• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin op weg naar 25k? Legendarisch bullish signaal!
januari 22, 2023

Gaat bitcoin naar 25k? Het is lang geleden dat bitcoin zo’n mooie stijging als in de afgelopen twee weken heeft laten zien. Is de bearish trend gebroken, of is de huidige stijging een fake-out?

Bitcoin naar 25k? Einde van de cryptowinter in zicht?

Sinds de laatste all-time-high van bitcoin in november 2021 heeft de koers van de grootste cryptocurrency ter wereld een grote correctie laten zien. We kunnen wel spreken van een bearmarkt of heuse cryptowinter. Na elke winter komt er altijd weer een lente en zomer, dus de vraag is of die periode voor bitcoin nu is aangebroken. 

23k al opwaarts gebroken

Eerst werd de 20k opwaarts gebroken, waarna de koers inmiddels binnen een paar dagen naar de 23k is doorgestoomd. Bitcoin naar 25k lijkt de volgende stap en grote weerstand, waarna de weg vrij ligt naar 30k en hoger. Een mooi vooruitzicht, maar gaat het ook gebeuren? Is de koers ondanks de economische malaise, Europese energiecrisis en oorlogsdreiging op het Europese continent klaar voor nieuwe records?

Bitcoin naar 25k in januari?

Toen bitcoin een paar weken geleden uit de downtrend brak, dook iedereen massaal op bitcoin en schoot de koers omhoog. Een klassieke short squeeze, waarbij mensen die speculeerden op een koersdaling uit hun posities werden gedwongen en daardoor de koers nog harder omhoog duwden. Waar veel mensen vervolgens een in ieder geval kleine correctie hadden verwacht, stoomt de koers juist verder door naar 23k.

Genesis failliet...

En dat terwijl het laatste nieuws helemaal niet zo goed is voor de cryptowereld. Wat al langer verwacht werd, is dat de grote cryptolender Genesis zijn faillissement heeft aangevraagd. Je zou verwachten dat dit net zoals de problemen bij FTX een schokeffect over de markt zou veroorzaken en de koers scherp daalt. Het tegenovergestelde gebeurt.

genesis failliet

Nieuws blijkt al ingeprijsd

Deze reactie van bitcoin is bijzonder, maar eigenlijk ook weer niet zo vreemd. In tegenstelling tot de klap bij FTX komt de faillissementsaanvraag van Genesis namelijk niet helemaal onverwacht.

Sterker nog, doordat er nu duidelijkheid is, wordt er als het ware weer een negatieve invloed uit de markt verwijderd en kunnen crypto-investeerders zich weer concentreren op andere, meer fundamentele zaken. Het nieuws over het faillissement van Genesis was in feite dus al ingeprijsd in de koers.

Meer kopers dan verkopers

Op dit moment zijn er in ieder geval meer kopers dan verkopers en stijgen de transactievolumes weer. Ook de bitcoin-whales (wallets met 1.000 tot 10.000 BTC) zijn actief aan het kopen.

Dat is een positief teken, omdat grote investeerders minder emotioneel handelen dan kleine beleggers. Als grote partijen weer in een stijging beginnen te geloven, dan is dat een bullish signaal.

Technische analyse van Corné

Ook Corné neemt de recente koersstijging van bitcoin onder de loep. Bekijk hieronder zijn video waarin hij zijn visie geeft en technische analyse op bitcoin en Ethereum uitvoert.

Meteen doorstomen naar 30k of terug naar 19k?

Richt bitcoin zich zelfs al op de grens van 30.000 dollar? Voordat we daarnaar kunnen kijken, moeten we rekening houden met het weerstandsniveau op het 200-weeks Simple Moving Average (SMA), dat zich op $24.645 bevindt. De prijs van bitcoin is sinds juni 2022 niet meer onder deze SMA gezakt, met uitzondering van een korte periode in maart 2020.

De bulls gaan waarschijnlijk voor deze hindernis als hun volgende doel. Als de prijs van Bitcoin de grens kan doorbreken en het 24.645 dollar niveau daarmee omzet naar een support op de weekgrafiek, dan ligt de weg naar $ 30.000 open.

Bullish sentiment

Het bullish sentiment lijkt voorlopig in ieder geval door te zetten. Toch zou een afwijzing van het eerder genoemde 200 SMA-level een belangrijke indicator zijn voor een bearish vooruitzicht.

Zeker wanneer de support van $19.301 wordt doorbroken is dat een extra bevestiging dat we toch weer verder naar beneden gaan en we de tijdelijke stijging richting 25k kunnen zien als een korte opleving in de bearmarkt.

Bullish crypto patronen

Conclusie

De recente stijging van bitcoin komt voor veel mensen onverwacht, zeker in een periode van economische onzekerheid, stijgende rentes (die ervoor zorgen dat er doorgaans juist minder geld naar risicovolle investeringen vloeit), torenhoge inflatie en de grootste dreiging van een mogelijke (nucleaire) wereldoorlog sinds de koude oorlog.

Bitcoin naar 25k: tijdelijke rally of nieuwe uptrend?

Daarom is de grote vraag: hebben we te maken met een fake-out of een tijdelijke rally? Alleen de tijd zal het leren, maar hoe dan ook lijken de bulls nu de overhand te hebben. De signalen zijn behoorlijk sterk en alle technische gegevens wijzen erop dat bitcoin bullish uitbreekt. 

Dit zou stiekem weleens het voorzichtige einde kunnen zijn van de langdurige bearmarkt. Want aan de andere kant kan bitcoin juist in perioden van onzekerheid en gigantische inflatie een mooi middel zijn om een echte wereldvaluta te worden. Onafhankelijk van welke overheid of centrale bank dan ook. Power to the people!

Verdien geld in elke markt

Wat er ook gebeurt, als (day)trader kun je in elke markt geld verdienen, of deze nu stijgt of daalt. Wil je leren traden en een solide basiskennis over cryptocurrencies ontwikkelen? Volg dan zeker het gratis cryptowebinar van Corné, waarin hij je er alles over vertelt om als succesvolle daytrader aan de slag te gaan. 

Wist je dat 90% van de traders geld verliest? Corné leert jou om tot de 10% succesvolle traders behoren. Sterker nog, verlaat de kudde schapen en word een wolf!

cryptotraining webinar corne