• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 beste gaming coins om te kopen op Bitvavo
maart 10, 2024

Wat zijn de beste gaming coins om te kopen op Bitvavo? Een terechte vraag, want als je het mij vraagt is de kans namelijk groot dat er in 2024 een echte gaming coin hype ontstaat. De combinatie van blockchaintechnologie met gaming is uniek en maakt veel nieuwe dingen mogelijk, zoals het bezit en de handel in virtueel vastgoed of het kopen en verkopen van exclusieve in-game-items.

Via het Play-to-Earn (P2E)-model is het zelfs mogelijk om geld te verdienen terwijl je een game speelt. Reden genoeg om eens te kijken naar de meest kansrijke gaming coins die je gewoon koopt op Bitvavo.

Wat is blockchain gaming eigenlijk?

Stel je voor dat je videogames speelt, maar in plaats van alleen voor de lol te spelen, kun je ook echte waarde verdienen. Dat is waar het bij blockchain gaming en gaming coins over gaat. Het combineert twee belangrijke dingen: blockchaintechnologie en NFTs.

Dus wat gebeurt er in een blockchain game? In plaats van dat de game-ontwikkelaar al het eigendom van in-game items behoudt, kunnen deze items worden omgezet in NFTs, waardoor spelers ze echt bezitten. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. Je kunt je in-game items ruilen, verkopen of zelfs gebruiken in andere games die hetzelfde blockchainsysteem gebruiken.

Play-to-Earn

Maar hoe verdienen spelers geld met blockchain gaming? Dat is waar het 'Play-to-Earn' (P2E) model binnenkomt. Hiermee kunnen spelers worden beloond met cryptocurrency voor hun gameplay. Dus terwijl je gewoon lekker aan het spelen bent, verdien je ook digitale valuta die je kunt omzetten in echt geld. Dat maakt het spelen van een bepaalde game extra leuk en misschien wel een reden om juist te beginnen met spelen om een extra inkomen te verdienen.

Gedecentraliseerde games

En het beste is dat dit allemaal gebeurt, zonder dat je afhankelijk bent van traditionele gamebedrijven. In plaats daarvan draait het allemaal om een gedecentraliseerd systeem waarin spelers en ontwikkelaars direct met elkaar kunnen communiceren en waarde kunnen uitwisselen.

Dat is dus een compleet andere benadering van gaming. Daarnaast weet je dankzij de blockchaintechnologie ook zeker dat het eigendom van in-game items echt van jou is, zonder het risico dat ze worden gemanipuleerd of gekopieerd. Aangezien alle transacties op de blockchain worden vastgelegd en openbaar toegankelijk zijn.

Game coin #1: Decentraland (MANA)

Decentraland is een gedecentraliseerde virtuele samenleving en zelfs complete economie waarin de spelers de regels bepalen. Het biedt een volledig 3D-gevoel en de mogelijkheid om te navigeren door een virtuele wereld met je eigen karakter. Je kunt andere stukken grond en gebouwen bezoeken, praten met andere spelers, deelnemen aan speciale evenementen en meer.

Virtueel grond en vastgoed kopen

De wereld van Decentraland bestaat uit 'parcels' van 16 bij 16 meter, die de kleinste stukken grond zijn die je kunt kopen. Deze grondstukken zijn te koop via de Decentraland-website, waar de handel plaatsvindt. Je kunt op Bitvavo gewoon MANA kopen (de cryptocurrency van Decentraland), of via de website van Decentraland geld verdienen door stukken grond of in-game-items te kopen en verkopen.

Zelf bouwen in een virtuele economie

Het interessante van Decentraland is dat je als speler niet alleen de wereld kan verkennen, maar er ook echt aan bijdraagt door zelf gebouwen te plaatsen. Je koopt grond en assets via de Decentraland Marketplace. Deze gebouwen en stukken land kunnen vervolgens door andere spelers worden bezocht en bewonderd, waardoor er een levendige community ontstaat.

Andere spelers zien dus ook gewoon wat jij hebt neergezet. Ik denk dat Decentraland zich de komende jaren zal ontwikkelen tot een soort Second Life, waarin er een complete virtuele economie en wereld ontstaat, waarin ook grote bedrijven hun virtuele gebouwen, etalages en showrooms zullen willen hebben.

Decentraland (MANA) kopen?

Decentraland kopen? Dat doe je gewoon via Bitvavo. Dan heb je MANA binnen een paar minuten in je portfolio.

Game coin #2: The Sandbox (SAND)

The Sandbox kopen

The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten van dit moment. Het combineert gaming met een digitale wereld, waardoor het een kans heeft om een van de meest populaire en leuke metaverses te worden. En het beste is: je kunt er ook geld mee verdienen!

Ook hier kun je als speler een digitale wereld bouwen waarin je handelt met land, gebouwen en game-items, net zoals in de echte wereld. Elk stuk land en elk item is uniek dankzij Non-Fungible Tokens (NFT's).

Alle handel in land, gebouwen, in-game items en andere dingen gebeurt binnen de wereld van The Sandbox met behulp van het SAND-token, dat je gewoon via Bitvavo kunt kopen. 

Uniek: zelf games maken met The Sandbox Game Maker

Het leuke van The Sandbox is dat je zelfs zonder programmeerkennis minigames kunt maken met de Game Maker, via een eenvoudige 'drag and drop' interface. Deze spellen kun je gratis maken en vervolgens delen of zelfs verkopen op de marktplaats om extra geld te verdienen. Zeker even checken dus, of koop gewoon SAND via Bitvavo.

Game coin #3: FLOW (FLOW)

Wat mij betreft een grote kanshebber om in 2024 en daarna te gaan knallen. De koers biedt nog enorm veel ruimte voor herstel. Wat is FLOW precies? 

Ecosysyeem voor het maken van NFT's

FLOW is niet zozeer een specifieke game, maar biedt een compleet blockchainplatform en ecosysteem om games en assets op te ontwikkelen, met de nadruk op het maken van non-fungible tokens (NFT's). Het is gecreëerd door Dapper Labs, het bedrijf achter het populaire CryptoKitties-spel, dat als een van de eersten heel populair werd dankzij de CryptoKitties NFT’s. Eigenlijk waar het allemaal mee begon.

Flow richt zich voornamelijk op het creëren van NFT’s in gaming, muziek en sport. Een aantal bekende projecten die op Flow zijn gebouwd, zijn onder andere het Amerikaanse NBA Top Shot en UFC Strike, waarbij gebruikers unieke NFT’s kunnen verzamelen die zijn gekoppeld aan hun favoriete sportevenementen. Flow biedt ook verschillende integraties met platforms zoals Shopify, waardoor het eenvoudig is om NFT's te kopen, verkopen en op te slaan.

FLOW Coin (FLOW)

FLOW Coin is de cryptocurrency van het Flow-ecosysteem, die je ook gewoon via Bitvavo kunt kopen. Deze cryptocurrency wordt gebruikt voor verschillende doeleinden binnen het platform, waaronder transacties en slimme contracten.

FLOW kopen?

De koers van FLOW staat in maart 2024 op zo’n 1,30 euro op Bitvavo, terwijl het een all-time-high van meer dan 30 euro neerzette in maart 2021. Er is dus gigantisch veel ruimte voor herstel en kans op minimaal een 25X of meer van je investering in de komende jaren. Wat mij betreft het risico waard en daardoor tegenwoordig een standaard onderdeel van mijn portfolio.

Game coin #4: Axie Infinity (AXS)

Een van de leukste gaming coins is Axie Infinity, een blockchain-gebaseerd spel waarbij spelers digitale wezens (‘Axies’) kunnen verzamelen, fokken, trainen en ermee kunnen strijden. Het leuke daarvan: Axie Infinity stelt spelers in staat om echte inkomsten te verdienen door het spelen van het spel. En dat gebeurt massaal. Mensen halen er een leuk (extra) inkomen uit. Vooral in armere landen is het tegenwoordig een aanzienlijke inkomstenbron voor veel mensen.

Sommige scholen en onderwijsinstellingen gebruiken Axie Infinity zelfs als onderdeel van hun onderwijsprogramma. Het spel biedt kansen voor studenten om te leren over economie, financiën en blockchain-technologie op een leuke en interactieve manier.Ook Axie Infinity is dus een spel dat niet alleen bedoeld is om te spelen, maar ook om te verdienen, en is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Binnen het spel draait alles om het fokken, opvoeden en bevechten van “Axies”, unieke virtuele wezens.

AXS-token kopen op Bitvavo

Om deel te nemen aan het bestuur van het spel, worden AXS-tokens gebruikt. Ook AXS heeft nog veel ruimte naar een nieuwe all time high, die het in de bullmarkt waarschijnlijk weer zal aantikken of zelfs verbreken. Op het moment van schrijven staat de koers van Axie Infinity op net geen 12 euro op Bitvavo, terwijl de allerhoogste koers ooit maar liefst 138 euro was in november 2021. Kortom, een mooie kans om een megawinst te pakken.

Maar liefst 15% stakingrendement op Bitvavo

En mooi meegenomen: op Bitvavo krijg je op AXS een royale stakingvergoeding van 15% jaarlijks. Je rewards worden wekelijks gestort.

Game coin #5: Enjin (ENJ)

enjin kopen

Enjin is een revolutionair blockchainplatform, gebouwd op Ethereum en al actief sinds 2017. Het stelt mensen in staat om hun eigen NFT's (non-fungible tokens) te maken en te verhandelen. Of je nu kunstwerken, muziek of wat dan ook wilt digitaliseren, Enjin maakt het mogelijk. Hun motto, 'NFT's for everyone', benadrukt dat dit platform toegankelijk is voor mensen zoals jij en ik, maar ook bedrijven en ontwikkelaars, waardoor iedereen de kans krijgt om hun visie om te zetten in een unieke en verhandelbare NFT.

Zelf NFT’s maken via gebruiksvriendelijke interface

Met behulp van een eenvoudige interface kun je zonder enige programmeerkennis je eigen NFT's maken. Het enige wat je hoeft te doen is je project creëren, je wallet aan het platform koppelen en beginnen met het minten van je eigen verzamelobjecten.

Uitwisselbaar met andere games in het Enjin-ecosysteem

Wat Enjin zo bijzonder maakt, is dat het spelers in staat stelt om in-game items te kopen en ze echt te bezitten. Maar het gaat nog verder, want deze items kun je niet alleen binnen één game gebruiken, maar ook in andere spellen die het Enjin-ecosysteem ondersteunen.

Stel je voor dat je een zeldzaam zwaard koopt in een van je favoriete games. Met Enjin kun je dit zwaard niet alleen gebruiken in dat specifieke spel, maar ook meenemen naar andere spellen die de Enjin-technologie gebruiken. Enjin (ENJ) verandert dus de manier waarop we denken over bezit en interactie binnen games. Een zeer interessante ontwikkeling.

BONUS: Nog 2 extra gaming coin tips met veel potentieel in 2024

De bovenstaande gaming coins koop je eenvoudig op Bitvavo en zijn de al wat meer gevestigde namen. Ben je bereid wat meer risico te nemen voor een kans op een nog hoger rendement? Overweeg dan ook deze twee wat nieuwere gaming coins met veel potentieel die je gewoon op Bitvavo kunt kopen.

Bonustip #1: My Neighbor Alice (ALICE)

my-neighbour-alice kopen

Laat de naam van deze coin je hem niet onderschatten. Als eerste extra tip heb ik namelijk “My Neighbor Alice” (ALICE) op mijn lijst staan, waar ik veel van verwacht. Het is een leuk blockchainspel dat lijkt op populaire spellen zoals FarmVille en Animal Crossing. Het spel draait om het kopen, verkopen en gebruiken van virtueel land en items, allemaal vertegenwoordigd door NFT's. Hiermee kun je je eigen eiland bouwen en aanpassen. Het is een multiplayer game, dus je kunt ook met anderen communiceren en spelen.

Waarom is ALICE een goede koop?

Ten eerste wordt ALICE in het spel veel gebruikt als betaalmiddel, wat de vraag ernaar vergroot. Met de lancering van de retail build en een leningsysteem heeft ALICE grote kans om explosief te stijgen. Investeren in ALICE is high risk, maar ook high reward.

Bonustip #2: Gala (GALA)

Als tweede tip wil ik GALA even noemen. Gala is een blockchain-ecosysteem voor gaming dat in 2020 werd gelanceerd. Het was een van de eerste platforms in de GameFi-industrie met play-to-earn (P2E) games, waarbij spelers beloningen verdienen in de vorm van het GALA-token. Alle spellen op het platform zijn gratis te spelen en beschikbaar op de blockchain via een decentrale app (dApp). Daarnaast is er een marketplace voor NFT's.

gala-games-logo

Binnenkort de standaard in blockchaingames?

GALA-tokens zijn overdraagbaar tussen gebruikers en bestaan op meerdere blockchains, waaronder Ethereum, Binance en GalaChain. Ik verwacht dat GALA in de toekomst een van de standaarden in de blockchain games zal worden en denk daarom dat de koers zich naar nieuwe all time highs kan herstellen. Ook hier geldt, net zoals bij ALICE: high risk, high reward, hoewel ik denk dat het met het neerwaartse risico meevalt. 

Ook investeren? GALA koop je eenvoudig via Bitvavo via de knop hieronder.

De voordelen van gaming coins en crypto

Gaming coins zijn cryptocurrency’s die gamers veel nieuwe mogelijkheden geven bij het spelen van hun favoriete games. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen die het voor spelers zo interessant maken:

Voordeel #1: Handelen in virtueel vastgoed

Een van de leukste onderdelen van gaming coins is de mogelijkheid om in virtueel vastgoed te handelen. Decentraland (MANA) is daar een geweldig voorbeeld van. Je kunt er digitale stukken grond kopen en verkopen, maar ook gebouwen en andere virtuele activa verhandelen. Koop een stuk grond, bouw er wat leuks op en verkoop het later met winst door.

Decentraland parcels kopen

Voordeel #2: Kopen en verkopen van in-game-items

Een ander voordeel van gaming coins en crypto is de mogelijkheid om in-game-items te kopen en verkopen voor winst. Of het nu gaat om zeldzame wapens, unieke skins of andere waardevolle digitale assets, als je hier slim mee weet te handelen kun je er veel geld mee verdienen. Door te zoeken naar waardevolle items en deze op het juiste moment te verkopen kun je dus een mooie winst maken.

Decentraland kopen marketplace

Voordeel #3: Play 2 Earn: geld verdienen terwijl je speelt!

Het Play-to-Earn (P2E) model is een van de belangrijkste redenen waarom gaming coins een succes zullen worden. Het stelt gamers namelijk in staat om geld te verdienen terwijl ze spelen, door beloningen te ontvangen in de vorm van cryptovaluta voor hun gameplay. Er zijn bijvoorbeeld al mensen die een groot deel van hun inkomen verdienen met Axie Infinity (AXS), dat ook in de derde wereld snel populair is geworden.

Als ergens geld te verdienen is, dan weet je bijna zeker dat dit nieuwe mensen zal aantrekken. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om lekker te spelen en tegelijkertijd ook echt geld te verdienen.

Conclusie: de beste gaming coins kopen op Bitvavo

Gaming coins zijn de nieuwste ontwikkeling binnen de gamingindustrie. Het is een unieke manier om waarde te creëren en te delen, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor meer transparantie en eerlijkheid binnen virtuele werelden.

Het feit dat je er ook echt geld mee kunt verdienen, zal een grote groep nieuwe spelers aantrekken, waarbij er complete economieën en virtuele werelden ontstaan. Door gaming coins op Bitvavo te kopen, heb je een laagdrempelige manier om te investeren in de nieuwste en veelbelovende gamingtechnologie.

Perfect koopmoment voor gaming coins!

Bovendien staan veel coins in maart 2024 nog op een heel interessante koers, een stuk onder de all time highs van 2021.

De kans is groot dat de gaming coins die ik in dit artikel heb besproken tijdens het komende alt season een geweldige comeback maken en hun all time highs gaan verbreken.

Kortom, nu investeren is een mooie kans!