• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 grote AI-crypto worden spoedig samengevoegd, dit moet je weten
mei 30, 2024

Drie grote AI-cryptomunten - Fetch.ai (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) - zullen binnenkort samengevoegd worden tot één enorme AI-token. Zo’n twee maanden geleden werden de grootse plannen al aangekondigd waarna het niet lang duurde voordat de respectievelijke communities goedkeuring gaven. Nu is ook de datum voor de fusie officieel naar buiten gebracht, en is het wachten tot de cryptomarkt een nieuwe gigant kan verwelkomen.


Artificial Superintelligence Alliance (ASI)

Eind maart werden de plannen voor de krachtenbundeling de wijde crypto-wereld ingebracht. FET, AGIX en OCEAN lieten weten te willen fuseren tot één AI-supermunt genaamd Artificial Superintelligence (ASI).

Na de aankondiging werden de eigenaren van deze tokens in de gelegenheid gesteld om te stemmen over het voorstel. De communities bleken uiterst positief gezind en gaven groen licht om het innovatieve plan door te zetten.

Met een verwachte marktkapitalisatie van $7,5 miljard zal de nieuwe ASI-token zich manifesteren als de absolute AI-leider binnen de cryptomarkt. Bovendien zal het meteen de top 25 grootste cryptomunten betreden.

Zoals omschreven op de eigen website creëert de fusie een ‘’basis om een ongekend schaalbare en gedecentraliseerde AI-infrastructur op te bouwen, die ethische en betrouwbare praktijken waarborgt''. Het nieuwe cryptoproject wil het gevecht aangaan met ‘’Big Tech’’ en voorkomen dat zij alle macht over de opkomende AI-technologie krijgen.

Fusie AI-giganten over 2 weken

Sinds de goedkeuring bleef het nog grotendeels gissen naar de datum van de fusie. Daar is nu dan eindelijk verandering in gebracht. Gisteren kondigde het nieuwe cryptoproject aan dat de fusie op 13 juni voltooid zal zijn.

Op 11 juni zal FET het spits afbijten door als eerste van de drie omgezet te worden tot de nieuwe ASI-token. Twee dagen later zullen zowel AGIX als OCEAN volgen door ook omgetoverd te worden tot de nieuwe AI-gigant.

Artificial Superintelligence Alliance werkt voor de conversie samen met wereldwijde cryptobeurzen. Wanneer jij als investeerder FET, AGIX of OCEAN op een exchange hebt staan, zullen deze automatisch op de eerder genoemde data omgezet worden in de nieuwe ASI-tokens.

Als je FET-tokens hebt, krijg je een gelijk aantal ASI-tokens hiervoor terug. Bij AGIX en OCEAN is dit een ander verhaal. Voor elke AGIX  krijg je 0,433350 ASI en elke OCEAN wordt omgezet in 0,433226 ASI.

Voor degenen die FET, AGIX of OCEAN in een eigen cryptowallet bewaren, ofwel wanneer je zelf de private keys in handen hebt, moeten het hef in eigen handen nemen. Er zal een tokenwisselmechanisme beschikbaar zijn om de tokens tegen de eerder genoemde wisselkoersen om te zetten. Het mechanisme blijft onbeperkt beschikbaar, dus er is geen noodzaak om je te haasten.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.