• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nog maar paar weken wachten op Bitcoin ETF’s! BTC naar 50.000 dollar?
december 2, 2023

Bitcoin naar 50.000 dollar met bij de goedkeuring van de Bitcoin ETF's? Staan we aan de vooravond van een gigantische bullrun? Dat zou zomaar kunnen, want het lijkt er steeds meer op dat verschillende Bitcoin ETF’s in de eerste of tweede week van januari 2024 zullen worden goedgekeurd.

Dat betekent dat het investeren in Bitcoin voor veel meer mensen en grote investeerders gemakkelijk en interessant wordt. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? En is dit hét moment om je geld in Bitcoin te steken?

Wat is een Bitcoin ETF precies?

Een Bitcoin ETF is in feite een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld en direct gekoppeld is aan de prijs van Bitcoin. Het biedt beleggers een manier om in Bitcoin te investeren zonder de munt zelf direct te kopen.

Eenvoudiger en toegankelijker

Dit maakt het voor veel mensen toegankelijker en eenvoudiger om in Bitcoin te beleggen, omdat je je niet meer bij een crypto exchange hoeft aan te melden, een (hardware) wallet hoeft te beheren en je geen last hebt van de beveiligingsrisico's die gepaard gaan met het direct bezitten van cryptovaluta.

Je bent er nog heel vroeg bij

Bovendien geeft het naar mijn mening ook nog maar eens aan hoe vroeg je er eigenlijk nog bij bent. Wanneer je zelf een account hebt op een crypto exchange hoor je nog steeds tot de early adopters. De grote massa ziet Bitcoin nog niet als een mainstream asset.

Met de introductie van de Bitcoin ETF’s die nu op de planning staan, is dat een stap naar grotere adoptie van Bitcoin en de mogelijkheden die cryptovaluta bieden.

Cryptomarkt volgt aandelenbeurzen

De impact van een goedkeuring

De afgelopen maanden is de koers van Bitcoin en altcoins al stevig gestegen, alleen vooral op basis van geruchten dat de goedkeuring van een of meerdere Bitcoin ETF’s eraan zat te komen.

Het lijkt er nu op dat die goedkeuring steeds concreter wordt. Op dit moment is de verwachting dat ze in de eerste of tweede week van januari 2024 zullen worden goedgekeurd: met alle waarschijnlijkheid op 10 januari 2024.

Goedkeuring Bitcoin ETF enorm bullish signaal

De goedkeuring van een Bitcoin ETF is een enorm bullish signaal voor de cryptomarkt. Het zou namelijk betekenen dat Bitcoin een nog grotere legitimiteit en acceptatie krijgt.

Dit brengt een stroom van nieuw kapitaal in de Bitcoin- en wereldwijde cryptomarkt, omdat traditionele beleggers, maar ook grote institutionele partijen, die voorheen terughoudend waren, nu op een gereguleerde en officiële manier Bitcoin kunnen kopen.

Direct Bitcoin kopen?

Geen koersstijging missen en direct Bitcoin kopen? Kies dan voor Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Hier koop je gemakkelijk en binnen een paar minuten crypto met iDEAL. Je profiteert er ook van interessante bonussen en extra's als je je via de knop hieronder aanmeldt.

MicroStrategy, de grootste zakelijke bezitter van Bitcoin, koopt nog meer bij

Het techbedrijf MicroStrategy heeft onlangs nog meer Bitcoin gekocht, waardoor het nu maar liefst 174.530 BTC in bezit heeft. Dat is op dit moment ongeveer 6,6 miljard dollar waard. Michael Saylor, de oprichter van het bedrijf, vertelde in een tweet dat ze in november 2023 voor 593,3 miljoen dollar nog eens 16.130 BTC hebben gekocht.

MicroStrategy, gevestigd in Tyson, Virginia, is nu met afstand de grootste zakelijke bezitter van Bitcoin.

microstrategy-bitcoin-logo

Meer dan 5 miljard dollar aan BTC in bezit

Het totale bedrag dat ze in Bitcoin hebben geïnvesteerd, is 5,28 miljard dollar. Ze begonnen met het kopen van Bitcoin in augustus 2020, tijdens de coronapandemie. Dit leidde al snel tot een sterke stijging van de Bitcoinprijs. Saylor, die toen CEO was, geloofde dat Bitcoin een goede bescherming tegen inflatie is en een slimme manier om het geld van het bedrijf te investeren.

Kortom, dit nieuws wordt gezien als een heel positief signaal voor de toekomst en de koers van Bitcoin.

BlackRock en Grayscale hebben overleg gehad met de SEC

Volgens informatie van Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft BlackRock een aantal dagen geleden opnieuw een vergadering gehad met de afdeling Trading and Markets van de SEC, met daarbij ook vertegenwoordigers van Nasdaq, de technologiebeurs in de Verenigde Staten.

Tijdens deze bijeenkomst presenteerden ze een "herzien" ontwerp voor de Bitcoin Spot ETF, gebaseerd op feedback van de SEC tijdens een eerdere meeting op 20 november.

blackrock-bitcoin-etf

Cash focussed Bitcoin ETF

Bij een traditionele Spot ETF, zoals die waar BlackRock aan werkt, zou het zo zijn dat als je bijvoorbeeld 10.000 dollar investeert, de ETF-aanbieder hetzelfde bedrag aan Bitcoin op de markt moet kopen en in bezit moet hebben. Dit model waarborgt dat de ETF daadwerkelijk de onderliggende waarde, in dit geval Bitcoin, bezit.

Het lijkt erop dat alle partijen bezig zijn met de afrondende fase, waarna niets de goedkeuring en daadwerkelijke introductie van verschillende Bitcoin ETF’s meer in de weg staat.

Nu Bitcoin kopen?

De grote vraag is of nu het juiste moment is om Bitcoin te kopen, met de verwachting van de goedkeuring van een Bitcoin ETF. Er zijn een paar overwegingen om in gedachten te houden:

Technische analyse van Corné

We trenden de laatste weken langzaam omhoog en hebben de 40.000 dollar in het vizier. Wat gaat de koers de komende weken verder doen?

Stomen we door naar de 50K of gaan we eerst nog even terug naar 35K of lager? Corné deelt zijn technische analyse en visie met je in de video hieronder.

Conclusie: nu Bitcoin kopen?

Het lijkt erop dat Bitcoin op het punt staat een flinke sprong te maken. Veel grote investeerders staan klaar om in te stappen, vooral met het vooruitzicht van de goedkeuring van de Bitcoin ETF in januari 2024.

Deze goedkeuring zou weleens de katalysator kunnen zijn voor een nieuwe bullmarkt. En de voorspelling zegt dat dit allemaal rond 10 januari 2024 kan beginnen. Het komt nu echt dichtbij!

Nu Bitcoin kopen?

Persoonlijk vind ik het nu een heel geschikt moment om te investeren. een koers van 40.000 dollar lijkt hoog, maar is nog maar het begin van de bullmarkt, waarin BTC nieuwe records gaat breken. Je bent er nog steeds heel vroeg bij.

Eenvoudig Bitcoin met iDEAL kopen via Bybit

Geen koersstijging missen en direct Bitcoin kopen? Kies dan voor Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Hier koop je gemakkelijk en binnen een paar minuten crypto met iDEAL. Je profiteert er ook van interessante bonussen en extra's als je je via de knop hieronder aanmeldt.