• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin koers stort in tot onder $57.000, is de bullmarkt in gevaar?
mei 1, 2024

De afgelopen dagen is bitcoin’s correctie in een hogere versnelling gezet. Al een tijdje hangen er donkere wolken boven de bitcoin (BTC) koers, en na de forse uitglijder van vandaag is deze onder de $57.000 gedoken. De cryptomarkt is omgetoverd tot een heus bloedbad en de angst zit er flink in onder investeerders. Biedt de nieuwe neerwaartse beweging reden tot zorg?

Bitcoin koers hard onderuit

Het is een dramatische week voor de bitcoin koers. Met name gisteren en vandaag heeft bitcoin flinke klappen geïncasseerd. Gisteren verloor ‘s werelds grootste crypto zo’n 5 procent van zijn waarde en vandaag staat de daling (vooralsnog) gelijk aan 6 procent. 

Mocht de slotkoers van de huidige week onder grofweg $63.100 uitkomen, zou bitcoin voor de vijfde achtereenvolgende week in het rood kleuren. Dit zou de op één na slechtste wekelijkse reeks zijn in de gehele geschiedenis van het decentrale activum.

De prijs van bitcoin is nu voor het eerst sinds februari onder de $57.000 gedoken. Om precies te zijn komt het absolute dieptepunt op crypto exchange Bybit uit op $56.542.

Op de korte termijn is het zaak voor bitcoin om weer de $60.000 te veroveren. Indien de support rond de $57.000 niet sterk genoeg blijkt te zijn, zou een verdere daling richting $52.000 op de loer kunnen liggen.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op $57.082. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 53.351.

Kan BTC zich weer herpakken?

Menig crypto-investeerder zal zich afvragen of de bullmarkt nu ten einde is gekomen.

Gedurende het eerste kwartaal had bitcoin een uitstekend momentum te pakken. Halverwege maart vestigde bitcoin zelfs een nieuwe all-time high van bijna $74.000.

Inmiddels is het sentiment echter volledig gekanteld. Desalniettemin lijkt de wekenlange correctie waar bitcoin zich momenteel in bevindt nog weinig reden tot paniek. 

Gemeten van de absolute piek van $73.800 is de koers inmiddels met iets minder dan 23 procent onderuit gegaan. Kijkend naar alle correcties van bitcoin sinds de start van 2023, toen de opwaartse trend werd ingeluid, is de huidige dip niets bijzonders. Crypto-analist Rekt Capital heeft op socialmediaplatform X alle koersdalingen overzichtelijk in kaart gebracht.

Bovendien doet bitcoin exact hetzelfde als wat het in het verleden heeft gedaan. In voorgaande cycli ging de koers ook onderuit nadat de halving had plaatsgevonden, en duurde het nog enkele weken tot maanden voordat het echte vuurwerk pas losbarstte. 

De Bitcoin halving is inmiddels iets meer dan twee weken achter de rug, en dus zou het geduld van investeerders nog wel verder op de proef kunnen worden gesteld.

Uiteraard is het allesbehalve een garantie dat de koers net als in het verleden explosief de lucht in zal schieten als gevolg van de dalende inflatie. Hoe dan ook is de huidige correctie dus niet zo dramatisch als het lijkt. Na zeven maanden achter elkaar in het groen te zijn geëindigd (van september tot en met maart), is het niet geheel verrassend dat er nu wat druk van de ketel moet.

Ontvang €20 gratis crypto

Als je nu een account aanmaakt bij crypto exchange Bybit via de partnerlink van Corné Marchand krijg je 20 euro gratis en voor niets, waarmee je vervolgens het ruime crypto-aanbod van het platform mee kunt verkennen. Stort minimaal €100 om de unieke beloning in ontvangst te nemen. Je maakt bovendien ook nog eens kans om een Rolex Submariner te winnen.