• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin koers eindigt volatiele week in het groen
mei 6, 2024

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week in het groen afgesloten, ondanks de hevige koersdalingen van dinsdag en woensdag. Vanaf donderdag heeft ‘s werelds grootste crypto een mooi pad bewandeld, en veel altcoins zijn zelfs nog een stuk harder gestegen. Het sentiment op de cryptomarkt is flink verbeterd, en dit kwam afgelopen vrijdag tevens naar voren bij de kapitaalinstroom tot de bitcoin beursfondsen.


BTC koers herstelt van crash

Hoewel de week rampzalig begon, eindigde deze gisteren toch in de plus. Op dinsdag maakte bitcoin een uitglijder tot zo’n $60.000 en een dag later stortte de koers verder in tot onder de $57.000. De volgende dag maakte de koers een kleine sprong tot grofweg $59.000, wat het begin markeerde van een ijzersterk herstel.

Met name vrijdag is een uitstekende dag geweest voor bitcoin. De koers steeg die dag namelijk met meer dan 6 procent tot boven de $61.000. Op zaterdag en zondag, toen de handelsactiviteit zoals gewoonlijk in het weekend een stuk lager lag, heeft bitcoin zijn klim op een lager pitje voortgezet. 

Vanmorgen bereikte bitcoin een absolute piek van nipt boven de $65.500. Al snel dook de koers echter weer onder de $65.000 en inmiddels is ook de $64.000 verloren. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op $63.655. 

Crypto altcoins schieten de lucht in

Veel altcoins staan significant in de plus vandaag, maar hebben de afgelopen uren flinke tikken moeten incasseren dankzij bitcoin’s terugval tot onder de $64.000.

Desalniettemin kleurt het gros van de markt overtuigend in het groen. Binnen de top 100 is worldcoin (WLD) de hardste stijger, met een sprong van 13,35%. Veel op AI gebaseerde crypto staan in de schijnwerpers vandaag: fetch.ai (FET) is met 6,41% gestegen, singularityNET (AGIX) met 6,13% en render (RNDR) met 5,10%.

De bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin’s marktkapitalisatie binnen de gehele cryptomarkt, is de afgelopen week opgeveerd vanaf een belangrijk steunniveau. Wellicht dat bitcoin de komende tijd dus nog een groter aandeel binnen de cryptomarkt kan veroveren

Uitstekende dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF's) hebben afgelopen vrijdag een einde gemaakt aan hun hardnekkige negatieve streak. Na een record van zeven achtereenvolgende rode handelsdagen stroomde er eindelijk weer meer geld binnen dan dat de fondsen verliet. Sterker nog; dankzij een overtuigende netto-instroom van $378,3 miljoen was het de beste handelsdag sinds 23 april.

Op woensdag werd nog de grootste kapitaalvlucht gezien sinds de lancering in januari. Die dag verloren de fondsen een totaal van maar liefst $563,7 miljoen, wat een enorm contrast vormt met de resultaten van vrijdag.

Het tij kan snel keren op de cryptomarkt, zo heeft de afgelopen week maar weer bewezen. De afgelopen dagen is het sentiment aanzienlijk verbeterd, wat een boeiende week in het vooruitzicht stelt voor bitcoin om deze trend voort te zetten.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.