• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 10x je investering in de komende bullrun? Check deze 5 altcoins!
juni 7, 2024

Welke altcoins kopen om 10x te gaan in de komende bullrun? Waar Ethereum en Bitcoin ongetwijfeld mooie nieuwe records zullen neerzetten, zit de echte winst hem vaak in de altcoins, die gemakkelijk wel 10x kunnen gaan. Ik geef je graag 5 tips voor cryptocurrency’s die ik zelf in mijn portfolio heb, waarvan ik verwacht dat ze de komende bullrun mooie resultaten zullen laten zien.

10x kandidaat #1: Fantom (FTM)

fantom kopen ftm logo

Fantom (FTM) is een uniek blockchainplatform dat gebruikmaakt van zogenaamde Directed Acyclic Graph (DAG) technologie. Zonder in te gaan op de techniek erachter, is Fantom's DAG-technologie een belangrijke innovatie die het platform een aantal unieke voordelen biedt ten opzichte van andere blockchains.

Efficiënt, schaalbaar en snel

De technologie maakt Fantom sneller, efficiënter, schaalbaarder en veiliger. En dit maakt Fantom weer een aantrekkelijke optie voor zowel ontwikkelaars als gebruikers. Fantom kan uiteindelijk meer dan 300.000 transacties per seconde (tps) verwerken. Dit is 10x sneller dan VISA!

'Zenuwstelsel voor slimme steden'

De ultieme doelstelling van Fantom is om het "zenuwstelsel voor slimme steden" te worden, met een verbindende rol bij nutsvoorzieningen, smart homes, gezondheidszorg, onderwijs, verkeer en milieu. Naast de focus op infrastructuur wil Fantom ook een topspeler worden op het gebied van Decentralized Finance (DeFi). Het netwerk biedt populaire features zoals staking en peer-to-peer leningen. Hiermee hoopt Fantom een deel van de DeFi-markt van Ethereum te veroveren.

Waarom kan Fantom (FTM) 10x groeien?

Fantom pakt een aantal problemen aan waar Ethereum-gebruikers vandaag mee te maken hebben. De focus ligt op een veilig en schaalbaar netwerk. Fantom kan vrijwel oneindige schaalbaarheid en razendsnelle transacties voor een fractie van de kosten op Ethereum.

Ontwikkelaars hoeven ook geen nieuwe programmeertaal te leren, wat Fantom heel toegankelijk maakt. Daardoor stijgt Fantom's populariteit, maar er is tegelijkertijd nog geen sprake van massale adoptie.

Dat biedt grote kansen voor jou als investeerder, naarmate meer ontwikkelaars op zoek gaan naar alternatieven voor Ethereum. Ik denk dat Fantom zal blijven groeien en de prijs van FTM tijdens de volgende bullrun gemakkelijk met een factor 10 kan stijgen.

ftm-10x

10x kandidaat #2: Polygon Matic (MATIC)

polygon-matic-logo

Polygon Matic (MATIC) is een oplossing voor langzame en dure transacties op het Ethereum-netwerk. Ethereum kan momenteel slechts zo'n 12 transacties per seconde verwerken. Polygon kan wel 65.000 transacties per seconde aan op een sidechain, waardoor het onder ontwikkelaars een stuk efficiënter en populairder is.

Waarom kan Polygon Matic 10x groeien?

Polygon is niet alleen snel, maar richt zich ook op betere samenwerking tussen verschillende blockchains die compatibel zijn met Ethereum. Dit doet het door diverse schalingoplossingen te ondersteunen, zoals Matic Plasma, ZK Rollups, Optimistic Rollups en Validum Chains. Door deze flexibiliteit kan Polygon zomaar dé laag worden waar projecten naartoe trekken tijdens de volgende crypto-bullrun, zeker als het Ethereum-netwerk weer overbelast raakt.

Favoriet van ontwikkelaars

Het project is decentraal en niet in handen van een paar grote spelers. Ontwikkelaars kiezen er graag voor, waardoor Polygon ook in de komende jaren heel relevant blijft.

Misschien is Polygon Matic nog niet heel bekend bij gewone gebruikers, maar de focus op technologie en de potentiële groei voor de volgende bullrun, maken het naar mijn mening een van de crypto's die weleens 10x zo veel waard kunnen worden.

matic-10x

10x kandidaat #3: ChainGPT (CGPT)

chaingpt-logo

Voor de komende bullrun denk ik dat ChainGPT (CGPT) weleens 10x tot wel 20x zou kunnen gaan. ChainGPT is een veelbelovend project dat kunstmatige intelligentie (AI), een launchpad, blockchaintechnologie, audits, het maken van NFT’s en nog veel meer combineert.

Waarom kan ChainGPT 10x groeien?

Met een marktkapitalisatie van ongeveer 200 miljoen dollar is ChainGPT een sterke speler in de AI-wereld, maar nog geen top 100 crypto. De top AI-platforms zijn miljarden waard, en dat biedt dus nog heel veel ruimte voor groei.

Ondanks dat het een relatief nieuw project is (mei 2023) heeft ChainGPT razendsnel een grote community opgebouwd met 171.000 leden op Telegram en 923.000 volgers op Twitter. Een sterke support van de community wijst vaak op een veelbelovende toekomst.

Steun van grote bedrijven

Maar het draait niet alleen om de community, want ChainGPT heeft al steun gekregen van grote spelers als Google, Nvidia en Binance. Dit geeft nog meer geloofwaardigheid en erkenning aan het project. Bovendien is ChainGPT in tegenstelling tot veel andere projecten niet afhankelijk van externe investeerders. Sterker nog, ze financieren juist andere projecten.

Koers technisch heel interessant

Bovendien ziet de koers er technisch heel interessant uit en biedt een koers tussen 0,15 en 0,30 dollar mooie instapkansen, met een potentiële koers van minimaal 2 tot 3 dollar bij de volgende bullrun. In dat geval heb je het dus over een 10x of meer.

cgpt-10x

10x kandidaat #4: Filecoin (FIL)

de beste depin coins bitvavo filecoin

Filecoin (FIL) is een blockchainplatform voor cloudopslag dat diverse voordelen biedt ten opzichte van gecentraliseerde clouddiensten. Het netwerk werkt peer-to-peer, wat betekent dat gebruikers rechtstreeks met elkaar verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat niemand kan bepalen wat je opslaat, dat je data over meerdere apparaten verspreid is en daardoor moeilijker te hacken.

Ook heb je een betere uptime, doordat er geen centrale server is. Bovendien beloont Filecoin gebruikers die opslagruimte beschikbaar stellen met FIL-tokens. Dit leidt tot lagere kosten dan bij gecentraliseerde cloudopslag.

Fil heeft al een marktkapitalisatie van ruim 3 miljard dollar, maar heeft juist nu nog enorme groeikansen.

Waarom kan FIL 10x groeien?

De cloudopslagmarkt groeit explosief. Iedereen zoekt naar opslagruimte en de groei van de hoeveelheid data neemt elke dag verder toe. Filecoin biedt een decentrale, veilige en betaalbare oplossing. Wanneer je dit combineert met de groeiende populariteit van blockchain en cryptocurrency’s denk ik dat Filecoin weleens naar de top 25 van crypto’s kan groeien.

Een 10x groei behoort zeker tot de mogelijkheden, zeker tijdens een bullrun waarin de rest van de markt ook verder groeit.

10x kandidaat #5: Echelon (PRIME)

echelon-prime-logo

Echelon Prime (PRIME) is een cryptocurrency die specifiek gericht is op de gamesector. Ik denk dat PRIME een veelbelovende kandidaat is om de komende bullrun 10x te gaan, dankzij de explosieve groei van blockchain gaming.

Waarom is blockchain gaming zo interessant?

Traditionele games hebben vaak beperkingen. Het bezitten of kopen van in-game items of het verdienen van beloningen is lastig als je alleen maar met bijvoorbeeld een creditcard werkt. Blockchain verandert dit.

Blockchaintechnologie kan worden gebruikt om unieke digitale items te creëren die spelers echt kunnen bezitten (NFT's). Deze items kunnen vervolgens worden verhandeld op open markten, wat spelers meer controle geeft over hun digitale assets.

Waarom kan PRIME 10x groeien?

Echelon is een platform dat games, spelers en ontwikkelaars helpt te profiteren van de voordelen van blockchain. PRIME is de token van Echelon. Met PRIME kunnen ontwikkelaars unieke in-game items creëren, transparante beloningssystemen opzetten en de veiligheid verbeteren.

De populariteit van blockchain gaming groeit razendsnel. PRIME staat centraal in het Echelon-platform, dat ontwikkelaars helpt om blockchain in hun games te integreren. Als blockchain gaming verder doorbreekt in 2024 en 2025 (wat ik verwacht), dan zal ook de vraag naar PRIME sterk stijgen, wat de prijs omhoog kan stuwen.

prime-10x