• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Daytraden met winst? Probeer deze Bitcoin scalping strategie met meer dan 80% winrate!
juni 3, 2022

Wanneer je wilt daytraden, heb je daarvoor een ijzersterke strategie nodig. Met de Bitcoin scalping strategie in dit artikel leer je stap voor stap hoe je succesvol kunt leren daytraden met structurele winst. 

Bij daytraden is het namelijk de kunst om niet te vertrouwen op je gevoel of emoties om je in- en uitstapmomenten te bepalen, maar op basis van duidelijke signalen in de grafieken op de juiste momenten toe te slaan. Wanneer je dat combineert met een van tevoren bepaald maximaal verlies en winst, gaat jouw trade na aankoop helemaal vanzelf!

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn winrate met daytraden te verhogen. Corné wees me op een van de meest effectieve manieren om op bijna alle trades winst te maken.

Hij gebruikt daarvoor een Bitcoin scalping strategie met hefboom, waarbij je gemiddeld bij meer dan 80% van je trades succes hebt! Dat betekent dat slechts 1 op de 5 trades je een beperkt verlies oplevert.

En het mooie ervan, je kunt zowel bij stijgende als dalende koersen winst maken. Hoe dat werkt? Volg onderstaand stappenplan en probeer het zelf!

Wat is Bitcoin scalping?

Bitcoin scalping is een tradingtechniek waarbij je binnen een korte tijd bitcoin koopt en weer verkoopt. Je anticipeert daarbij op een stijging of juist een daling (short gaan). Scalping werkt vooral op het volgen van de trend, waarvoor je aan de hand van technische indicatoren kijkt naar het juiste koopmoment.

Volg de trend

Bij bitcoin scalping gaat het erom op de verschillende golven van de koers mee te bewegen. Als je naar de bitcoingrafiek kijkt, zie je namelijk dat de koers niet als rechte lijnen omhoog of omlaag gaat, maar zie je dat de koers meestal een tijdje naar boven beweegt, om dan weer om te draaien naar beneden. Dat wordt ook wel de trend genoemd. Bij bitcoin scalping is het de kunst om steeds een stukje mee te surfen op die golven. Het is de truc om te verkopen voordat de golf weer omdraait.

macd indicator

10 tot 20 minuten per trade

Wanneer je gaat scalpen, doe je dat meestal binnen een tijdsperiode van enkele tientallen minuten. Tussen de aankoop en de verkoop zit dus meestal maar maximaal een half uur, meestal zelfs korter. Dat maakt scalpen een tradingtechniek voor daytraders, oftewel traders die alleen op de dag zelf handelen. Je gaat dus nooit slapen met nog openstaande posities. Als je slaapt, kun je namelijk niet handelen. Je loopt dan te veel risico op een omslag van de koers.

Traden met hefboom (leverage)

Bij de bitcoin scalping strategie hieronder handel je met leverage, of hefboom in het Nederlands. Daarmee zorg je ervoor dat je met een relatief kleine inleg met gemiddeld het tienvoudige bedrag trade.

Koop je bijvoorbeeld voor 1000 euro bitcoin met een leverage van 10, dan koop je met jouw 1000 euro voor 10.000 euro aan bitcoin. Ideaal om sneller mooie winsten te maken.

Winst maken bij stijgende én dalende koersen, ideaal!

In de bitcoin scalping strategie pak je namelijk winst wanneer de koers na het openen van je positie 0,5% is gestegen, of verkoop je automatisch wanneer je op 0,4% verlies staat. Doordat je met een hefboom van 10x werkt, verhoogt dat ook je rendement. 

Een stijging van 0,5% van de koers, betekent bij een leverage van 10x namelijk 5% winst. Als je je exact aan de stop loss en take profit houdt, verdien je met jouw inleg van 1000 euro 50 euro per succesvolle trade, of verlies je maximaal 40 euro als het niet goed hebt. En het mooie: je kunt zowel inzetten op een stijging van de koers (long gaan), of een daling (short gaan).

dollar cost averaging

Voorbeeld: je winst met een inleg van 1000 euro

Gemiddeld trade je met deze bitcoin scalping strategie per 5 trades 4x met winst en 1x met verlies. Dat betekent 160 euro verdienen per vijf trades (4 x 50 euro = 200 euro - 1x verlies van 40 euro als je 1000 euro inzet) met een leverage van 10x. 

Van 200 naar 10.000 euro in een maand

Wanneer je nagaat dat je meestal gemakkelijk tientallen trades per dag kunt doen, kan je dagelijkse winst mooi oplopen! In de instructievideo zie je hoe je op die manier van 200 euro binnen een maand 10.000 euro kunt maken. Zeker de moeite waard om te proberen dus!

Instructievideo bitcoin scalping strategie

Ik zou natuurlijk elke stap kunnen beschrijven, maar het werkt vaak veel beter om in een video precies te zien hoe je deze tradingstrategie in de praktijk toepast en welke grafieken je ervoor gebruikt. Check daarom deze video, waarin je precies ziet hoe het werkt. Corné legt ook uit hoe je in Tradingview de benodigde EMA, RSI en MACD-indicatoren aanzet.

Voordelen van deze tradingtechniek

  • Als scalper loop je minder risico op de gevolgen van onverwachte gebeurtenissen. Met andere woorden, het maakt niet uit hoe de markt ervoor staat, omdat je toch alleen van korte golfbewegingen profiteert.
  • Je maakt gemakkelijk veel kleine winsten, omdat de koers van bitcoin bijna altijd behoorlijk volatiel is. Dat geeft ideale mogelijkheden om te scalpen. 
  • Als scalper speel je in op de kleinere koersbewegingen, die de hele dag voorkomen. Dat geeft je meer kansen om in te stappen, vergeleken met traders die wachten op de grote kansen.
  • Serieus geld verdienen is goed mogelijk. Naarmate je saldo groeit, gaat het alleen nog maar harder. Wanneer je bijvoorbeeld 10.000 euro met een leverage van 10 inzet, koop je voor maar liefst 100.000 euro aan bitcoin. Dat schiet lekker op!

Beperk verliezen met een stop loss

Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, als je enorme winsten kunt maken door middel van een hefboom te gebruiken kun je natuurlijk ook grotere verliezen maken. Daarom hanteer je met de bitcoin scalping techniek altijd een stop loss van 0,4%. Riskeer ook nooit meer dan 5 - 10% van je account per trade.

Conclusie

Met daytraden en bitcoin scalping in het bijzonder, is het mogelijk om op een leuke en eenvoudige manier veel geld te verdienen. Zeker wanneer je met leverage trade, is je benodigde inleg daarvoor niet eens zo groot. Volg de stappen in de video van Corné en je zult merken dat het je veel voldoening geeft om de winst te zien oplopen.

Direct aan de slag met bitcoin scalping en een serieuze daytrader worden? Het enige wat je ervoor nodig hebt, is het aanmaken van een account bij ByBit en eventueel een account bij Bitvavo om gemakkelijk via iDEAL crypto te kopen (die je daarna naar ByBit stuurt).

Meld je via de knop hieronder aan bij ByBit en je krijgt maar liefst $4050 trade tegoed + airdrops en kunt direct beginnen met het toepassen van de bitcoin scalping strategie!