• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Cardano snel naar 8 dollar? Update en verwachting 2024
februari 20, 2024

Kan Cardano snel naar een nieuwe all time high? Op internet hebben veel analisten het over een realistisch een koersdoel van Cardano naar 8 dollar, in 2024 al of anders begin 2025. Sterker nog, Cardano staat op het punt om dit jaar (en daarna) de cryptowereld op zijn kop te zetten.

In dit artikel lees je waarom ADA een van de beste investeringen van 2024 zal zijn en duikt Corné voor jou in de technische analyse van deze bijzondere blue chip cryptocurrency.

Wat is Cardano precies?

Cardano staat bekend als een baanbrekend blockchain-platform, ontworpen om de uitdagingen van eerdere generaties cryptocurrency’s zoals Bitcoin en Ethereum aan te pakken. Cardano onderscheidt zich door een wetenschappelijk gefundeerde aanpak, waarbij de ontwikkelingen worden doorgelicht door academische peer reviews.

Dit zorgt voor een sterke basis in veiligheid, duurzaamheid en schaalbaarheid. Cardano gebruikt het proof-of-stake mechanisme, Ouroboros, wat het niet alleen milieuvriendelijker maakt, maar ook sneller en efficiënter in het verwerken van transacties. Deze unieke eigenschappen maken Cardano een van de meest veelbelovende platforms voor de toekomst van gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten.

Nu Cardano kopen

Voordelen van Cardano

Een aantal van de belangrijkste voordelen van Cardano op een rij:

 • Duurzaam: Verbruikt minder energie door het proof-of-stake mechanisme.
 • Schaalbaar: Kan een groot aantal transacties snel afhandelen.
 • Veilig: Ontwikkeld met focus op veiligheidsprotocollen.
 • Interoperabel: Kan werken met andere blockchains.
 • Decentrale governance: De community neemt samen besluiten over de toekomst.
 • Wetenschappelijk gefundeerd: Steunt op academisch onderzoek.

Direct Cardano kopen? Dat doe je eenvoudig via iDEAL op Bitvavo, mijn favoriete crypto exchange in Nederland. Meld je via de knop hieronder aan en je hebt jouw ADA binnen een paar minuten al in je bezit.

Cardano presteert beter dan de rest van de markt

Waar de algehele cryptomarkt gemiddeld met zo’n 7 procent wist te stijgen, weet Cardano (ADA) structureel harder te stijgen. In dezelfde periode steeg ADA namelijk maar liefst 14%. Dubbel zo snel als de meeste andere coins dus. Deze ontwikkeling wordt gezien als een blijk van vertrouwen en optimisme in Cardano.

cardano

Cardano’s schatkist op all time high

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, ondersteunt de positieve toekomstvisie van ADA, Een recente post op X door een Cardano staking pool operator heeft de aandacht gevestigd op de visie van Cardano voor een zelfgefinancierd gedecentraliseerd systeem, met de nadruk op de groei van Cardano's schatkist.

Als ADA's prijs $3 bereikt, zou de waarde van deze schatkist stijgen tot boven de $4,5 miljard. Dit geeft een enorm potentieel voor financiële autonomie en steun voor toekomstige innovaties. Op de laatste piek had Cardano trouwens een schatkist van 3 miljard dollar.

Wat is de Cardano schatkist precies?

Wanneer je Cardano gebruikt voor transacties, gaat een klein deel van elke transactie naar de Cardano schatkist. Dit is geen gewone rekening die iemand beheert, maar een automatisch systeem, ontworpen om onpartijdig en efficiënt te zijn. Ontwikkelaars die ideeën hebben voor verbeteringen aan het Cardano-netwerk kunnen voorstellen indienen en om financiering vragen.

De Cardano-gemeenschap, bestaande uit gebruikers zoals jij en ik, stemt dan op deze voorstellen. De ideeën met de meeste stemmen krijgen het nodige geld om te starten, wat uit de schatkist komt. Dit maakt alles transparant en geeft de gemeenschap macht over de toekomstige richting van het netwerk.

Cardano snel naar 8 dollar?

Als de geschiedenis zich in de koersgrafieken herhaalt, dan stijgt Cardano eerst naar 80 cent, met dan een pullback naar 60 cent en aansluitend een mega bullrun naar 8 dollar in januari 2025! Corné vertelt je in de video hieronder alles over de fundamentele en technische analyse van Cardano.

Nog meer redenen waarom Cardano kan gaan knallen in 2024

2024 belooft een veelbelovend jaar te worden voor Cardano, met verschillende factoren die zijn groei kunnen stimuleren. Grote investeerders zijn opnieuw geïnteresseerd, wat het vertrouwen in het project vergroot en leidt tot een stijging van het handelsvolume. Bovendien belooft de integratie van Cardano met AI veel potentieel voor de toekomst, terwijl het Midnight protocol en de groeiende populariteit van Cardano's staking verdere groei mogelijk maken.

Met al deze ontwikkelingen in het vooruitzicht, rijst de vraag: kan Cardano nu nog eens x10 gaan? Ik denk het wel! $8 is een mooi doel.

 • Grote investeerders kopen weer
 • Meer handelsvolume
 • Groeiend vertrouwen
 • Integratie van Cardano met AI belooft veel goeds voor de toekomst
 • Midnight protocol
 • Cardano's staking wint snel aan populariteit

Conclusie: Is dit hét moment om Cardano te kopen?

Met de veelbelovende vooruitzichten voor Cardano in 2024 en de groeiende interesse van investeerders, lijkt het moment gunstig om in te stappen. De combinatie van toenemend vertrouwen, innovatieve integraties met AI en meer hype, vormen een grote kans op aanzienlijke groei. Het beeld ziet er gewoon zeer positief uit. En realiseer je dat zelfs na een stijging van 50% in een maand er nog veel meer mogelijk is.

Ook Cardano kopen? Dat doe je eenvoudig via iDEAL op Bitvavo, mijn favoriete crypto exchange in Nederland. Meld je via de knop hieronder aan en je hebt jouw ADA binnen een paar minuten al in je bezit.

Tip: koop bijvoorbeeld elke week of maand een mooi aantal ADA tokens om maximaal van de komende groei te profiteren en gemiddeld een mooie gemiddelde prijs te betalen.