• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gaat Cardano in 2024 een mega stijging tegemoet? Nu kopen?
mei 7, 2024

Gaat Cardano in 2024 een gigantische stijging tegemoet en nieuwe records neerzetten? Cardano (ADA) staat al jaren bekend als een baanbrekende blockchain, maar toch is de koers de afgelopen maanden met bijna 50% gedaald. Is het nu een geweldig koopmoment?

In dit artikel duik ik in drie veelbelovende ontwikkelingen die mogelijk aantonen dat er ondanks de daling een enorme stijging voor Cardano aan zit te komen. 

Wat is Cardano precies?

Eerst even wat achtergrondinformatie over Cardano (ADA). Cardano staat bekend als een baanbrekend blockchain-platform en ontworpen om de uitdagingen van eerdere generaties cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum aan te pakken. Cardano onderscheidt zich door een wetenschappelijk gefundeerde aanpak, waarbij de ontwikkelingen worden doorgelicht door academische peer reviews. Dit zorgt voor een sterke basis in veiligheid, duurzaamheid en schaalbaarheid.

cardano

Cardano gebruikt het proof-of-stake mechanisme, Ouroboros, wat het niet alleen milieuvriendelijker maakt, maar ook sneller en efficiënter in het verwerken van transacties. Deze unieke eigenschappen maken Cardano een van de meest veelbelovende platforms voor de toekomst van gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten.

Direct Cardano kopen? Via Bybit koop je snel en gemakkelijk met iDEAL Cardano en heb je het binnen een paar minuten in je portfolio. Meld je aan via de knop hieronder en je krijgt afhankelijk van je storting meteen een mooie welkomstbonus.

Voordelen van Cardano

Een aantal van de belangrijkste voordelen van Cardano:

  • Schaalbaar: Kan een groot aantal transacties snel afhandelen.
  • Interoperabel: Kan werken met andere blockchains.
  • Veilig: Ontwikkeld met focus op veiligheidsprotocollen.
  • Decentrale governance: De community neemt samen besluiten over de toekomst.
  • Wetenschappelijk gefundeerd: Steunt op academisch onderzoek.
  • Duurzaam: Verbruikt minder energie door het proof-of-stake mechanisme.

3 redenen waarom Cardano in 2024 mogelijk een mega stijging wacht!

Ik geef je graag drie redenen waarom 2024 weleens het jaar van een enorme stijging voor Cardano zou kunnen zijn.

Reden #1: Whales kopen massaal ADA in

De laatste maanden is de activiteit van Cardano-whales enorm toegenomen. Whales zijn partijen met grote aantallen ADA in hun portfolio. Het dagelijkse gemiddelde van deze grote transacties is opgelopen tot maar liefst bijna 14 miljard dollar aan transacties, wat niet alleen voor Cardano, maar zelfs voor Bitcoin een aanzienlijk bedrag is.

Deze groeiende activiteit wijst op een verschuiving in de dynamiek van de markt. Kleine beleggers en investeerders gedragen zich wat onzeker, waardoor de koersen dalen, maar grote spelers kopen juist in en rekenen op hogere prijzen in de toekomst.

Dus ook al is de koers van Cardano (ADA) de laatste tijd wat gedaald, het vertrouwen groeit juist en er zit waarschijnlijk een grote ommekeer van de prijs aan te komen, met een mooie pump.

Reden #2: Mogelijke fusie met Bitcoin Cash

Er ligt een plan om de relatie tussen Cardano en Bitcoin Cash (BCH) verder te verbeteren en zelfs te integreren. 

Via een peiling op X vraagt Cardano’s medeoprichter Charles Hoskinson aan de community of Cardano een 'partnerchain' moet creëren voor Bitcoin Cash. Deze keten zal gaan werken met het door Hoskinson bedachte consensusmechanisme “Proof-of-Useful-Work (PoUW)”. Dit mechanisme is nog efficiënter dan het traditionele Proof-of-Work (PoW), waarop inmiddels al veel blockchains zijn overgestapt. Als deze aanpassingen worden doorgevoerd, zou dit de snelste en meest bruikbare Proof-of-Work-blockchain ooit kunnen worden.

waarom stijgt bitcoin

Van de bijna 15.000 mensen die al hebben gestemd op het voorstel blijkt dat meer dan twee derde van de stemmers voorstander is van het plan. De Cardano-community is dus enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking met Bitcoin Cash met zich meebrengt. Zelf denk ik ook dat het enorm bullish voor Cardano zou kunnen zijn.

Reden #3: Analisten zijn extreem positief over Cardano

Verschillende crypto-analisten zien veel potentieel in Cardano. Sterker nog, Cardano staat op waarschijnlijk op het punt om een opmerkelijke stijging te maken, nadat de waarde ervan de afgelopen maand met ongeveer de helft is gedaald.

In 2020 was er een vergelijkbaar interessant patroon, waar Cardano eerst een aanzienlijke correctie van meer dan 50% doormaakte, gevolgd door een indrukwekkende stijging van maar liefst 4000%.

Een soortgelijk scenario lijkt zich ook nu te ontvouwen. Ook nu consolideerde Cardano zich, brak uit met een stijging van 72%, en onderging vervolgens een correctie van 50%. Dit patroon lijkt bijna 100% op het eerdere patroon en geeft aanleiding om te verwachten dat de geschiedenis zich zal herhalen. Het zou betekenen dat Cardano vanaf het huidige niveau met ongeveer 2000% kan stijgen.

Cardano prijsverwachting 2024

Wanneer het patroon zich herhaalt, kijken we naar een koerstarget van 9 dollar vanaf een huidige koers van 45 dollarcent. En zelfs als Cardano maar een kwart of de helft van dit resultaat weet te bereiken, heb je een geweldige return op je investering.

Technische analyse

In de video hieronder vertelt Corné je alles over Cardano en deelt hij zijn technische analyse, met een eerste koersdoel van 1 dollar, waarna de vorige all time high van ruim 3 dollar en vervolgens de 5 dollar in zicht komt.

Conclusie: nu Cardano kopen?

Cardano wordt vaak beschouwd als een betrouwbare en gevestigde speler en staat als coin al jarenlang in de wereldwijde crypto top 10. Naast een sterke basis heeft Cardano ook sterke partnerschappen met academische instellingen en bedrijven wereldwijd. Bovendien heeft Cardano een grote en betrokken gemeenschap van ontwikkelaars en HODL'ers, die actief bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het ecosysteem.

Kortom, Cardano blijft nog wel even bestaan en gaat een mooie toekomst tegemoet. Dit zou weleens het beste moment kunnen zijn om Cardano te kopen. De koers is met 50% gedaald, waardoor je ADA nu voor een goede prijs aanschaft, terwijl de vooruitzichten tegelijkertijd heel goed zijn.

Via Bybit koop je snel en gemakkelijk met iDEAL Cardano en heb je het binnen een paar minuten in je portfolio. Meld je aan via de knop hieronder en je krijgt afhankelijk van je storting meteen een mooie welkomstbonus.