• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Betrouwbare koop- en verkoopsignalen? Probeer de gratis AlphaTrend-indicator!
oktober 17, 2023

Het hebben van een betrouwbare indicator op je grafiek is een belangrijk hulpmiddel om meer succesvolle trades te doen. Maar welke dan en hoe stel je hem in?

Na een lange zoektocht naar effectieve en betrouwbare indicators, heb ik geweldige resultaten behaald met de AlphaTrend-indicator!

Mijn conclusie: dit is een van de beste indicatoren die goede koop- en verkoopsignalen geeft. De indicator is eenvoudig, maar doeltreffend. Hij helpt je om  minder vaak uitgestopt te worden, werkt heel goed in zijwaarts bewegende markten en genereert nauwkeurige signalen tijdens zowel up- als downtrends.

Ook proberen? Lees verder en zie hoe je hem toevoegt aan TradingView.

Direct aan de slag? Maak een account aan op Bybit en je bent binnen een paar minuten al klaar voor jouw eerste trade op basis van deze handige indicator.

Wat is de AlphaTrend-indicator precies?

De AlphaTrend combineert heel veel verschillende indicatoren op het gebied van momentum, trend, volatiliteit, volume en trailing stop loss en voegt ze samen tot één eenvoudige indicator die je gemakkelijk afleest en ermee handelt op basis van de koop- en verkoopsignalen die deze indicator geeft.

Het gaat te ver om elke achterliggende techniek te benoemen, maar waar het om gaat is dat deze indicator in TradingView je met duidelijke knoppen precies laat zien wanneer je moet kopen en verkopen.

Verderop in het artikel leer je hoe hij er precies uitziet en hoe je ermee handelt.

AlphaTrend indicator toevoegen in TradingView

Eerst is het belangrijk om deze handelsindicator op je grafiek in TradingView toe te passen. Doe het volgende:

tradingview-alphatrend
 • Stap 1: Ga naar tradingview.com.
 • Stap 2: Open de grafiek van de cryptocurrency die je wilt zien.
 • Stap 3: Ga naar “Indicators”.
 • Stap 4: Vul “AlphaTrend” in bij het zoekveld.
 • Stap 5: Klik op “AlphaTrend”. Kies voor de versie van KivancOzbilgic
 • Stap 6: De AlphaTrend-indicator verschijnt nu in je grafiek! (zie afbeelding hieronder)

Kopen en verkopen met de AlphaTrend-indicator

Maar het leuke is natuurlijk: hoe gebruik je de AlphaTrend om koop- en verkoopmomenten te ontdekken? 

alphatrend-koop-verkoop-signalen

Wanneer kopen?

Signaleer een bearish trend in de grafiek. Die herken je wanneer de blauwe lijn zich onder de rode lijn beweegt. Tussen deze twee lijnen zie je ook een rood vlak. Wacht vervolgens tot de bearish trend ten einde komt en de blauwe lijn zich boven de rode lijn begint te bewegen.

Het moment waarop je een groen vlak binnen deze lijnen ziet, is het moment om te kopen. Op dit moment verschijnt er ook een blauw “BUY”-blokje op de grafiek.

Wanneer verkopen?

Signaleer een bullish trend in de grafiek. Die herken je wanneer de blauwe lijn zich boven de rode lijn beweegt. Tussen deze twee lijnen zie je ook een felgroen vlak. Wacht vervolgens tot de bullish trend ten einde komt en de rode lijn zich boven de blauwe lijn begint te bewegen.

Wanneer je een rood vlak binnen deze lijnen ziet, is dat je teken om te verkopen (of een short-positie aan te gaan). Op dit moment verschijnt er ter bevestiging en voor de duidelijkheid ook een rood “SELL”-blokje op de grafiek.

Direct Proberen? Ga naar Bybit

Direct aan de slag? Maak een account aan op Bybit en je bent binnen een paar minuten al klaar voor jouw eerste trade op basis van deze handige indicator.

Wat is het beste tijdsframe voor deze indicator?

Ik heb de Alphatrend-indicator getest op meerdere tijdsframes. Daarbij merkte ik dat deze indicator op alle tijdsframes tussen 5 en 45 minuten heel goede en betrouwbare signalen genereert. Het is vooral afhankelijk van het aantal trades dat je per dag wilt doen en hoeveel procent winst je wilt pakken.

Wanneer je op kortere tijdsframes zoals 5 minuten trade, dan zul je meestal genoegen moeten nemen met ca. 0,5% winst per trade (of 5% bij een hefboom van 10). 

Kies je voor een langer tijdsframe zoals 30 of 45 minuten, dan zit je vaak ook wat langer in een trade, maar loopt de winst per trade ook op tot gemiddeld 2% (of 20% bij een hefboom van 10). Het kan voorkomen dat je dan wel ‘overnight’ moet met je positie, wat niet iedereen fijn vindt. Ik vind dat zelf geen probleem, zeker wanneer je hiervoor een goede (trailing) stoploss instelt als je al op winst staat.

Deze indicator werkt trouwens op alle grafieken en tijdframes van verschillende cryptocurrency’s of aandelen.

Tip: voeg een alert toe

Een geweldige functie van TradingView is dat je alerts kunt toevoegen aan je grafiek. Dat betekent dat je een mailtje en/of een geluidssignaal krijgt wanneer de AlphaTrend-indicator een BUY of SELL-signaal genereert. Op dat moment hoef je alleen maar je Bybit-app of de Bybit website te openen en een koop- of verkooporder in te geven.

Op deze manier hoef je dus niet altijd achter je scherm te zitten om toch effectief te kunnen traden.

En bedenk: na slechts 5 trades met een winst van 2% (bij een hefboom van 10) heb je jouw geld al meer dan verdubbeld!

De voordelen van de AlphaTrend-indicator

 • Genereert nauwkeurige koop- en verkoopsignalen!
 • Werkt ook goed in zijwaartse markten
 • Minimaliseert het triggeren van je stoploss
 • Houdt rekening met belangrijke steun- en weerstandsniveaus
 • Gemakkelijk te interpreteren door beginners
 • Duidelijke kleuren en signalen

Conclusie

De AlphaTrend-indicator is een effectieve en eenvoudig te gebruiken tradingstrategie, waarmee zowel beginnende als gevorderde traders hun voordeel kunnen doen. Vooral de duidelijke koop- en verkoopsignalen maken hem echt ideaal.

Heb je de AlphaTrend-indicator toegevoegd aan je TradingView-grafiek? Zorg er dan voor dat je een account op crypto exchange Bybit hebt, om de signalen om te zetten in een echte koop- of verkooporder.

Op Bybit stort je eenvoudig met iDEAL en ben je binnen een paar minuten al klaar voor jouw eerste trade. Maak via de knop hieronder eenvoudig een account aan en veel succes!