• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bybit.nl 2024 review: nog steeds de meeste mogelijkheden en de laagste kosten!
april 14, 2024

Bybit is een van de grootste crypto exchanges van de wereld en is ook in Nederland actief. De exchange werd snel populair, vooral dankzij de mogelijkheid om met hefboom te traden, waardoor je sneller mooie winsten kunt maken.

Helaas de zogenaamde "Derivaten"-functie sinds maart 2024 voor Nederlandse gebruikers verwijderd en moet iedereen inloggen via de nieuwe URL bybit.nl. Hoe zit dat precies en hoe kun je nog steeds handelen met hefboom? Zijn er nog meer veranderingen?

In deze Bybit.nl review lees je alles over Bybit in Nederland en hoe deze exchange nog steeds een gamechanger is voor iedereen die met crypto bezig is.

Wat is Bybit.nl?

Sinds de oprichting in 2018 door Ben Zhou, heeft ByBit een indrukwekkende groei doorgemaakt. Meer dan 5 jaar later is Bybit uitgegroeid tot een van de toonaangevende crypto exchanges van de wereld.

Het platform onderscheidt zich door een breed aanbod van bijna 300 verschillende cryptocurrency’s, waardoor je er nagenoeg elke coin die je maar zou willen kopen kunt vinden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Bitvavo. ByBit is actief in 160 landen en meer dan 15 miljoen actieve klanten.

Direct proberen? Meld je via de knop hieronder aan en profiteer van een mooie welkomstbonus!

Meerdere vestigingen wereldwijd

ByBit heeft bijna 1000 werknemers in dienst, verspreid over de wereld. Een deel van het team is gestationeerd in Dubai, waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft gevestigd. Dubai staat bekend om zijn vriendelijke houding tegenover crypto en heeft ByBit een licentie gegeven van de Dubai Virtual Assets Regulatory Authorit. Ook in Europa is ByBit goedgekeurd met een licentie van het toezichthoudende orgaan in Cyprus.

crypto-kopen-bybit-ideal

Met iDEAL storten

Bovendien kun je sinds 2023 met iDEAL geld storten, waardoor alles nog gemakkelijker wordt.

Waarom is Bybit gestopt met derivaten in Nederland?

De reden achter het stoppen met derivaten, is dat ze dit product simpelweg niet langer aan Nederlandse gebruikers mogen aanbieden. Dit komt door de strikte richtlijnen van De Nederlandse Bank (DNB).

Toezichthouders in heel Europa leggen crypto exchanges steeds strengere regels op, om consumenten te beschermen en de risico's van derivatenhandel te beheersen. Daarom is ook de copy trading-functie verdwenen in de nieuwe bybit.nl. Ook andere Europese landen gaan hiermee te maken krijgen.

Compliance

Door de regels op te volgen (compliant te blijven), mag Bybit in Nederland verder wel actief blijven. Binance, een andere grote crypto exchange, is zelfs helemaal vertrokken uit Nederland. Zij konden niet voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse regelgeving. 

Dus het is goed nieuws dat Bybit niet helemaal weg hoeft en ze de moeite hebben genomen om aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving te voldoen. En het mooie van alles is dat traden met hefboom tot 10X toch wel gewoon mogelijk blijft! Nu op een iets andere manier, maar wel net zo gemakkelijk. In de praktijk verandert er dus eigenlijk niet heel veel.

Direct proberen? Meld je via de knop hieronder aan en profiteer van een mooie welkomstbonus!

De belangrijkste veranderingen op Bybit.nl

Eigenlijk zijn er drie grote functies van Bybit.com verdwenen met de overgang naar bybit.nl. Dat zijn:

 • Geen derivatenhandel meer
 • Er kunnen geen nieuwe Bybit debitcards meer worden aangevraagd
 • Copy trading is niet meer mogelijk

Voor de rest blijft Bybit.nl eigenlijk helemaal hetzelfde en bestaan er goede oplossingen en alternatieven voor de functies die in maart 2024 zijn verdwenen.

Gemakkelijke oplossingen

Het goede nieuws is dat voor elk van deze bovenstaande punten goede en gemakkelijke oplossingen bestaan:

 • Met margin trading op Bybit.nl kun je gewoon met een hefboom van 10X long en short blijven gaan. 10X is bijna altijd voldoende.
 • Er zijn veel andere aanbieders van crypto debit cards (zelf gebruik bijna dagelijks mijn Tap-card!)
 • Copy trading kun je op een andere manier doen, door automatische koop- en verkoopsignalen via een trading bot gekoppeld aan Tradingview en Bybit.nl (hier wijd ik later een compleet artikel aan).

Heeft overstappen naar een andere exchange zin?

Sinds maart 2024 is het niet meer mogelijk om derivaten te verhandelen op Bybit. Hetzelfde zal gelden voor andere crypto exchanges die opereren in Nederland, omdat ze moeten voldoen aan de regelgeving. Het heeft dus niet zo heel veel zin om over te stappen naar een andere exchange.

Zoek je een exchange waar je wel met derivaten en maximale hefboom kunt handelen? Kijk dan eens naar MEXC.

crypto-naar-bybit-sturen

Bybit.nl samenwerking met SATOS

Dat Bybit in Nederland mag blijven, hebben we vooral te danken aan de samenwerking met SATOS. SATOS is de partij die diensten aanbiedt voor het wisselen van cryptocurrency’s naar en van euro’s. Dat maakt het voor jou als gebruiker van Bybit.nl vooral heel gemakkelijk om met iDEAL te betalen en overboekingen naar je bankrekening te doen.

Doordat SATOS echter ook gereguleerd wordt door De Nederlandsche Bank en aan alle regels voldoet, zorgt dat ervoor dat Bybit.nl op de huidige manier in Nederland actief mag blijven.

Traden met leverage op Bybit kan via Spot / Margin (10x)

Wil je short en long posities met een hefboom van maximaal 10x kunnen openen en sluiten? Dan kun je dat op Bybit.nl nog steeds doen via de menu-optie 'Trade' -> 'Margin Trading' of via 'Trade' -> 'Spot Trading'.

Hoe dit allemaal precies werkt, vind je in het artikel Margin trading op Bybit. Bekijk ook de uitgebreide Bybit review met meer informatie over het aanmeldproces en de KYC-procedure.

Waarom kiezen voor Bybit.nl?

Bybit biedt enorm veel geavanceerde order types, terwijl dit dankzij de gebruiksvriendelijke interface nog steeds heel gemakkelijk blijft. Persoonlijk vind ik het heel handig dat je bij het openen van een trade meteen de stop loss en take profit invult. Alles gaat daarna automatisch.

Bybit is een internationaal platform dat mensen over de hele wereld bedient. Dit betekent dat je een hoger handelsvolume en meer liquiditeit hebt, waardoor je sneller aan en van je positie af komt en het verschil tussen de koop- en verkoopprijs kleiner is. Bovendien zijn de trading fees er aanzienlijk lager dan bij Bitvavo.

Bybit biedt je ook veel mogelijkheden om extra geld te verdienen via hun uitgebreide Bybit Earn-programma’s en staking. In het artikel over Bybit Earn lees je hier alles over.

Bybit app voor iOS en Android

Bybit heeft ook een app, waarmee je al je trades en de koersen goed in de gaten houdt. Handig voor onderweg of thuis op de bank. De app is zowel voor iOS en Android beschikbaar.

Klantenservice & klachten bij Bybit

Bybit heeft een toegankelijke en behulpzame klantenservice. Als je een vraag hebt, zijn er verschillende manieren waarop je snel antwoord kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een live chat starten, wat superhandig is als je direct hulp nodig hebt. Ook is er een contactformulier op de website, voor als je liever je vraag opschrijft.

Als je al ingelogd bent op Bybit, is er zelfs een speciale chatroom waar je rechtstreeks met de klantenservice kunt praten. Dit is echt een pluspunt, want zo voelt het alsof je direct met iemand van Bybit praat.

Voor de meest gestelde vragen heeft Bybit een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen (FAQ) op hun website. Hier vind je snel en eenvoudig antwoorden op allerlei algemene vragen. Mocht er iets aan de hand zijn met het platform, zoals een storing, dan houdt Bybit je op de hoogte via tweets en blogposts op hun homepage. Zo ben je altijd direct geïnformeerd.

Mijn ervaringen met de klantenservice van Bybit zijn erg positief. Telkens als ik een vraag had (wat niet vaak is voorgekomen trouwens), werd deze snel en duidelijk beantwoord.

bitvavo logo

Bybit.nl of Bitvavo? Wat is beter?

Als je op zoek bent naar een platform om cryptocurrency’s te kopen en misschien wel te traden, zijn zowel Bybit als Bitvavo dus goede opties, maar ze hebben verschillende voordelen en nadelen. Hier is een snelle vergelijking:

Voordelen van Bybit

 • Ideaal voor actieve traders
 • Geschikt om met een hefboom tot 10x te handelen
 • Biedt de allerlaagste handelskosten en verschillende VIP-levels voor nog meer kortingen
 • Enorme keuze uit verschillende cryptomunten
 • Eenvoudig geld storten met iDEAL
 • Ook NFT-marketplace beschikbaar
 • Biedt mooie welkomstbonussen
 • Heeft een uitstekende reputatie

Wanneer je maar weinig handelt, maar wel crypto wil kopen, is Bitvavo een optie, maar ik raad aan om naar Bybit over te stappen. De interface is misschien heel even wennen, maar je hebt veel meer controle over je crypto en bent veel goedkoper uit, dankzij de lage trading fees op Bybit.nl. Aanrader dus!

Als je jouw crypto echt voor de lange termijn vast wil houden, dan raad ik je aan om ook een hardware wallet aan te schaffen, zoals de Ellipal of Ledger Nano, waar je vanaf Bybit.nl je crypto eenvoudig naartoe stuurt.

Bybit.nl voor meeste opties en laagste kosten

Wil je actief traden voor de laagste kosten? Dan moet je echt Bybit.nl hebben. Hoewel de handelsinterface vergeleken met Bitvavo in het begin even wennen is, heb je enorm veel opties wat betreft limieten voor de aan- en verkoopprijs, stoploss en take profit instellen, tot 10x je investering traden en nog veel meer! Als je nog onervaren bent is dat misschien even wennen, maar geloof me: na een korte tijd wil je nooit meer anders. Zeker doen dus!

Klik op de knop hieronder om een account bij Bybit.nl aan te maken en via Corné te profiteren van een mooie welkomstbonus!