• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bybit review 2023, gemakkelijk traden met hefboom!
november 25, 2023

Bybit review 2023, gemakkelijk traden met hefboom!

Bybit is een van de grootste en populairste crypto exchanges als het gaat om handelen in hefboomproducten. Dat betekent dat je met 10X of meer handelt, waardoor een koersverandering van 1% al voor een winst van 10% zorgt. Op die manier wordt traden een stuk aantrekkelijker.

Bovendien kun je sinds 2023 met iDEAL geld storten, waardoor alles nog toegankelijker wordt.

Of je nu een doorgewinterde handelaar bent of net je eerste stappen zet in de cryptowereld, in deze Bybit review vind je uitgebreide informatie over wat Bybit te bieden heeft en hoe het allemaal werkt. 

Bybit review

Inmiddels is het meer dan 2 jaar geleden dat ik een Bybit review schreef en zijn er veel dingen verbeterd. Reden genoeg voor een update.

In deze review belicht ik de unieke eigenschappen van Bybit, zoals de interface, het aantal ondersteunde digitale valuta's, de kosten en de beveiligingsmaatregelen die Bybit neemt om zowel jouw geld en crypto als je persoonlijke gegevens veilig te houden.

Het doel van deze Bybit review is om je een duidelijk en oprecht inzicht te geven in alles wat Bybit te bieden heeft, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van dit platform.

Zelf ook je eerste cryptovaluta kopen en met hefboom handelen? Maak dan nu een account aan bij Bybit en je hebt binnen een paar minuten je eerste Bitcoin, Ethereum of andere valuta in je bezit om mee te gaan traden!

Bybit exchange review

Over Bybit

Sinds de oprichting in 2018 door Ben Zhou, heeft ByBit een indrukwekkende groei doorgemaakt. Meer dan 5 jaar later is Bybit uitgegroeid tot een van de toonaangevende crypto exchanges van de wereld. Het platform onderscheidt zich door een breed aanbod van bijna 300 verschillende cryptocurrency’s, waardoor je er nagenoeg elke coin die je maar zou willen kopen kunt vinden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Bitvavo. ByBit is actief in 160 landen en meer dan 15 miljoen actieve klanten.

ByBit heeft bijna 1000 werknemers in dienst, verspreid over de wereld. Een deel van het team is gestationeerd in Dubai, waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft gevestigd. Dubai staat bekend om zijn vriendelijke houding tegenover crypto en heeft ByBit een licentie gegeven van de Dubai Virtual Assets Regulatory Authorit. Ook in Europa is ByBit goedgekeurd met een licentie van het toezichthoudende orgaan in Cyprus.

Registreren bij Bybit

Om cryptocurrency’s te kunnen kopen, heb je een account nodig bij Bybit.

In een paar stappen naar een account op Bybit

Een nieuw Bybit-account maak je eenvoudig aan:

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is jouw account direct klaar voor gebruik en het kopen en verkopen van de door jou gewenste cryptocurrency’s.

Let op: wil je vanuit Nederland met hefboom traden? Dit heet ook wel handel in derivaten (derivatives). Deze functie staat na het registreren niet standaard aan. Je hoeft hiervoor alleen de site van het Nederlands op het Engels te zetten. Dan zie je het tabje "Derivatives" verschijnen en heb je alle mogelijkheden.

Verificatieproces (KYC)

Om gebruik te maken van het platform van Bybit, moet je minimaal Level 1 verificatie hebben. Daarmee kun je fiat geld en cryptovaluta’s storten en mag je dagelijks tot maar liefst 1 miljoen USDT aan crypto opnemen. Dat lijkt me voor de meeste mensen wel voldoende 😉

Ga je voor Level 2? Dan krijg je daar ook de mogelijkheid om een Bybit debit card aan te vragen, waarmee je jouw verdiende crypto eenvoudig uitgeeft bij alle winkels en punten die creditcards accepteren (aanrader!).

Gelukkig is het verificatieproces bij Bybit erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Houd je ID bij de hand en zorg dat je met je mobiele telefoon een selfie met je document kunt maken. 

Welke gegevens moet ik invullen bij de verificatie op Bybit?

Tijdens het proces van identiteitsverificatie vraagt Bybit om bepaalde gegevens, zoals je volledige naam, nationaliteit, geboortedatum en enkele gegevens van je identiteitsdocument, zoals een paspoort of rijbewijs.

Daarnaast moet je het land van uitgifte van het document, een recente pasfoto en een gezichtsscan laten doen, zodat ze de foto op je paspoort of rijbewijs kunnen vergelijken met jouw echte gezicht.

Tip: Wanneer je ook met iDEAL wilt storten, moet je jouw bank ook verifiëren. Als je alleen crypto op je Bybit wallet stort vanaf een andere crypto exchange of je hardware wallet zoals een Ledger Nano of Ellipal, is bankverificatie niet nodig.

bybit-storten-ideal

Storten en opnemen

Heb je je aangemeld en je identiteit geverifieerd? Mooi! Dan is het tijd om je eerste euro’s of crypto bij Bybit te storten. Hierna kun je direct aan de slag met handelen.

Direct handelen? Maak dan nu een account aan bij Bybit en je hebt binnen een paar minuten je eerste Bitcoin, Ethereum of andere valuta in je bezit om mee te gaan traden!

Geld storten

In mei 2023 heeft Bybit onthuld dat het een unieke samenwerking is aangegaan met SATOS, een van de oudste Nederlandse crypto exchanges. SATOS staat bekend om zijn betrouwbaarheid en uitstekende service en werkt namens Bybit als strategische partner in Nederland en is de bewaardienst voor Nederlandse Bybit-gebruikers.

SATOS is in Nederland een gerenommeerd en gereguleerd cryptocurrency-bedrijf en staat bekend om zijn klantgerichte benadering en strikte naleving van regelgeving. Daardoor is SATOS een betrouwbare schakel tussen de Nederlandse klant en het internationale handelsplatform van Bybit.

Wanneer je een storting in euro’s via iDEAL op Bybit doet, dan handelt SATOS alles voor je af. Daarmee is het echt 100% veilig om je stortingen op deze handige manier te doen.

Door deze samenwerking is het sinds 15 juni 2023 mogelijk om eenvoudig geld te storten via iDEAL, wat het kopen van crypto nu echt een fluitje van een cent maakt. Aan de andere kant kun je er je winsten ook laten uitkeren naar je bankrekening.

Kosten bij Bybit

Bybit maakt gebruik van een 'maker-taker' kostenmodel, een aanpak die zowel beloont als kosten in rekening brengt afhankelijk van de rol die jij speelt in de marktliquiditeit. Wanneer je liquiditeit aan de markt toevoegt (een limit order plaatst), word je beloond met een 'maker' korting. Dit gebeurt meestal wanneer je een limietorder plaatst die niet onmiddellijk wordt uitgevoerd, maar wacht op een koper. 

Aan de andere kant, als je een order plaatst die direct wordt uitgevoerd, zoals bij een marktorder, neem je juist liquiditeit weg uit het orderboek en val je in de categorie 'taker'. In dit geval worden er kosten in rekening gebracht. Dit model stimuleert het creëren van een gezonde en liquide markt op Bybit.

Kosten spot trading

Crypto spot trading is een directe vorm van cryptocurrency-handel waarbij je volledig eigenaar wordt van de cryptovaluta die je koopt. Als je bijvoorbeeld één Bitcoin koopt via spot trading, ben je de volledige eigenaar van die Bitcoin. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om deze te verkopen tegen de huidige marktprijs. Er is dus geen hefboom of contract dat kan verlopen. Je positie kan met spot trading dus niet geliquideerd worden. Bij Bybit betaal je zowel als maker en taker slechts 0,1% aan fees. 

Kosten perpetual & futures trading (met hefboom)

Stel, je gebruikt een leverage (hefboom) van 10x bij Bybit. Als je 0,1 Bitcoin inlegt, kun je handelen alsof je 1 Bitcoin hebt. Die 0,1 Bitcoin is je 'onderpand', en hiermee speel je. Bij Bybit betaal je voor deze manier van handelen een extra percentage. Als maker betaal je 0,2% fee. Als taker betaal je 0,55% bij een hefboom van 10x. 

Daarnaast betaal je ook een kleine vergoeding, de funding rate, voor elke 8 uur dat je positie openstaat. Dit is vaak zo'n 0,02% van je handelspositie. Hiermee behoort Bybit tot een van de goedkoopste exchanges van de wereld.

bybit-review-trading-fees-2023

Hoe hoger je VIP-level op Bybit, hoe lager je kosten

Ben je een erg actieve trader? Dan krijg je korting op je fees wanneer je boven bepaalde bedragen uitkomt. Standaard heb je VIP Level 0, wat inhoudt dat je minder dan 50K USD op je account hebt staan en minder dan 1 miljoen dollar aan waarde hebt verhandeld in 30 dagen.

Dat lijkt misschien heel veel, maar wanneer je veel trade, dan is dat miljoen sneller haalbaar dan je denkt. Wanneer je ook succesvol bent en meer dan 50K USD op je account hebt staan, dan word je automatisch een VIP 1 Level, waarbij je kosten per koop of verkoop dalen.

Bekijk meer informatie over de VIP Levels en de fees.

Bijna 300 cryptocurrency’s op Bybit

Bij Bybit heb je toegang tot een indrukwekkende selectie van bijna 300 verschillende cryptocurrency’s, waardoor je ook coins koopt die je bijvoorbeeld op Bitvavo niet vindt. Of je nu geïnteresseerd bent in bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum, of je wilt verdiepen in minder bekende altcoins, Bybit biedt bijna alle bekende en nieuwe of nog onbekende coins aan. 

Daarnaast handel je op Bybit in meer dan 200 verschillende munten met hefboom. Dit betekent dat je kunt speculeren op prijsbewegingen van deze munten met een veel groter kapitaal dan je oorspronkelijke inleg, wat je mogelijkheid op mooie winsten enorm vergroot.

Veiligheid bij Bybit

Bybit zet zich sterk in voor de veiligheid van zijn gebruikers. Het platform onderscheidt zich door hun geavanceerde, drielaags beveiligingssysteem. De eerste laag van deze beveiligingsstructuur is het gebruik van cold wallets voor het opslaan van de tegoeden van gebruikers. Deze cold wallets zijn offline opslagplaatsen, wat betekent dat ze niet direct toegankelijk zijn via het internet, waardoor ze veel minder vatbaar zijn voor online hacks en cyber aanvallen.

Bybit Savings

De tweede beveiligingslaag van Bybit bestaat uit een combinatie van verschillende geavanceerde digitale beveiligingsmaatregelen, zoals het gebruik van multi-handtekeningen, wat zorgt voor extra verificatie bij transacties. Daarnaast gebruikt Bybit een Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS), die beiden zorgen voor een versterkte beveiliging en integriteit van transacties.

De derde laag van beveiliging zijn regelmatige “proof of reserves”-audits. Met deze audits demonstreert Bybit transparantie door aan te tonen dat alle activa van gebruikers aanwezig zijn en veilig opgeslagen. Dit draagt bij aan het vertrouwen in Bybit als een betrouwbaar en veilig platform.

Tweefactorauthenticatie (2FA)

Naast deze drielaagse beveiligingsstrategie, moedigt Bybit gebruikers ook aan om tweefactorauthenticatie (2FA) te gebruiken. Deze extra beveiligingsstap voegt een extra laag van bescherming toe doordat gebruikers niet alleen een wachtwoord nodig hebben, maar ook een tweede vorm van verificatie, vaak via een mobiele app of sms, wat het veel moeilijker maakt voor onbevoegden om toegang te krijgen tot accounts.

In de toekomst registratie bij De Nederlandse Bank (DNB)

Op dit moment is Bybit staat Bybit nog niet onder toezicht van De Nederlandse Bank, maar wil dit in de toekomst wel gaan realiseren. Daarmee zou Bybit nog betrouwbaarder worden. 

Doordat SATOS B.V de iDEAL-betalingen voor Bybit afhandelt en wel een registratie bij DNB heeft, profiteer je indirect al wel van extra veiligheid.

crypto-kopen-bybit-ideal

3 grootste voordelen van Bybit

Bybit biedt een aantal unieke voordelen en extra mogelijkheden ten opzichte van Bitvavo of andere exchanges:

Voordeel #1: Derivaten en traden met hefboom

Bybit is gespecialiseerd in derivatenhandel, waaronder perpetual contracts (vergelijkbaar met futures, maar zonder vervaldatum), en biedt handelaren de mogelijkheid om te handelen met hefboom (leverage).

Dit stelt jou als trader in staat om grotere posities in te nemen dan het bedrag dat je hebt gestort. Met andere woorden: stort je 1000 euro? Dan kun je met een hefboom van 10 eenvoudig handelen met maar liefst 10.000 euro. Op die manier kun je jouw winsten sneller vergroten.

Let op: wil je vanuit Nederland met hefboom traden? Deze functie staat na het registreren niet standaard aan. Je hoeft hiervoor alleen de site van het Nederlands op het Engels te zetten. Dan zie je het tabje "Derivatives" verschijnen en heb je alle mogelijkheden.

Voordeel #2: Geavanceerde handelsopties

Bybit biedt veel meer geavanceerde order types, terwijl dit dankzij de gebruiksvriendelijke interface nog steeds heel gemakkelijk blijft. Persoonlijk vind ik het heel handig dat je bij het openen van een trade meteen de stoploss en take profit invult. Alles gaat daarna automatisch. 

Voordeel #3: Meer handelsvolume en lagere fees

Bybit is een internationaal platform dat mensen over de hele wereld bedient. Dit betekent dat je dus een hoger handelsvolume en meer liquiditeit hebt, waardoor je sneller aan en van je positie af komt en het verschil tussen de koop- en verkoopprijs kleiner is. Bovendien zijn de trading fees er aanzienlijk lager dan bij Bitvavo.

Voordeel #4: Passief inkomen verdienen op Bybit

Bybit biedt je ook veel mogelijkheden om extra geld te verdienen via hun uitgebreide Bybit Earn-programma’s en staking. In mijn artikel over Bybit Earn lees je hier alles over.

derivatives-copytrading

Copy trading op Bybit

Copy trading is een perfecte manier om actief te daytraden, maar dan zonder dat je zelf elke seconde op de koersen hoeft te letten. 

Kies simpelweg een van de trading experts uit de lijst, stort geld vanuit je tegoed en je kopieert alle trades van succesvolle traders voor mooie rendementen.

De meeste Master Traders zijn succesvoller dan mensen die net beginnen en nog veel fouten maken. Door de trades van een ander simpelweg te kopiëren, is het mogelijk om sneller mooie rendementen te halen, terwijl je, als je het zelf zou doen, misschien eerder al je geld kwijt zou zijn. Veel Master Traders halen een rendement tussen 10% en 50% per maand, waardoor je op die manier gemakkelijk geld verdient.

Populair

Het kopiëren van trades wordt steeds populairder. Niet veel mensen hebben de tijd of de energie om alle ins en outs van crypto trading te leren. Hoewel het natuurlijk een geweldige skill is om te hebben, kost het simpelweg veel tijd om het goed te leren. Denk aan technische analyse en het herkennen van koerspatronen of het volgen van het laatste nieuws dat van invloed kan zijn op de prijs van een coin. Op Bybit stel je dit eenvoudig in.

Bybit app

Bybit app voor iOS en Android

Bybit heeft een app, waarmee je al je trades en de koersen goed in de gaten houdt. Handig voor onderweg of thuis op de bank. De app is zowel voor iOS en Android beschikbaar.

Klantenservice & klachten bij Bybit

Bybit heeft een toegankelijke en behulpzame klantenservice. Als je een vraag hebt, zijn er verschillende manieren waarop je snel antwoord kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een live chat starten, wat superhandig is als je direct hulp nodig hebt. Ook is er een contactformulier op de website, voor als je liever je vraag opschrijft.

Als je al ingelogd bent op Bybit, is er zelfs een speciale chatroom waar je rechtstreeks met de klantenservice kunt praten. Dit is echt een pluspunt, want zo voelt het alsof je direct met iemand van Bybit praat.

Voor de meest gestelde vragen heeft Bybit een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen (FAQ) op hun website. Hier vind je snel en eenvoudig antwoorden op allerlei algemene vragen. Mocht er iets aan de hand zijn met het platform, zoals een storing, dan houdt Bybit je op de hoogte via tweets en blogposts op hun homepage. Zo ben je altijd direct geïnformeerd.

Mijn ervaringen met de klantenservice van Bybit zijn erg positief. Telkens als ik een vraag had (wat niet vaak is voorgekomen trouwens), werd deze snel en duidelijk beantwoord.

crypto-naar-bybit-sturen

Mijn Bybit ervaring + conclusie

Ik kan er kort over zijn, Bybit is al meer dan drie jaar mijn favoriete crypto exchange. Ik ben er zelf aan het daytraden, maar heb er ook een aantal copy trades lopen omdat het extra rendement oplevert en nog meer te leren van de trades van andere mensen.

Kort samengevat kun je zeggen dat Bybit voor jou geschikt is wanneer je met relatief weinig geld een grote winst wilt maken en bereid bent het extra risico daarvoor te lopen. Hoewel Bybit zich vooral richt op de meer ervaren traders, is het ook voor beginners een prima tradingplatform.

Wanneer je de basis onder de knie hebt en de interface goed leert kennen, neem je je eerste stappen op het gebied van ‘leveraged trading’, met andere woorden: het handelen met een hefboom die oploopt tot wel 100x je winst.

Haal het maximale uit je trades met Bybit

Kortom, met Bybit kun je echt het maximale uit je trades halen. Zelfs in perioden waarin de koers van bitcoin of andere cryptovaluta niet heel sterk beweegt, maak je met Bybit dankzij de hefboom een mooie winst. Daar komt bij dat je ook kunt speculeren op een koersdaling, wat bij bitcoin geen uitzondering is.

Let op: wil je vanuit Nederland met hefboom traden? Deze functie staat na het registreren op Bybit niet standaard aan. Je hoeft hiervoor alleen de site van het Nederlands op het Engels te zetten. Dan zie je het tabje "Derivatives" verschijnen en heb je alle mogelijkheden.

Zelf ook je eerste cryptovaluta kopen en met hefboom handelen? Maak dan nu een account aan bij Bybit en je hebt binnen een paar minuten je eerste Bitcoin, Ethereum of andere valuta in je bezit om mee te gaan traden!