• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitget review, de beste exchange voor copy trading!
februari 26, 2023

Zoek je een manier om automatisch te traden zonder dat je er omkijken naar hebt? Dan is copy trading een perfecte manier om dat te doen. Bitget exchange biedt op dit moment de beste features voor copy trading en is daarnaast een goede exchange om met hefboom te handelen. 

En zeker wanneer er strengere regulering komt voor Bybit exchange, dan is Bitget een geweldig alternatief om te kunnen blijven handelen met hefboom.

Wat is Bitget precies?

Bitget is een cryptocurrency exchange, die al in 2018 werd opgericht door een team van blockchain experts. Sinds de oprichting heeft Bidget een snelle groei doorgemaakt en heeft het momenteel meer dan 5 miljoen gebruikers wereldwijd. 

Verhuizing van Singapore naar de Seychellen

Bitget is in 2020 verhuisd van Singapore naar de Seychellen. De reden voor deze verhuizing was dat de Seychellen gunstiger regelgeving bieden voor cryptocurrency exchanges dan Singapore.

Beperkende regelgeving

In Singapore worden cryptocurrency exchanges gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS), die strenge regels heeft opgesteld om de veiligheid van gebruikers te vergroten en witwassen van geld en andere criminele activiteiten te voorkomen.

Deze regelgeving ging Bitget wat te ver en had een beperkende invloed op de exchange. Onder meer omdat ze hoge kosten moeten maken om aan de regels te voldoen en hun diensten te kunnen blijven aanbieden. De Seychellen hebben een veel gunstigere regelgeving voor crypto exchanges. De verhuizing was een goede zet, want Bitget groeit sindsdien wereldwijd enorm snel.

bitget website

3 goede redenen om een account bij Bitget aan te maken

Bitget lijkt misschien de zoveelste crypto exchange, maar maakt echt een verschil, vooral om de volgende drie redenen:

Reden #1: Geweldige copy trading-functie

Het is vooral de innovatieve Copy Trading-functie waarmee zowel beginnende als ervaren traders de handelsstrategieën van andere traders kunnen kopiëren. Alleen hierom is het al de moeite waard om bij Bitget een account aan te maken. Zo hoef je namelijk je posities en de koersen niet continu in de gaten te houden, terwijl je toch een mooi inkomen met automatisch traden verdient.

One-Click Copy Trade

‘One-Click Copy Trade’ is het speciale handelsprogramma van Bitget dat het voor iedereen mogelijk maakt om te handelen in crypto, zelfs als je geen ervaring hebt. Het systeem kopieert de orders van ervaren handelaren, waardoor beginners zonder de tijd of kennis toch kunnen handelen. 

Copiers

Deze beginners noemt Bitget ‘Copiers’. Je kunt zelf kiezen uit een lijst met geverifieerde professionele traders en je keuzes aanpassen aan je eigen risicobereidheid. Niet alleen verdien je zo automatisch geld, maar leer je ook traden doordat je het kunstje van professionals afkijkt. Wat doen ze en wanneer stappen ze in en uit? Zo leer je (beter) daytraden.

bitget copy trading

Reden #2: Tot 125x hefboom en meer dan 50 trading pairs

Bitget biedt een hefboomfunctie aan, waarmee je jouw inleg om te handelen (veel) groter maakt. Op die manier maak je sneller mooie winsten, zonder dat je daarvoor het hele bedrag op je account hoeft te hebben staan. De maximale hefboom die op Bitget beschikbaar is, is maar liefst 125x.

Ook is er een groot aantal trading pairs, waardoor je ook op de wat exotischere cryptocurrencies kunt handelen. Dat is bij andere exchanges met hefboom vaak wat lastiger.

Reden #3: Lage handelskosten

Bitget staat erom bekend dat het lagere transactiekosten en handelskosten biedt dan sommige van zijn concurrenten. Dit komt doordat Bitget gebruik maakt van geavanceerde technologie en efficiënte systemen om transacties snel en goedkoop te verwerken. 

Voor traden met hefboom betaal je bij Bitget 0.02% als maker (bij het kopen en verkopen met een limit-order) en 0.06% als taker (bij het plaatsen van market-orders)

Daarmee zijn de handelstarieven heel concurrerend met de grote andere exchanges.

bidget interface

Hoe veilig is Bitget?

Bitget doet verschillende dingen om de veiligheid van zijn gebruikers te waarborgen:

Beveiligingstechnologie

Bitget maakt gebruik van de nieuwste beveiligingstechnologieën om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens en transacties veilig zijn. Het platform maakt ook gebruik van SSL-codering en tweefactorauthenticatie om de accounts van gebruikers te beschermen, 

Risicobeheer

Bitget heeft een robuust risicobeheersysteem opgezet om de veiligheid van de tegoeden van gebruikers te waarborgen. Het platform maakt gebruik van meerdere beveiligingslagen, waaronder cold storage van digitale activa en verschillende veiligheidsprotocollen.

Reguliere audits

Bitget werkt samen met gerenommeerde externe partijen om periodieke audits uit te voeren om de veiligheid en integriteit van het platform te waarborgen.

Uitgebreide kennisbank en hulp beschikbaar

Bitget heeft een uitgebreide database met artikelen en voorbeelden die je helpen bij het begrijpen van de risico's van het traden en hoe je jezelf beschermt.

Al deze maatregelen helpen Bitget om de veiligheid van gebruikers te waarborgen en geven veel vertrouwen.

bitget logo

Eenvoudig traden en verdienen via de Bitget-app

Je kunt Bitget gebruiken en cryptocurrency verhandelen, zelfs als je onderweg bent, dankzij de speciale Bitget mobiele app. Deze app is beschikbaar in de Apple App Store voor iOS en op Google Play voor Android. 

De gebruikersinterface van de Bitget mobiele app is duidelijk en makkelijk te gebruiken. Je kunt snel en gemakkelijk orders plaatsen om winst te maken en verliezen te beperken. In de app vind je ook alle andere functies, zoals copy trading en verschillende Earn-functies.

Voordelen van Bitget op een rij

  • Zeer lage trading fees
  • Gratis copy trading functionaliteit met bewezen mooie rendementen
  • Veel trading pairs voor handel met leverage (hefboom)
  • Meer dan 150 coins and tokens ondersteund
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Ook goede app beschikbaar om onderweg te traden

Conclusie

Bitget is een geweldige exchange, vooral voor copy trading. Het heeft verder alle functionaliteit die ja van een vooraanstaande crypto exchange mag verwachten: het is overzichtelijk en biedt opties voor zowel beginners als gevorderden.

Bitget is snel, betrouwbaar en heeft een gebruiksvriendelijke interface die je gemakkelijk door het proces loodst. Meld je aan bij Bitget en probeer copy trading  zelf uit. Je kunt al meedoen met kleine bedragen!