• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Algorand kopen? Fundamenteel beter dan de grootste cryptocurrencies!
november 3, 2022

Algorand kopen? Algorand (ALGO) is al een tijdje een sleeping giant in de wereldwijde crypto top 50. Inmiddels heeft de coin bijna de top 25 bereikt en het einde van de groei is nog lang niet in zicht. Sterker nog, Algorand lost alle grote problemen van de klassieke cryptomunten op. 

Wat maakt Algorand fundamenteel beter dan de grootste cryptocurrencies? Waarom zou je Algorand absoluut in je portfolio moeten hebben? In dit artikel lees je er alles over!

Munten zoals bitcoin en Ethereum profiteren op dit moment nog van het zogenaamde 'first mover advantage'. Ik ben ervan overtuigd dat munten die meerwaarde bieden uiteindelijk het potentieel hebben om Ethereum en Bitcoin te verslaan. Algorand zou dat zomaar kunnen zijn!

Wat is Algorand?

Algorand werd in de loop van 2019 ontwikkeld en opgericht door professor Silvio Micali. Daarmee is het een relatief jonge blockchain. Bij het ontwikkelen legt Silvio Micali de focus op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid. Vanaf de start breidt Algorand snel uit en weet het veel bedrijven en projecten aan zich te binden, waarbij schaalbaarheid de belangrijkste factor is.

algorand kopen logo

Het Algorand-team

Het Algorand-team bestaat uit een groot aantal internationaal erkende onderzoekers, wiskundigen, cryptografen en economen, samen met bedrijfsleiders van wereldwijde technologiebedrijven die zich internationaal hebben bewezen. Samen met programmeurs en cryptodeskundigen zijn ze erin geslaagd om een van de beste blockchains ter wereld te bouwen.

Nieuw hoofd marketing in september 2022

Algorand heeft een nieuwe Chief Marketing Officer (CMO) aangenomen. Michele Quintaglie zal zich richten op de nieuwe samenwerking met FIFA. Quintaglie was eerder werkzaam als hoofd communicatie bij Visa en andere grote namen.

Slimme contracten en dApps

Algorand is een blockchain-platform voor slimme contracten, financiële transacties en digitale applicaties. Algorand en zijn gelijknamige cryptovaluta (ALGO) richten zich op maximale decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid te realiseren. Algorand lijkt het zogenaamde blockchain-trilemma te verslaan.

Het blockchain-trilemma

Het blockchain trilemma houdt in dat bijna geen enkele munt zowel perfect scoort op decentralisatie, schaalbaarheid als veiligheid. Dit trilemma werd benoemd door Vitalik Buterin, de oprichter en grote man achter Ethereum.

algorand website

3 pijlers van de beste cryptovaluta

Decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid zijn de drie belangrijkste criteria waar een goede en toekomstbestendige cryptovaluta aan moet voldoen. In de praktijk is het alleen zo, dat de nadruk leggen op één aspect ten koste gaat van de andere twee. Met andere woorden, je kunt geen superveilige blockchain hebben, zonder dat er enige concessies worden gedaan aan de schaalbaarheid en decentralisatie. En zo geldt dat voor elk van de drie punten.

Algorand maakt het onmogelijke mogelijk

Veel ontwikkelaars zien het als een onmogelijke taak om op alle drie gebieden het beste te zijn. En dat is waar Algorand een groot verschil maakt. Algorand lijkt er namelijk als een van de eerste blockchains in geslaagd te zijn om zowel superveilig, schaalbaar als decentraal te zijn!

3 grote nieuwe samenwerkingen zorgen voor snelle groei in 2022 en 2023

De adoptie en verdere ontwikkeling van Algorand komt in een stroomversnelling wanneer het vooral in het Latijns-Amerikaanse land El Salvador meerdere commerciële partnerschappen sluit. 

Samenwerking #1: Spaanse bank Bnext

De Spaanse bank Bnext gebruikt Algorand al om internationaal geld overmaken voor klanten te vereenvoudigen en vooral veel sneller te maken. Daarmee wordt Algorand in feite een nieuwe grote concurrent voor XRP.

Samenwerking #2: Overheid van El Salvador

De belangrijkste samenwerking is die met niets minder dan de overheid in El Salvador. Daarvoor werkt het team van Algorand samen met Koibanx, een Latijns-Amerikaanse cryptobedrijf, waarmee ze blockchaintechnologieën in heel El Salvador realiseren.

Samenwerking #3: FIFA en WK voetbal

Eind september 2022 stijgt Algorand krachtig met meer dan 30% door een nieuwe samenwerking met FIFA voor NFT’s van het WK voetbal in Qatar. Algorand gaat de officiële NFT’s hosten van het WK voetbal.

Hoewel de samenwerking tussen Algorand en de FIFA al in mei 2022 bekend werd gemaakt, zorgde de aankondiging van het eerste echte product voor een mooie stijging van de koers van ALGO met meer dan 30%!

algorand FIFA

De NFT’s van FIFA en Algorand zijn beelden van historische voetbalmomenten. Door zo’n NFT te kopen ben jij dus de officiële en enige eigenaar van een video, die je ook weer kunt verhandelen.

Nog 3 belangrijke nieuwe ontwikkelingen bij Algorand

Het team van Algorand is achter de schermen druk bezig met de verdere ontwikkeling van de coin en cryptocurrency.

Ontwikkeling #1: Nieuwe upgrade 

Om nog harder te kunnen groeien, werkt Algorand aan een upgrade waarmee het mogelijk wordt om producten ook op andere blockchains te laten draaien. Dit zal zorgen voor een enorm grote nieuwe markt.

Ontwikkeling #2: Brug naar Ethereum

Daarnaast werkt het team aan de ‘London Bridge’, een koppeling die het mogelijk maakt om de blockchain van Algorand met die van Ethereum te verbinden. Ook dat is een enorme kans!

Ontwikkeling #3: Algorand op smartphones en watches

Algorand kijkt volop naar de mogelijkheden om de currency te gebruiken op apparaten met minder rekenkracht, zoals smartphones en smartwatches.

Ontwikkeling #4: Smart contract compenseert CO2-uitstoot

Hoewel Algorand al een energiezuinige Proof-of-Stake blockchain is, zet het team van Algorand zich in om nog milieuvriendelijker te zijn. Het netwerk heeft medio 2022 een smart contract in gebruik genomen, dat zijn uitstoot automatisch compenseert. Het werkt als een soort CO2-krediet marktplaats.

Ik verwacht dat het energieverbruik van een coin bij veel investeerders een steeds grotere rol zal spelen en daarmee heeft Algorand zich dus al goed op de toekomst voorbereid.

Algorand koersverwachting

Op het moment van schrijven staat ALGO rond de 38 dollarcent. De all-time-high staat op iets meer dan 3 dollar. Algorand heeft net als de andere cryptocurrencies last van het negatieve sentiment, maar daar komt ongetwijfeld verandering in. 

Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen, waarvan de samenwerking met de FIFA wel echt een knaller is. Daarbij is nog veel ruimte om te groeien. Voor 2023 zie ik een geweldige groei, waarbij een nieuwe all-time-high zeker tot de mogelijkheden behoort.

De tijd zal het leren, maar een interessante investering is Algorand zeker!  

Top 5 cryptocurrencies kopen in 2023

Wat maakt Algorand zo veelbelovend?

De meeste grote cryptocurencies van de wereld scoren goed op veiligheid en decentralisatie, maar op het gebied van schaalbaarheid lopen ze snel tegen problemen aan.

Schaalbaarheid de belangrijkste factor voor succes

De schaalbaarheid is wel een van de belangrijkste factoren voor succes in de toekomst. Hoe meer mensen van een bepaalde blockchain gebruikmaken, des te sneller het netwerk de grote hoeveelheid transacties niet meer aan kan en vertraagd, of te maken krijgt met hoge transactiekosten.

Bij Algorand is de schaalbaarheid geen enkel probleem, terwijl het met de decentralisatie en veiligheid ook helemaal goed zit.

Voordelen van Algorand

Een aantal grote voordelen van Algorand op een rij:

 • Scoort hoog op zowel veiligheid, schaalbaarheid als decentralisatie
 • Diverse landelijke overheden ondersteunen Algorand
 • Grote partnerschappen
 • Al meer dan 6 miljoen nieuwe wallets in 2022 (+35%!)
 • Veelzijdig en ideaal voor snelle internationale betalingen
 • Professioneel en ervaren team
 • Milieuvriendelijke currency

Conclusie

Een ultiem doel van 5 dollar lijkt me de komende jaren zeker niet onmogelijk, wanneer de partnerschappen en techniek achter Algorand steeds uitgebreider en volwassener wordt. De adoptie van ALGO versnelt met de samenwerking met FIFA snel, wat tegelijkertijd ook leidt tot meer naamsbekendheid. 

Als de bearmarket in 2023 eenmaal voorbij is, gaat ALGO waarschijnlijk harder stijgen dan de rest van de coins in de huidige top 30. We gaan het zien!

Algorand kopen?

Ook Algorand kopen? Wil je jouw portfolio ook uitbreiden met Algorand? Koop je ALGO dan snel en gemakkelijk via iDEAL op Bitvavo, Nederlands grootste en meest betrouwbare crypto exchange.