• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • ApeX Pro is een gamechanger! Waarom jij deze nieuwe decentrale exchange nodig hebt
december 15, 2022

Heb je al gehoord van de decentrale exchange ApeX Pro? Wanneer je actief bezig bent met cryptocurrencies en traden, dan maak je in de meeste gevallen gebruik van een centrale exchange, zoals Binance of Bybit.

Sinds de val van crypto exchange FTX zijn veel meer mensen zich bewust van de risico’s om hun geld op een centrale exchange te laten staan.

Reden waarom decentrale exchanges steeds populairder worden en Bybit nu komt met een decentrale exchange die de grootste nadelen ervan wegneemt. Maak kennis met ApeX Pro!

Massale leegloop bij centrale exchanges

De grootste crypto exchanges van de wereld merken dat mensen hun geld massaal weghalen. Binance, de grootste exchange van de wereld, meldde de afgelopen week dat er per dag 1 tot 2 miljard dollar door gebruikers wordt opgenomen. Wanneer dit nog langer doorgaat, vormt dit een liquiditeitsrisico voor de exchange en nemen de kansen op een tijdelijke opnamestop of zelfs faillissement toe.

Begrijpelijk

over is het nog (lang) niet, maar ik snap maar al te goed dat mensen waaronder ikzelf hun tegoeden veiligstellen op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X of Ellipal. Maar wanneer je actief wilt traden, ontkom je er niet aan om een bedrag op een centrale exchange te laten staan. 

Risico

Op dat moment staat je geld bloot aan het risico dat een centrale exchange wordt gehackt en je coins in het slechtste geval worden gestolen. Maar een steeds waarschijnlijker scenario is dat een exchange te maken krijgt met een equivalent van een bank-run en heel veel gebruikers tegelijkertijd hun tegoeden opnemen. Dit zag je ook gebeuren bij FTX en eerder in 2022 de ondergang van Terra Luna.

Verschuiving van CEX naar DEX lijkt onvermijdelijk

Ondanks de risico’s die gepaard gaan met je geld laten staan op een centrale exchange, wordt de de handel in cryptocurrency nog altijd sterk gedomineerd door gecentraliseerde uitwisselingen (CEX's). Decentrale Exchanges (DEX’s) zien nog aanzienlijk bescheidener volumes.

Toegenomen bewustzijn van de risico's van een CEX

Toch is er sinds november 2022 en de ondergang van FTX een duidelijke kentering zichtbaar. Het toegenomen bewustzijn zorgt ervoor dat decentrale exchanges in rap tempo populairder worden. Ik durf zelfs te voorspellen dat decentrale exchanges de toekomst hebben. Het handelen op decentrale exchanges was tot voor kort nog niet zo eenvoudig op bood niet dezelfde ervaring als het traden op een centrale exchange.

Daar is met de komst van ApeX Pro nu verandering in gekomen. ApeX Pro is een uniek platform dat de voordelen van centrale exchanges combineert met de voordelen van decentrale exchanges.

Wat is een DEX precies?

DEX is de afkorting voor Decentralized Exchange, oftewel een crypto exchange die volledig op de blockchain draait en er daardoor geen centrale partij of tussenpersoon (met winstoogmerk) nodig is om je transacties uit te voeren.

De meeste DEX’s maken geen gebruik van een orderboek, zoals je die op alle centrale exchanges wel ziet. Het orderboek is een lijst met alle koop- en verkoop limit orders. De centrale exchange koppelt al die orders aan elkaar en zo worden transacties uitgevoerd. Stuur je bijvoorbeeld geen limiet mee met je kooporder, dan wordt jouw order uitgevoerd voor de prijs waarop de eerstvolgende verkoper zijn limiet heeft ingesteld.

Wel gebruiken DEX’s zogenaamde Automated Market Makers (AMM). Dat is een tool die de functie van het orderboek als het ware overneemt en transacties uitvoert. Bij een automated market maker hoeft er geen koper of verkoper te zijn om een order te kunnen vullen.

Voordelen van een DEX

 • Geen centrale partij meer
 • Je hoeft je op een DEX niet te identificeren
 • Er is zelfs geen account nodig om een DEX te gebruiken. Je koppelt alleen een externe wallet.
 • Gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt alle tokens die op dezelfde blockchain draaien kopen.
 • Je kunt geld verdienen door mee te doen aan een liquidity pool.

Nadelen van een DEX

 • Je kunt geen fiat valuta gebruiken om te kopen (geen iDEAL of bankrekening)
 • Er is geen centrale partij waar je bij vragen terecht kunt.
 • Veel DEX’s draaien op Ethereum en rekenen vrij hoge transactiekosten
 • Bij de meeste DEX’s kun je niet traden met hefboom (wel bij ApeX!)

ApeX Pro is een gamechanger

ApeX Pro is een van de eerste DEX’s die het orderboekmodel combineert met decentrale mogelijkheden. Dat maakt het voor veel mensen aanzienlijk toegankelijker. Het ziet er namelijk heel vertrouwd uit. 

apex pro interface

Traden met hefboom

ApeX Pro is bovendien specifiek ontworpen voor het traden met hefboom. Tegelijkertijd heb je geen ‘gas’-kosten, die je bij andere DEX’s wel betaalt. 

Geen KYC

Bij ApeX Pro hoef je niet door een uitgebreide Know Your Customer (KYC)-procedure heen. Sterker nog, je hoeft alleen maar een externe wallet te connecten en je kunt traden. maar vereisten. Tegelijkertijd biedt het verbeterde handelsbeveiliging dankzij StarkEx, waarmee ApeX Pro de geldigheid van transacties veilig kan verifiëren. In de grotendeels "Wilde Westen" wereld van DeFi-protocollen bieden maar heel weinig platforms nu al dergelijke beveiligingsvoordelen.

Vertrouwde opzet

Bovendien biedt het orderboeksysteem van ApeX Pro een vertrouwde opzet voor veel traders, zelfs als je nog geen ervaring hebt.

4 blockchains

Op ApeX Pro kunt je stortingen en opnames doen op vier populaire blockchain-platforms: Arbitrum, Ethereum (ETH), Binance Chain (BNB) en Polygon (MATIC). Hiermee kun je al heel veel coins handelen, maar in de toekomst komen er nog meer bij.

Lage kosten en grotere hefboomwerking

Handelaren op ApeX Pro hebben toegang tot een hefboomwerking tot 20x en bovendien worden je transacties onmiddellijk en zonder gaskosten uitgevoerd. Je betaalt alleen handelskosten, maar die behoren tot de laagste wereldwijd met een standaard maker fee van 0,02% en een taker fee van 0,05%.

Passief inkomen

Daarnaast kun je via ApeX Pro zelfs een passief inkomen verdienen met het Earn-programma. Het Trade-to-Earn-programma beloont gebruikers voor je handelsactiviteit in BANA-tokens. ApeX Pro gebruikt namelijk twee tokens: APEX en BANA.

Geld verdienen met crypto staking

APEX-token

APEX is een ERC-20-token op Ethereum. Het heeft een maximale en totale voorraad van 1 miljard. De circulerende voorraad van het token bedraagt momenteel bijna 50 miljoen APEX. Met de huidige prijs van het token van $ 0,33 (vanaf 1 december 2022), is de marktkapitalisatie ongeveer $ 16,3 miljoen.

BANA-token

BANA wordt binnen ApeX Pro vooral gebruikt als beloningstoken. De BANA-beloningen kunnen worden ingewisseld voor USDC, een toonaangevende en betrouwbare stablecoin. Ook kun je BANA gebruiken om weer extra BANA-tokens te verdienen door mee te doen met een liquiditeitspool.

Is ApeX Pro veilig?

ApeX Pro is een van de veiligste producten in de wereld van DEX's. Het biedt zowel uitstekende transactiebeveiligingsfuncties als volledige privacy. De beveiliging van het platform wordt ondersteund door het cryptografische beveiligingsmechanisme van StarkEx, dat ervoor zorgt dat slechts een minimale hoeveelheid informatie wordt vrijgegeven op het grootboeksysteem van Ethereum.

De algehele architectuur van het platform combineert de privacy van een gedecentraliseerd systeem met de efficiëntie en bescherming van een goed onderhouden CEX.

APEX kopen?

Vanaf 30 november 2022 is het APEX-token beschikbaar via Bybit en Uniswap . Je kunt het kopen op de spotmarkt van Bybit via het USDT of USDC-trading pair.

Conclusie

ApeX Pro is een uniek platform dat de beste eigenschappen van DEX's en CEX's combineert. Het biedt een privacybeschermende, toestemmingloze en zeer veilige handelsomgeving met het orderboekmodel. Daardoor heeft het direct een vertrouwde en intuïtieve interface.

Wanneer je op zoek bent naar een van de veiligste manieren om te traden (onthoud: not your keys, not your money!), dan is ApeX Pro de nieuwste en modernste DEX die je moet hebben. Bovendien is ApeX een geintegreerd product van Bybit, mijn favoriet en ook een van de beste crypto exchanges van de wereld.

Zeker proberen dus! Klik op de knop hieronder om ApeX te bekijken en proberen.