• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • BONK kopen? Gaat deze Solana memecoin nog verder stijgen?
december 18, 2023

BONK kopen? In 2023 wist BONK met meer dan 10000% te stijgen, oftewel je investering X 100. Inmiddels is de koers iets afgekoeld en rijst de vraag: nu BONK kopen? Wat is BONK precies en waarom steeg de koers eind 2023 zo snel? Wat zijn de verwachtingen van deze cryptocurrency in de toekomst en waar kun je BONK kopen?

Wat is BONK precies?

BONK is een relatief nieuwe memecoin gebaseerd op de Solana (SOL) blockchain. Het werd tijdens de kerst in 2022 tijdens een airdrop gratis uitgedeeld aan iedereen die Solana in bezit had. Officieel is de munt sinds 3 januari 2023 te koop. Het symbool van het cryptoproject is de welbekende Shiba Inu-hond, wat een knipoog is naar een bekende memecoins Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

Meer dan 10.000% rendement in 2023

In de derde week van december 2023 schoot de waarde van BONK met meer dan 100% omhoog nadat de token was genoteerd op Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen in de Verenigde Staten. Gedurende heel 2023 gaat het over een stijging van meer dan 10.000%.

dApps voor de community

Volgens het whitepaper van BONK heeft het project als doel om de community coin van Solana te worden, die gebruikt kan worden in diverse gedecentraliseerde toepassingen (DApps).

BONK stelt dat het de status quo wil veranderen en de macht wil teruggeven aan de gemeenschap, door 50% van zijn totale voorraad uit te delen aan NFT-liefhebbers, DeFi-handelaren, kunstenaars en verzamelaars binnen het Solana-ecosysteem.

bonk-website

BONK token

BONK heeft een maximale voorraad van 100 biljoen munten, waarvan er medio december 2023 60 biljoen BONK-tokens van in omloop zijn. BONK was in december 2023 de op twee na grootste memecoin qua market cap, na DOGE en Shiba Inu (SHIB). BONK behoort tot de grootste winnaars van 2023, met een stijging van meer dan 10.000%.

Direct BONK kopen? Dat doe je eenvoudig en snel met iDEAL via Bybit. Klik op de knop hieronder om direct BONK te kopen.

Waarom stijgt BONK zo snel? 3 redenen

Er zijn een aantal belangrijke oorzaken van de enorme stijging van BONK in december 2023. Ik zet ze hieronder voor je op een rij:

Reden #1: Boost dankzij listing op verschillende grote exchanges

Vermeldingen op gerenommeerde beurzen zoals Coinbase en Binance maken een token voor een breder publiek toegankelijk en gemakkelijk om te kopen. Wanneer een token op grote beurzen wordt verhandeld, trekt dit ook meer investeerders aan. Eind november 2023 werd BONK genoteerd op KuCoin, een bekende cryptobeurs gevestigd in Hong Kong.

In december 2023 kondigde ook Coinbase aan dat ze BONK zouden toevoegen. Alleen al op basis van dit nieuws wist de koers van BONK te verdubbelen. Historisch gezien hebben noteringen op Coinbase vaak geleid tot prijsstijgingen, want Coinbase staat erom bekend om hun kritische houding ten opzichte van nieuw toe te voegen coins. Het feit dat BONK dus wel het vertrouwen van Coinbase heeft gekregen, is een belangrijk teken.

Reden #2: Steun in de rug van Solana’s spectaculaire koersstijging

De grote stijging van BONK heeft ook te maken met de toenemende populariteit van het Solana-netwerk. Solana is de laatste tijd behoorlijk populair geworden en heeft veel aandacht gekregen.

Solana is vergelijkbaar met Ethereum, maar dan sneller en schaalbaarder. Dit betekent dat transacties op Solana snel worden verwerkt en de kosten laag zijn. Deze voordelen hebben veel mensen aangetrokken, omdat Ethereum soms traag kan zijn en hoge transactiekosten met zich meebrengt. Inmiddels staat SOL op de zesde plek van alle cryptocurrency’s wereldwijd.

De stijging van Solana heeft het vertrouwen in het netwerk vergroot. Dit heeft ook geleid tot meer interesse in projecten die zijn gebouwd op het Solana-netwerk, waaronder BONK.

Reden #3: FOMO

FOMO, ofwel Fear of Missing Out (de angst om iets te missen), speelt ook een belangrijke rol bij de razendsnelle groei van BONK. Mensen willen niet achterblijven als ze horen over anderen die enorme winsten maken met BONK. Vooral omdat de prijs van BONK zo snel omhoog is gegaan, met wel meer dan 10.000%.

De notering op grote beurzen zoals Coinbase heeft dit gevoel van FOMO nog versterkt, omdat dit vaak wordt gezien als een teken van legitimiteit en meer mensen trekt. De kans is groot dat de FOMO nog wel even aanhoudt, of dat BONK na een correctie weer spectaculair verder stijgt.

Voordelen van BONK

 • BONK staat genoteerd op populaire gecentraliseerde beurzen (CEX), waaronder Coinbase, Binance en KuCoin. Dit vergroot de toegankelijkheid en liquiditeit.
 • BONK maakt deel uit van het groeiende Solana-ecosysteem, dat steeds populairder wordt als een alternatief voor Ethereum. Dit biedt potentieel voor meer groei en adoptie van BONK.
 • BONK heeft in 2023 een indrukwekkende prijsstijging van meer dan 10.000% laten zien, wat aandacht heeft getrokken van investeerders en speculanten.
 • De token zal het middelpunt zijn van een groeiend BONK-ecosysteem van dApps, wat de munt veel meer maakt dan alleen een nieuwe memecoin.
 • Het BONK-ecosysteem heeft een gedecentraliseerde exchange (DEX) BonkSwap gelanceerd in november 2023.
 • Je kunt een passief inkomen verdienen met BONK door liquiditeit te verschaffen op BonkSwap.
 • Kan nog veel verder stijgen!

Nadelen van BONK

 • Memecoins hebben de neiging om hun hype te verliezen zodra nieuwe memecoins opkomen.
 • Er is weinig tot geen informatie beschikbaar over het team achter BONK.

Buy the dip!

De genoemde nadelen van BONK betekenen zeker iet dat je er geen geld mee kunt verdienen. Sterker nog, mensen die voor november 2023 of zelfs eerder BONK hebben gekocht, hebben rendementen van duizenden procenten gezien.

Meestal zie je na zo’n enorme koersstijging dat er een correctie met een behoorlijke koersdaling volgt. Dat is het moment om toe te slaan. De kans is namelijk groot dat BONK na deze correctie een nieuwe groeispurt laat zien, waarbij nieuwe all time highs worden behaald.

Technische analyse BONK door Corné

Bekijk hieronder de visie van Corné op het beste aankoopmoment en de koersverwachting voor BONK:

Koersverwachting BONK

Persoonlijk verwacht ik een correctie van zo’n 40% vanaf de laatste all time high van ,$0.000033, waarna de koers zich weer kan herstellen naar nieuwe records. Omdat de market cap groot, maar vergeleken met de top 50 cryptocurency’s nu nog relatief laag is, heeft BONK nog veel ruimte voor verdere groei.

BONK-kopen-koersverwachting

Een vergelijkbaar scenario zag je bijvoorbeeld ook met Shiba Inu (SHIB). Deze munt staat inmiddels stevig in de top 20, met een market cap van ruim 6 miljard dollar.

Wanneer BONK doorgroeit, is een vervijfvoudiging van de koers gemakkelijk mogelijk, waarmee het in de top 20 aankomt. Voor de kortere termijn is een verdubbeling vanaf de huidige koers van $0.000019 naar $0.000040 gemakkelijk haalbaar.

Conclusie

BONK is een geweldige kans op een mooi rendement, aangezien het meelift op het nog steeds enorme potentieel van Solana (SOL). Daarnaast zoeken investeerders altijd naar de laatste hype, waar BONK op dit moment volop in de aandacht staat. De koers is inmiddels mooi gecorrigeerd vanaf de top, wat nu een mooi instapmoment oplevert.

Groot risico = grote kans op hoog rendement

Risico Kortom, BONK kopen is natuurlijk een groot risico, maar biedt daarmee wel ook een grote kans op uitzonderlijke winsten. Heb je wat geld over om te investeren? Overweeg dan zeker om BONK in je portfolio op te nemen. Bij een nieuwe all time high verkoop je het dan weer, waarna je op een volgende dip wacht. Veel succes!

BONK kopen?

BONK koop je eenvoudig en razendsnel met iDEAL op Bybit, mijn favoriete crypto exchange. Klik op de knop hieronder om direct naar Bybit te gaan.