• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ook de Metaverse is terug van weggeweest. 10X met deze 3 coins in 2024?
november 3, 2023

10X met metaverse crypto? In november 2021 bereikten veel Metaverse cryptocurrency's hun laatste all time highs. Mede gesteund door de verwachtingen van Meta (het bedrijf achter Facebook) en hun investeringen in de metaverse, gaf dat alle cryptocurrency's die zich hiermee bezighouden ook een enorme boost. Tel daarbij op de destijds nieuwe records voor Bitcoin en het plaatje was compleet.

Helaas is het voor de meeste metaverse cryptocurrency's sindsdien alleen maar bergafwaarts gegaan en zijn de koersen een aantal jaren later stevig gecorrigeerd, met dalingen van zo'n 90%.

De laatste weken is de neerwaartse trend duidelijk gebroken en hebben de populairste metaverse cryptocurrency's inmiddels een stijging van 20 tot 30 procent gezien. Is het tijd om nu te investeren en op de bodem te kopen? Staan we aan de vooravond van een nieuwe megastijging voor metaverse crypto's?


Metaverse cryptocurrency’s met de grootste kansen voor 2023 en 2024

En wat zijn dan de drie beste metaverse crypto’s om nu en in 2024 te kopen? Ik maak een selectie uit de crypto top 100. Op deze manier weet je zeker dat je een gevestigde naam koopt en dat de kans dat een coin volledig ten onder gaat zeer klein is.

3 grote kanshebbers op 10X in 2024

Wat mij betreft zijn Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND) en Axie Infinity (AXS) de drie metaverse crypto’s die echt iets nieuws toevoegen.

Decentraland

Een soort virtueel pretpark waar je online land kunt kopen en erop kunt bouwen. 

The Sandbox

Gaat nog een stapje verder en laat iedereen heel laagdrempelig zijn eigen games en ervaringen maken.

Axie Infinity

Een beetje als een online Pokémon-spel waar je digitale wezentjes kunt verzamelen en met elkaar laat vechten.

Ik licht ze nog even wat verder toe.

#1: Decentraland (MANA)

Decentraland is nog het beste te omschrijven als een volledig decentrale virtuele samenleving en economie waar iedereen met elkaar de regels bepaalt. Decentraland navigeert en voelt ook echt als een wereld, omdat alles in 3D is gebouwd.

Je loopt met je eigen karakter door de wereld en hebt interactie met objecten en andere mensen. Je stapt eenvoudig in een tram en verplaatst je naar andere plaatsen. Er worden speciale evenementen georganiseerd waar je elkaar kunt ontmoeten, kunst in musea kan bekijken en veel meer.

De wereld van Decentraland is verdeeld in zogenaamde ‘parcels’ van 16 bij 16 meter groot. Dit is de kleinste maat van een stuk grond dat je binnen Decentraland kan kopen. Op de website van Decentraland zie je precies welke stukken grond nog te koop zijn. Hier bestaat een levendige handel in en kan naast het speculeren op de cryptocurrency MANA een geweldige manier zijn om geld te verdienen.

Het leuke van Decentraland is dat je niet alleen de wereld kan bezoeken, maar er ook zelf aan kan bouwen! Via de Decentraland Marketplace koop je een stukje grond en zet je er zelf een gebouw op. Dat gebouw of stuk land kunnen andere bezoekers dan weer komen bekijken en elkaar ontmoeten.

Decentraland villa

#2: The Sandbox (SAND)

The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten. Het voegt een gaming element toe, waardoor het project een grote kans heeft verder uit te groeien tot de populairste en leukste metaverse. Bovendien is er nog veel geld mee te verdienen ook. 

Het decentrale karakter van The Sandbox biedt ongekende mogelijkheden om een digitale wereld te bouwen, waarin je als speler handelt met land, gebouwen en game-artikelen. Eigenlijk net zoals in de echte wereld. Elk stuk grond en asset is uniek dankzij de toepassing van Non-Fungible Tokens (NFT’s). 

Alle handel in land, vastgoed, in-game items en andere assets verloopt binnen de wereld van The Sandbox via het SAND-token. Bovendien maak je zelf en zonder programmeerkennis minigames met de Game Maker via een drag and drop interface. Deze spellen zijn gratis te maken, maar deel je eenvoudig of verkoop je zelfs via de marketplace. 

#3: Axie Infinity (AXS)

Acie Infinity is een metaverse die al veel dagelijkse gebruikers heeft. In 2021 kwam de coin in recordtempo de top 25 van grootste cryptocurrencies binnen. Axie Infinity is een unieke cryptocurrency en metaverse. Het is namelijk vooral een game die lijkt op een combinatie tussen Cryptokitties en het bekende Pokémon. Van Pokémon heb je vast al eens gehoord. Cryptokitties is nog wat onbekender, maar is een populaire game op de blockchain.

De gedachte erachter lijkt wel wat op de traditionele Pokémankaarten, waarbij je via Cryptokitties kaarten koopt die je met winst weer kan verkopen. Het idee achter Axie Infinity lijkt hierop. Axie Infinity combineert het spelen van een game met het verdienen van NFT’s. 

Wat drijft de heropleving van de Metaverse in 2023?

De laatste weken zijn deze drie coins opvallend gestegen, waarbij Axie Infinity de grootste stijging heeft laten zien. Er is activiteit van ‘whales’, oftewel accounts die voor honderdduizenden of zelfs meer dan een miljoen dollar aan transacties doen. Het wijst op hernieuwde serieuze interesse in Axie Infinity.

Wat betreft Decentraland en The Sandbox, lijkt het erop dat veel investeerders aan het bodemvissen zijn, maar ze profiteren ook van de nieuwe populariteit van Axie Infinity.

Conclusie

Het lijkt erop dat de belangrijkste metaverse cryptocurrency’s hun bodem bereikt hebben en er geweldige kansen zijn om de komende jaren tot wel 10X winst op je aankoop te maken. Bovendien is het kopen en verkopen van virtueel land ook gewoon een leuke en winstgevende handel. Er is veel behoefte aan een virtuele wereld waarin je alles kunt doen wat je ook in de echte wereld kan.

De blockchain biedt de beste oplossing voor een democratische en eerlijke virtuele wereld. Je kunt altijd aantonen dat een bepaald stuk grond of een asset van jou is en deze vrij verhandelen. De essentie van een succesvolle economie.

Naar mijn mening is het nu misschien wel het beste moment om verschillende metaverse cryptocurrency’s in je portfolio op te nemen, omdat de winstkansen groot zijn. De bodem lijkt bereikt en de toekomst ziet er veelbelovend uit.

Metaverse crypto kopen

Zin om ook te investeren in de metaverse? Koop Decentraland, Axie Infinity en The Sandbox dan eenvoudig met iDEAL via Bybit, mijn favoriete crypto exchange.