• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin ETF’s behalen tweede beste dag ooit, koers bloeit op
juni 5, 2024

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben vandaag hun op één na beste handelsdag ooit neergezet. Er lijkt steeds meer optimisme de cryptomarkt in te vloeien, en dat wordt weerspiegeld in de ETF-resultaten evenals de stijgende bitcoin koers. Na enkele recentelijke mislukte pogingen heeft bitcoin eindelijk weer het belangrijke prijslevel van $70.000 heroverd.

Beste dag voor bitcoin ETF’s sinds 12 maart

De bitcoin-fondsen hebben gisteren een gigantische instroom van maar liefst $886 miljoen gezien, zo blijkt uit data van Farside Investors. Sinds de massa-lancering op 11 januari hebben de fondsen slechts één keer meer kapitaal verwelkomd. Dat was op 12 maart, toen de beursproducten $1,045 miljard binnenhaalden.

De BTC-fondsen hebben al een tijdje de smaak te pakken. Al sinds 13 maart halen de ETF’s iedere handelsdag meer geld binnen dan dat er uit wordt gehaald. Met zestien opeenvolgende groene handelsdagen is de eerdere recordreeks van eind januari/begin februari nu officieel geëvenaard.

Ondanks het feit dat de fondsen dus al geruime tijd continu aan het groeien zijn, vormt de recente instroom een groot contrast met de eerdere resultaten.

Vorige week stroomde er gemiddeld dagelijks iets meer dan $40 miljoen richting de fondsen. Gedurende de twee voorgaande weken kwam het dagelijkse gemiddelde rond de $200 miljoen uit.

Vermogensbeheerder Fidelity spande gisteren, net als op maandag, de kroon met een netto-instroom van $378,7 miljoen. BlackRock’s IBIT-fonds, sinds kort de grootste bitcoin ETF ter wereld, trok $274,4 miljoen aan. Ook Grayscale’s GBTC beleefde een succesvolle dag, met een instroom van $28,2 miljoen.

Alles bij elkaar genomen hebben de fondsen gisteren een totaal van meer 12.591 bitcoins gekocht, zo liet HODL15Capital op socialmediaplatform X weten. Met een gemiddelde van 450 bitcoins die iedere dag in omloop worden gebracht, hebben de ETF’s voor maar liefst 28 dagen aan productievoorraad opgekocht.

BTC koers overstijgt $71.000

De bitcoin koers schoot gisteren aan het eind van de middag plots de lucht in tot voorbij het psychologische level van $70.000. De laatste tijd heeft bitcoin vaker bij deze cruciale koers aangeklopt, maar iedere keer wonnen de bears met overtuiging de strijd. Dit keer zat er wel degelijk genoeg kracht achter de uitbraak, en werd zelfs de $71.000 gepasseerd.

Met een hoogtepunt van ongeveer $71.700 is de koers bijna bij de cruciale weerstand van $72.000 aangekomen. Mocht ook dit obstakel overwonnen worden, zijn alle ogen gericht op de all-time high van vlak onder de $74.000.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.