, waardoor je meer geld overhoudt voor jezelf.

#2: Eerlijke wisselkoersen

Geen vage wisselkantoren of onbetrouwbare straathandel: met Wise krijg je altijd de echte wisselkoersen, zonder extra kosten. Zo weet je precies hoeveel geld je overmaakt of uitgeeft, zonder verborgen kosten.

#3: Snelheid en gemak

Met Wise gaan internationale transacties vaak sneller dan bij traditionele banken. Geld kan binnen enkele seconden worden overgemaakt naar andere Wise-gebruikers, en zelfs internationale overschrijvingen naar bankrekeningen kunnen snel worden afgerond. En hun app en website zijn super makkelijk te gebruiken.

#4: Meerdere valuta's in één account

Met Wise kun je geld bewaren in verschillende valuta's zonder extra kosten. Handig als je vaak in het buitenland bent of geld moet overmaken naar familie in een ander land.

#5: Veilig en duidelijk

Wise is heel veilig en transparant. Ze voldoen aan alle regels en hebben extra beveiligingsopties, zoals vingerafdrukherkenning, om je geld veilig te houden.

Kortom, Wise maakt internationale betalingen, het wisselen van geld en fysiek betalen en geld opnemen in het buitenland is gewoon veel gemakkelijker, sneller en vooral goedkoper.

Proberen? Check meer informatie over Wise via de knop hieronder.