• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bybit Savings biedt mooie rente op je crypto, maar dan zonder de risico’s!
augustus 18, 2023

Bybit Savings is een van de veiligste producten van het Bybit Earn-programma en maakt het mogelijk om tot wel 8% rente per jaar op een stablecoin te krijgen. Vergelijk dat maar eens met een traditionele spaarrekening.

Het enige verschil is dat je een cryptocurrency gebruikt in plaats van een bankrekening met euro’s en dat je rendement wel 10X hoger is. Nieuwsgierig? Lees verder over Bybit Savings en hoe je het snel en eenvoudig instelt.

Wat is Bybit Savings?

Bybit Savings is een financieel product dat wordt aangeboden door crypto exchange Bybit, waarmee je rente kunt verdienen op je cryptovaluta die je er hebt staan. Nog het beste vergelijkbaar met een traditionele spaarrekening bij een bank.

Door je USDT, een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, op Bybit Savings te plaatsen geniet je van een jaarlijks rendement dat kan oplopen tot wel 8%. Dit is aanzienlijk hoger dan de rentetarieven die de traditionele banken aanbieden.

Laag risico, hoog rendement op USDT en USDC

Omdat USDT en USDC stablecoins zijn, zijn de risico's relatief laag. Ze blijven stabiel in waarde en hebben geen last van de wilde prijsschommelingen die kenmerkend zijn voor andere cryptovaluta. Met Bybit Savings kun je dus een aantrekkelijk rendement behalen op je spaargeld, terwijl je geld beschermd blijft tegen hevige marktvolatiliteit. Dat klinkt dus ideaal!

Met Bybit Savings kun je dus een aantrekkelijk rendement behalen op je spaargeld, terwijl je geld beschermd blijft tegen hevige marktvolatiliteit. Dat klinkt dus ideaal!

Rente op allerlei cryptocurrencies

Op een overzichtelijk dashboard zie je in één oogopslag welke munten je allemaal kunt inzetten voor het Bybit Savings-programma en welk jaarlijks rendement daarbij hoort. Hoewel USDT natuurlijk interessant is, omdat je zeker weet dat de totale waarde van je investering niet zal dalen, zijn er binnen Bybit Savings ook nog heel veel andere coins beschikbaar. 

Daarnaast kies je zelf of je jouw crypto voor langere tijd wilt vastzetten of dat je jouw geld altijd wilt kunnen opnemen. Hierbij geldt wel: hoe langer je je crypto vastzet, des te meer je rendement stijgt.

Crypto staking

Wat is Fixed Term Savings?

Bij producten met een vaste termijn (Fixed Term) zijn de periode waarin je jouw coins en het APY (jaarlijks rendementspercentage) vastgesteld wanneer je kiest voor een bepaald product. Op deze manier weet je precies hoeveel rendement je krijgt op je investeringen. Als je passief inkomen wilt verdienen met je USDT of andere coins op Bybit, is dit product perfect voor jou.

De enige adder onder het gras: zoals de naam al doet vermoeden, kun je tijdens de duur van de gekozen periode jouw tokens niet zomaar opnemen. Zowel je inleg als je rendement worden pas aan het einde van de periode op je Earn Account gestort.

Wat is Flexible Savings?

Flexible Savings houdt in dat je een wat lager rendement ontvangt, maar in ruil daarvoor wel altijd over je crypto kan beschikken.

Welke coins zijn beschikbaar bij Bybit Savings?

Het aanbod coins waarop je via savings rente kunt ontvangen, wijzigt regelmatig. Ga naar Bybit Savings om de actuele rentepercentages en mogelijkheden te bekijken.

Het rendement dat je kunt behalen bij ByBit Savings varieert van munt tot munt. en loopt van 1,5% tot ruim 333% per jaar op kleinere risicovollere coins. Wanneer ByBit Earn activeert, ontvang je automatisch de beloningen elke 24 uur in je eigen wallet. Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze opnieuw te investeren.

Wat zijn de risico's van ByBit Savings?

Het belangrijkste risico is dat je vastgezette crypto het een stuk minder flexibel maakt om je portfolio te beheren. Als de prijzen crashen en je hebt je geld vastgezet, dan kun je jouw investering misschien niet op tijd verkopen. 

Zo werkt Bybit Savings in de praktijk, een stappenplan

Heb je al wat crypto op Bybit staan of lijkt het je interessant om er geld te storten om via Bybit Savings een passief inkomen te verdienen? Dan lees je hieronder stap voor stap hoe je dat doet. Ben je nieuw bij Bybit? Maak dan eerst een account aan op Bybit en lees hier hoe je gemakkelijk met iDEAL jouw eerste storting doet. 

Stap #1: Login op Bybit

Log in op Bybit en ga naar Bybit Savings onder het kopje ‘Finance’, ‘Earn’ en vervolgens ‘Bybit Savings’.

bybit-savings-kiezen-menu

Stap #2: Kies Flexible / Fixed Savings

Kies nu of je jouw geld voor langere tijd wilt vastzetten (meestal maximaal 90 dagen) of flexibel wilt blijven. Je ziet direct hoe de rendementen veranderen bij de twee verschillende opties.

bybit-savings-welke-coins

Stap #3: Kies de hoeveelheid die je wilt inzetten

flexible-savings-bybit-stake-now

 Stap #4: Bevestig je keuze en klik op ‘Stake Now’

De laatste stap is bevestigen wat je hebt ingevuld en op de knop ‘Stake Now’ klikken. Dat is alles! Vanaf nu wordt jouw rente elke 24 uur bijgeschreven op je account.

Conclusie

In de wereld van vandaag, waar de spaarrentes bij traditionele banken historisch laag zijn, biedt Bybit Savings een verfrissend en lucratief alternatief. Met Bybit Savings kun je een rendement tot wel 12% per jaar op verschillende stablecoins en andere cryptocurrency’s behalen. Dat is een rendement dat je bij geen enkele traditionele bank zult vinden! En het mooie? Dit alles gebeurt met een relatief laag risico.

En of je nu kiest voor een vaste of flexibele termijn, Bybit Savings is ontworpen om jou maximale controle en rendement op je investering te bieden. Ben je enthousiast geworden en wil je jouw crypto ook voor jou laten werken? Maak nu een account aan op Bybit, stort je eerste crypto en begin vandaag nog met het opbouwen van een passief inkomen!

Maak nu je account aan op Bybit en laat je crypto voor je werken!