• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitocol Exchange: Traden met hefboom tot 100x? Kan nog steeds!
april 30, 2024

Al eens gehoord van Bitocol Exchange? Was jij gewend om met hefboom te traden op Bybit? Dan heb je vast gemerkt dat er in april 2024 wat veranderingen zijn doorgevoerd en dat het nu niet meer mogelijk is om op de vertrouwde manier te traden.

Bitocol is een nieuwe crypto exchange met bijna dezelfde look-and-feel als je gewend bent en waar je gemakkelijk en zonder restricties met een hefboom tot wel 100x handelt.  Ook benieuwd? Lees dan verder.

Op Bitocol traden met hefboom tot 100x 

Handelen met derivaten op Bybit was populair, maar door strenge regels niet meer mogelijk. Dat lijkt misschien een domper, maar er is goed nieuws: Bitocol Exchange biedt namelijk een geweldig alternatief.

Hier kun je nog steeds handelen met hefbomen tot gemiddeld 100x, afhankelijk van het gekozen handelspaar. Ik heb het zelf geprobeerd en zowel het aanmelden als traden gaat heel gemakkelijk.

bitocol-homepage

Wat is Bitocol?

Bitocol is een crypto exchange die in 2022 is opgericht. Het heeft net zoals Bitvavo 100% Nederlandse roots, wat de betrouwbaarheid van het platform versterkt. De exchange groeit snel dankzij de extreem lage trading fees en mogelijkheden om bijna onbeperkt met hefboom te traden. Er is geen uitgebreide KYC-procedure, waardoor alleen je naam, land en e-mail al voldoende is om toegang te krijgen tot alle functies.

Aanmelden bij Bitocol

Wanneer je je wilt aanmelden als gebruiker bij Bitocol, hoef je alleem maar op de knop “Get started” op de homepage te klikken, wat basisgegevens in te vullen en daarna je e-mailadres te bevestigen in de e-mail die je direct na je aanmelding krijgt. Als dat is gelukt, kun je inloggen en kom je terecht in het dashboard van Bitocol.

Op dit moment ben je Verification Level 1, wat inhoudt dat crypto deposits en withdrawals mogelijk zijn, maar je ook al direct kunt traden.

Geld storten en opnemen bij Bitocol

Een van de grote voordelen van Bitocol is dat alles zo eenvoudig mogelijk is gemaakt, terwijl je tegelijkertijd de beschikking hebt over geavanceerde mogelijkhkeden. Een tegoed op Bitocol stort je door vanaf een andere exchange, zoals Bybit of Bitvavo, een ondersteunde cryptovaluta te kiezen. Bij Bitocol zijn de meeste grote coins ondersteund.

Hiervoor ga je in je dashboard naar de optie “Deposit”, waar je de cryptocurrency van jouw voorkeur selecteert. Het valt meteen op dat er echt veel opties zijn, waaronder zelfs de wat onbekende coins. Dat geeft veel mogelijkheden. Persoonlijk gebruik ik hiervoor bijna altijd XRP, vanwege de lage kosten en hoge snelheid. Wil je Bitcoin (BTC) traden, dan is het het makkelijk om direct BTC te storten, zonder dat je eerst hoeft te wisselen.

bitocol-exchange-deposits


Vanuit je wallet is het trouwens ook net zo gemakkelijk om je crypto ook weer op te nemen en naar een ander adres te sturen.

Traden op Bitocol

Wanneer je een tegoed op Bitocol hebt gestort, ben je klaar om te traden. Inmiddels zijn er meer dan 400 cryptocurrency’s beschikbaar, waardoor je veel mogelijkheden hebt.

Vanuit je dashboard klik je op de knop “Trade” in de navigatiebalk, waarna je in het tradingscherm komt. Kies je favoriete handelspaar (bv. BTC-USDT) en je kunt beginnen met traden met een leverage (hefboom) tot 100x. In de praktijk is 10x trouwens meestal ruim voldoende, maar als je echt zeker bent van een bepaalde richting, kun je de 50x of zelfs 100x proberen.

bitocol-trading-scherm

Voor de rest wijst alles zich vanzelf. Kies of je een limit of market order wilt en vul de hoeveelheid gewenste crypto in. Kies of je een long- of shortpositie wilt openen en verzend de order. Precies zoals je bij Bybit, Binance of andere exchanges al gewend was.

Bitocol kosten en fees

Bij Bitocol betaal je zeer lage fees, zeker vergeleken met andere exchanges in de markt. Hieronder staan de fees per VIP-level. (Je VIP-level is afhankelijk van de totale waarde aan trades in een periode van 30 dagen). Hoe meer je trade, des te lager je fees.

bitocol-trading-fees

Veiligheid op Bitocol

Bitocol Exchange wil dat je account veilig is, dus is het mogelijk om "tweefactorauthenticatie" (2FA) in te schakelen. Met 2FA moet je, naast je wachtwoord, nog een extra stap zetten om in te loggen, meestal via de app van Google Authenticator.

2FA

Google Authenticator werkt zo: je installeert de app op je telefoon, en als je 2FA instelt op Bitocol, scan je een QR-code met de app. Vanaf dat moment genereert de app om de paar seconden een nieuwe code die je moet invoeren als je inlogt op Bitocol. Zo kan alleen jij inloggen, zelfs als iemand anders je wachtwoord heeft.

Het is belangrijk om 2FA in te schakelen, omdat het je account veel veiliger maakt. Zelfs als iemand je wachtwoord kent, kunnen ze niet inloggen zonder de extra code. Zo blijft je geld veilig en kun je met een gerust hart handelen op Bitocol.

Cold storage

Daarnaast staat het grootste deel van de tegoeden van Bitocol in een cold wallet, wat betekent dat zelfs bij een hack jouw tegoeden veilig zijn.

Support op Bitocol

Heb je ondanks dat alles gemakkelijk werkt een probleem? Dan zijn er veel mogelijkheden om met support in contact te komen. Het ondersteuningsteam is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om je te helpen met al je vragen en zorgen. Of je nu midden in de nacht of tijdens een weekend handelt, bij Bitocol staan ze klaar om je te helpen. 

Voor onmiddellijke hulp is de Live Chat-functie het handigste. Voor meer specifieke kwesties of complexe vragen zorgt het ticketsysteem ervoor dat je vragen worden bijgehouden en snel worden opgelost.

Kennisbank

Heb je niet direct ondersteuning nodig, maar wil je wel meer informatie over iets wat met crypto of de exchange te maken heeft? Dan beschikt Bitocol over een uitgebreide collectie van artikelen, handleidingen en veelgestelde vragen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, je vindt er alle antwoorden op veelvoorkomende vragen.

bitocol-support

Conclusie: traden met hefboom? Probeer Bitocol!

Voor iedereen die graag met hefboom wil blijven traden, is Bitocol voorlopig een perfecte oplossing. Geen gedoe met buitenlandse decentrale exchanges, koppelen van externe online wallets of andere manieren om toch met hefboom te kunnen traden.

Bitocol is een exchange met Nederlandse roots en heeft nog geen last van de strenge regels die De Nederlandsche Bank (DNB) en de overheid aan grote crypto exchanges opleggen. Je meldt je simpelweg aan met je naam en e-mailadres en kunt beginnen nadat je een cryptotegoed hebt gestort.

Naarmate Bitocol in de toekomst verder groeit, krijgen ze mogelijk wel te maken met de strenge regels, maar de komende jaren kun je hier prima mee vooruit! Zeker proberen dus.