• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cardano hard fork uitgesteld. Nu nog snel instappen en ADA kopen?
juli 31, 2022

De Cardano hard fork is uitgesteld. Deze belangrijke update van Cardano betekent een enorme verbetering van het netwerk, vooral qua snelheid en schaalbaarheid. Ook nemen de functionaliteit en mogelijkheden van smart contracts en DApps toe. Veel ontwikkelingen die zich ook zeker in de koers zullen laten zien.

Maar wat betekent het uitstel van de Cardano hard fork op de korte termijn en langere termijn? Nu juist Cardano kopen, of verkopen en wachten op een lagere koers?

Wat is de Vasil Hard fork?

De Vasil hard fork is een verwachte update van Cardano en de volgende stap in het verbeteren van de infrastructuur van het Cardano-netwerk die het robuuster en schaalbaarder maakt. Deze update is echt een "major major major hard fork combinator event”, volgens het team van Cardano. 

Verbeterde veiligheid en meer transacties per seconde

Door de update verbetert de beveiliging van het toch al veilige Cardano en nemen tegelijkertijd het aantal mogelijke transacties per seconde toe. En dat zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkingstijd of transactiekosten. De fork stond gepland voor 29 juni 2022 en is al eerder een paar weken uitgesteld.

Positieve impuls voor de koers van Cardano

Dat de livegang van de Vasil hard fork een geweldige impuls zal zijn voor de koers van Cardano, staat voor mij als een paal boven water.

short gaan crypto

Waarom is de livegang van de Vasil hard fork uitgesteld?

De Vasil hard fork is uitgesteld, omdat het team er zeker van wil zijn dat de overgang zonder problemen verloopt. Volgens de ontwikkelaars is het meest recente uitstel van juli 2022 echt de laatste.

Men wil met het uitstel bereiken dat alle betrokkenen helemaal klaar voor de update zijn. Daarbij rekenen de ontwikkelaars bijvoorbeeld ook externe exchanges. Vanwege het grote aantal crypto exchanges waarbij Cardano (ADA) beschikbaar is, kan ikm me daar wel iets bij voorstellen.

Wanneer gaat de Cardano hard fork live?

Naar schatting duurt het nog maximaal een aantal weken voordat de Vasil hard fork live gaat. De ontwikkelaars werken hard aan het realiseren van een soepele overgang. Ik heb ook liever dat alles direct goed gaat, dan dat er (grote) problemen ontstaan zodra de hard fork is uitgevoerd.

Dat zou de goede reputatie van Cardano zelfs kunnen schaden. Kortom, liever dat men alles tien keer controleert, dan dat er een halve update live gaat. 

cardano hard fork

Wat gaat de Cardano hard fork met de koers doen?

De Vasil hard fork is een van de grootste upgrades voor het Cardano-netwerk ooit. Daarom is het ook een spannend moment voor alle betrokkenen, inclusief investeerders. Ik denk namelijk dat de Vasil update een enorme positieve impuls voor de koers van ADA zal zijn. Het is een echte game changer die de coin veel beter maakt.

Nu Cardano kopen of niet?

Het nieuws over uitstel van de update zorgt misschien voor wat teleurstelling en een negatieve reactie op de koers. Laat je hierdoor alleen niet ontmoedigen, want Cardano kopen is nog nooit zo interessant geweest.

Op dit moment koop je Cardano voor iets meer dan 50 dollarcent per stuk en het potentieel om exponentieel te stijgen is zeker aanwezig. 

$1 is een belangrijk niveau voor Cardano!

Bovendien is de grens van $1 een belangrijk niveau. Weet Cardano namelijk tot boven $1 te stijgen, geeft dat een krachtig signaal naar investeerders. Ik denk dat een succesvolle Vasil update zal zorgen voor een versnelling naar de mijlpaal van die ene dollar, waarna dit vervolgens weer zorgt voor nog meer investeerders en een hardere stijging.

Cardano terug naar 3 dollar?

Het kan zomaar zijn dat Cardano dit jaar met gemak weer terug naar 2 tot 3 dollar gaat, waarna het vuurwerk in 2023 zich voort zal zetten. De all-time-high van $3,09 gaat er zeker aan, wie weet dit jaar nog!

Cardano technische analyse en prijsverwachting van Corné

Meer weten over de koersverwachting van Cardano voor de komende maanden? Check dan zeker deze video van Corné even!

Kortom, een kwestie van tijd dus, voordat ADA weer gaat knallen. En het mooie is dat je Cardano nu heel voordelig koopt! Wees erbij voordat de Vasil hard fork live gaat!