• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Arbitrum kopen? Easy 5X je investering? Waarom ARB kopen?
maart 28, 2023

Arbitrum kopen? Na jaren van ontwikkelen is Arbitrum (ARB) eindelijk gelanceerd. Het project ziet er veelbelovend uit en is vooral door de gratis airdrop in de belangstelling komen te staan.

Met meer dan 150 projecten die toegang hebben aangevraagd tot het ontwikkelingssysteem, is het duidelijk dat dit een game changer kan zijn in de wereld van cryptocurrency. Maar wat is Arbitrum eigenlijk? En hoe helpt het om de problemen die Ethereum 2.0 niet oplost te verhelpen?

Wat is Arbitrum?

Arbitrum is een oplossing op basis van de Ethereum-blockchain die kan worden gebruikt voor DeFi-applicaties (en andere toepassingen). Het is betrouwbaar en kan een hoog aantal transacties per seconde aan, wat leidt tot lagere transactiekosten.

Arbitrum wordt beschouwd als de tweede generatie van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op basis van de Ethereum-blockchain. Het biedt mogelijkheden om een stuk eenvoudiger, sneller en goedkoper te werken. Dit is heel belangrijk voor de toekomst van gedecentraliseerde applicaties.

arbitrum kopen logo

Niet afhankelijk van een token

In tegenstelling tot andere platformen, is Arbitrum (ARB) niet afhankelijk van een token, wat betekent dat gebruikers niet vastzitten aan een specifiek token om gebruik te maken van het platform. Het project is namelijk volledig gebaseerd op de veilige en betrouwbare Ethereum-blockchain.

Snel en efficiënt

Een van de belangrijkste doelen van ARB is het bieden van een snelle en efficiënte manier om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. Het team achter Arbitrum gelooft dat het bouwen van dApps namelijk een tijdrovende en complexe taak kan zijn, vooral voor ontwikkelaars die weinig ervaring hebben met blockchain-technologie.

Eenvoudig zelf dApps bouwen in slechts enkele minuten

Om dit probleem aan te pakken, heeft Arbitrum een platform ontwikkeld waarmee ontwikkelaars (of jijzelf!) in slechts enkele minuten een eigen dApp kunnen bouwen. Gewoon via een gebruiksvriendelijke interface en met handige tools. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren of met technsiche aspecten rekening te houden. Ook dit is zeker het proberen waard!

Al met al heeft Arbitrum grote ambities om het bouwen en gebruiken van gedecentraliseerde applicaties gemakkelijker en toegankelijker te maken voor iedereen.

3 grootste voordelen van Arbitrum

Voordeel #1: Oplossing voor schaalbaarheidsproblemen

Hoewel Ethereum een zeer veilige blockchain-oplossing is, blijft de netwerkcapaciteit redelijk beperkt. Voor de verdere ontwikkeling en toekomst van crypto is het cruciaal dat netwerken meer capaciteit kunnen bieden. Ter vergelijking: momenteel verwerkt het creditcard-netwerk gemiddeld zo’n 60.000 transacties per seconde. Het is duidelijk dat blockchains deze capaciteit moeten overstijgen om te kunnen concurreren met creditcards en andere meer traditionele systemen.

Veel transacties per seconde

Gelukkig biedt de Arbiter-sidechain een antwoord op dit probleem en verhoogt het het aantal transacties per seconde aanzienlijk. Zo kunnen Arbitrum-apps sneller en goedkoper functioneren. Dit is een enorme stap vooruit.

Concurrent voor VISA en Mastercard

Door de capaciteit van Ethereum te vergroten met behulp van Arbitrum, kunnen deze toepassingen concurreren met traditionele systemen. Dat maakt een toekomst waarin cryptocurrencies een belangrijke rol spelen nu eindelijk echt mogelijk.

wat is volatiliteit

Voordeel #1: Razendsnel en zeer lage transactiekosten

De transactiekosten zijn voor veel mensen een belangrijke overweging bij het gebruik van cryptocurrencies. Hoge transactiekosten werken als grote belemmering voor de bredere acceptatie van een bepaalde cryptocurrency, zoals Ethereum. Gelukkig biedt Arbitrum een oplossing voor dit probleem.

Arbitrum heeft namelijk een technische oplossing die de transactiekosten op de onderliggende blockchain aanzienlijk verlaagt, tot wel 50x goedkoper! Dit maakt het voor gebruikers veel betaalbaarder om transacties uit te voeren en betalingen te doen. Dit maakt ARB ook aantrekkelijker voor het doen van zogenaamde microtransacties, zoals het kopen van goedkope items of het betalen voor kleine diensten.

Het verminderen van de transactiekosten draagt bij aan de bredere acceptatie van cryptocurrencies als een legitiem en bruikbaar betaalmiddel.

Nano S veiligheid

Voordeel #3: Uitstekende beveiliging

Arbitrum onderscheidt zich van andere projecten, doordat het dezelfde mate van veiligheid biedt als de onderliggende blockchain, in dit geval Ethereum. Dit is van groot belang, aangezien er steeds meer smart contracts zijn die onveilig blijken te zijn. 

Een veilige tool is daarom van groot belang bij de ontwikkeling van gedecentraliseerde toepassingen. Bij Arbitrum hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van de smart contracts. Het biedt namelijk dezelfde veiligheidsgaranties als Ethereum, wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van de beste beveiliging en de meest geavanceerde beveiligingstechnologieën. 

ARB airdrop zorgt voor FOMO

Op 23 maart 2023 vond de langverwachte airdrop van Arbitrum (ARB) plaats. Deze zorgde direct voor een enorme hype en FOMO. Veel traders, DeFi-protocollen en investeringsmaatschappijen hebben hun gratis ARB-tokens geclaimd, maar er zijn nog steeds meer dan 428 miljoen ARB-tokens die moeten worden geclaimd door bijna 240.000 adressen. Dit is zo’n 37% van de totale 1,1 miljard ARB die is toegewezen voor de airdrop.

Op het moment dat de ARB-tokens geclaimd konden worden, crashte de website van de Arbitrum Foundation en lag deze er in totaal voor meer dan een uur uit. Dit leidde tot veel kritiek vanuit de community en het project verontschuldigde zich via Twitter. 

Ondanks deze problemen lijkt de airdrop van ARB toch een groot succes te zijn. Het project heeft een sterke community en ik verwacht dat het gebruik van Arbitrum snel zal toenemen!

koppeling dollar ust terra

ARB naar $10?

Met een koers van ongeveer 1,5 dollar is er nog veel ruimte voor groei. Inmiddels staat ARB in de top 35 van grootste coins en is het daarmee al snel in populariteit gestegen. Een koers van 10 dollar is goed mogelijk en kan sneller op de borden kunnen staan dan je misschien verwacht. Zeker nu de populariteit zo snel stijgt en het een perfecte aanvulling is op de Ethereum-blockchain, zullen steeds meer mensen kiezen voor ARB 

Technische analyse Arbitrum (ARB)

Maar wat vertelt de koersgrafiek? Gaat alles eerst nog even dalen? Wanneer gaat ARB opnieuw stijgen? In de video hieronder vertelt Corné meer over wat ARB precies is en deelt hij zijn technische analyse van dit veelbelovende project.

Conclusie: ARB kopen?

ARB lost veel van de problemen waar Ethereum tegenaan loopt op, vooral op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en transactiekosten. Hierdoor zijn steeds meer andere projecten en ontwikkelaars geïnteresseerd in ARB en de mogelijkheden die het hen biedt. 

Het is volgens mij een kwestie van tijd voordat ARB de 10 dollar en hoger zal bereiken. Daarmee doe je als je nu ARB koopt een 10X investering. Kortom, wat mij betreft zeker het risico waard!

ARB kopen doe je eenvoudig en snel via ByBit, mijn favoriete crypto exchange.