• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin ETF’s kopen in 1 week de productie van 2 maanden op
juni 9, 2024

De Amerikaanse bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de afgelopen week een van hun beste weken sinds de lancering in januari neergezet. Met een kapitaalinstroom van bijna $2 miljard hebben de fondsen voor maar liefst 2 maanden aan productievoorraad opgekocht, wat enorm bullish is voor de onderliggende bitcoin koers. Bovendien is er deze week een indrukwekkend record gevestigd als de langste reeks van positieve handelsdagen.

Bitcoin ETF’s halen bijna $2 miljard binnen

De bitcoin-fondsen hebben de afgelopen week hun succes van de laatste tijd tot een hoger niveau getild. Al sinds 16 mei werd er iedere handelsdag een positief resultaat neergezet, gekenmerkt door een gecombineerde netto-instroom. Ook de afgelopen week is er iedere dag meer kapitaal binnengehaald dan dat er uit is gehaald. Het eerdere record van 16 achtereenvolgende groene handelsdagen, dat eind januari/begin februari werd neergezet, is hiermee ruimschoots overtroffen. Inmiddels staat de teller namelijk op 19.

Volgens data van Farside Investors hebben de fondsen de afgelopen week een totaal van $1,83 miljard aan kapitaal binnengeharkt, wat het op twee na beste resultaat sinds de beursintrede markeert. 

HODL15Capital liet op socialmediaplatform X weten dat de ETF’s hiermee een totaal van 25.729 bitcoins hebben aangeschaft, die dienen als onderpand voor de fondsen. 

Sinds de Bitcoin halving worden elke dag gemiddeld 450 nieuwe bitcoins gemined. Dit betekent dat de recente instroom tot de ETF’s gelijkstaat aan wat normaal in twee maanden wordt geproduceerd. 

Het feit dat de ETF’s veel meer bitcoins kopen dan dat er op de markt worden gebracht, betekent dat er een groot deel van de beschikbare bitcoins van de markt verdwijnt. Dit creëert schaarste en kan uiteindelijk leiden tot een aanbodschok, wat de bitcoin koers een flinke boost kan geven.

Tweede beste dag voor BTC-fondsen

Afgelopen dinsdag beleefden de beursproducten hun op één na beste handelsdag sinds de lancering op 11 januari. Alle fondsen tezamen zagen een netto-instroom van maar liefst $886,6 miljoen. Alleen op 12 maart werd een beter resultaat neergezet, toen de fondsen $1,045 miljard binnenhaalden.

Ook een dag later werd een verbluffende instroom van $488,1 miljoen waargenomen. De andere dagen waren minder spectaculair, met een gemiddelde instroom van iets meer dan $150 miljoen.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.

Wil je eerst meer te weten komen over Bybit in Nederland? Lees dan deze uitgebreide review.