• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Worldcoin kopen? Een veilige digitale identiteit voor iedereen!
augustus 2, 2023

Worldcoin kopen? Wat mij betreft, is Worldcoin een van de meest veelbelovende projecten die je op dit moment op de cryptomarkt kunt vinden. Geen nieuwe memecoin dit keer, maar een uniek fascinerend project met een echte use case en een gigantisch potentieel om het dagelijkse leven voor miljarden mensen wereldwijd te verbeteren.

Tegelijkertijd met een geweldig potentieel op mooie winsten, want de coin is pas sinds 24 juli 2023 op de verschillende exchanges verkrijgbaar. Reden genoeg om er meer over te willen weten.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een cryptocurrency-project dat is ontwikkeld door Tools for Humanity, gevestigd in San Francisco en Berlijn en focust op biometrische identificatie door middel van irisscans. Het doel van Worldcoin is om een betrouwbare manier te bieden om mensen online te authenticeren, onder de naam ‘World ID’.

Het doel van Worldcoin is daarmee om bots en valse virtuele identiteiten tegen te gaan. De opkomst van AI maakt het namelijk gemakkelijker om toegang te krijgen tot systemen, omdat AI steeds beter in staat is om echte menselijke eigenschappen na te bootsen. Denk aan het ontcijferen van captcha’s die op dit moment te moeilijk zijn voor bots en daarom nog vaak ingezet worden.

Het team achter Worldcoin

Het project werd in 2019 opgericht door Sam Altman, een grote naam en CEO van OpenAI, samen met Max Novendstern en Alex Blania. Bovendien heeft het project de financiële steun van de bekende durfkapitalist Andreessen Horowitz. Het wordt geleid door een team van experts uit zowel San Francisco als Berlijn.

Worldcoin is een groot en serieus project

Worldcoin is geen kleine cryptocurrency en de ideeën erachter zijn niets minder dan revolutionair voor de hele wereld. Een van de belangrijke doelen is het faciliteren in een systeem waarmee elke burger in de wereld een basisinkomen (universal basic income) kan krijgen. Wanneer zoiets zou bestaan, zou dat de armoede en criminaliteit in de wereld naar mijn mening sterk verminderen.

worldcoin-kopen-website

Ambities

De ambities van Worldcoin vielen ook grote investeerders op, want in oktober 2021 wist het project daarom een eerste financiering van 25 miljoen dollar op te halen. Binnen zes maanden werd er nog eens 100 miljoen dollar opgehaald. Verdere financiering van 115 miljoen dollar werd aangekondigd in mei 2023.

Deze investering was bedoeld voor investeringen in botdetectie, onderzoek en ontwikkeling, en uitbreiding van het Worldcoin project en de toepassing ervan. Tijdens de bètatest werd gemeld dat Worldcoin al ongeveer twee miljoen gebruikers had aangetrokken.

Uit bèta gekomen op 24 juli 2023

Worldcoin is uit deze bètaversie gekomen op 24 juli 2023, met 11 locaties met irisscanners in de Verenigde Staten en plannen voor 35 steden in 20 landen. De toekomst van Worldcoin ziet er absoluut veelbelovend uit, met een grote potentiële impact op de manier waarop we online transacties uitvoeren en onze identiteit verifiëren.

De futuristische ‘orb’ van Worldcoin

Op de bovengenoemde locaties staat of komt een ‘orb’. De orb is een stuk hardware wat we tot nu toe eigenlijk alleen in sciencefictionfilms zagen. Het apparaat lijkt nog het meest op een spiegelende, chromen bal en scant je iris binnen 2 tot 3 seconden. Hiervoor gebruikt de orb een groot aantal infraroodcamera's en verschillende sensoren. Op zich nog niet zo heel bijzonder zou je misschien zeggen, maar het proces wordt ontzettend effectief door de inzet van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken. Bovendien werken ze samen om een ondoordringbare identificatiecode van je iris te creëren.

Dit is dus geen gewone nieuwe gadget of irisscanner, maar echt een belangrijke technologische innovatie. Deze orb speelt dus een grote rol bij Worldcoin. Het uiteindelijke doel? Door je iris te scannen, helpt de orb je om te bewijzen dat je een echte, levende mens bent in een digitale wereld die steeds meer wordt overspoeld door bots en valse identiteiten.

Het design van de 'orb'

Het design van de orb

De designer achter deze orb is niemand minder dan Thomas Meyerhoffer, de eerste designer die door hoofddesigner Jony Ive bij Apple werd aangenomen. Meyerhoffer staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en heeft de orb daarmee niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk gemaakt. Zelf deed het me direct nog het meeste denken aan ‘HAL’, uit de film 2001: A Space Odyssey. 

De orb vormt in ieder geval het hart van Worldcoin's streven naar een meer eerlijke digitale economie, waarin iedereen op de wereld mee kan doen. Het is eenvoudig om een unieke digitale identiteit te krijgen, zelfs als je een van de bijna 2 miljard mensen zonder bankrekening bent of een van de miljard mensen zonder geregistreerde identiteit.

Worldcoin bestaat uit 3 onderdelen

#1: World ID

World ID is nog het beste te vergelijken met een digitaal paspoort, waarmee je kunt bewijzen dat je een uniek en echt persoon bent, terwijl je tegelijkerrijd anoniem blijft. Je World IID gebruik je bijvoorbeeld om in te loggen bij allerlei web-, mobiele en gedecentraliseerde applicaties.

#2: World App

De World App is een app en wallet binnen het Worldcoin-ecosysteem. Met deze digitale  portemonnee kun je je identificeren met World ID om te bewijzen dat je een echt persoon bent, maar ook Worldcoin-tokens ontvangen of versturen.

Dit opent echt gigantische mogelijkheden voor de bijna 2 miljard mensen die nu nog geen bankrekening hebben. Uiteraard biedt het ook voor mensen in de ontwikkelde landen veel toepassingsmogelijkheden, waarbij vooral de online veilige identificatie een belangrijke factor is. Inmiddels is de World App wereldwijd beschikbaar.

worldcoin-app

#3: Worldcoin Token

Het Worldcoin-token (WLD) is de cryptocurrency van Worldcoin. Je gebruikt het voor het versturen en ontvangen van geld. Het WLD-token maakte zijn debuut op 24 juli 2023 en kreeg snel erkenning op toonaangevende beurzen zoals Binance, Bybit, Huobi en Gate.io.

Binnen het Worldcoin-protocol krijg je als tokenhouder de macht om de toekomst van Worldcoin te beïnvloeden. In de nabije toekomst wordt WLD verder binnen de World App geïntegreerd om betalingen voor nieuwe diensten gemakkelijker te maken.

Conclusie: Worldcoin kopen?

De koers van WLD steeg vlak na zijn introductie naar meer dan 3,30 dollar, een stijging van meer dan 30 procent van de introductiekoers op de beurzen. Inmiddels staat de koers tussen 2 en 2,20 dollar, waarmee het een interessante kans kan zijn voor nieuwe groei.

En het goede nieuws: WLD is zelfs al bij Bitvavo beschikbaar. Je koopt de coin dus heel eenvoudig via iDEAL en hebt hem binnen een paar minuten in je portfolio staan. Ook WLD kopen? Klik op de knop hieronder en je gaat direct naar Bitvavo.