• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cardano stablecoin Djed live: Waar gaat de ADA koers naartoe?
januari 28, 2023

Het zijn mooie en spannende tijden voor Cardano! De top 10-cryptocurrency komt namelijk met een aantal revolutionaire nieuwe ontwikkelingen. Daarvan is Cardano's stablecoin Djed een echte primeur voor Cardano. Deze eigen stablecoin gaat zorgen voor veel meer mogelijkheden en maakt Cardano (ADA) echt volwassen. 

Wat is de Djed stablecoin precies en waarom komt Cardano ermee? Welke voordelen biedt het jou? En wat gaat de koers van Cardano doen als Djed live is? 

Wat is Djed precies?

Djed is de nieuwe stabiele munt van de Cardano blockchain. Dat betekent dat hij is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en kan worden gebruikt voor transacties en betalingen binnen het Cardano-ecosysteem. 

In 2021 gingen fintech partij COTI en Cardano een samenwerking aan, waarbij het COTI network de uitgever van de Djed-stablecoin zal zijn.

Wat is de rol van COTI?

COTI is een fintech bedrijf dat een op blockchain gebaseerd betalingsnetwerk en digitale valuta heeft ontwikkeld genaamd de COTI coin (ook als cryptocurrency te koop). Het COTI netwerk is ontworpen om snelle en goedkope transacties te bieden voor bedrijven en consumenten. De COTI-munt wordt gebruikt als middel van uitwisseling binnen het netwerk en kan worden gebruikt voor betalingen, overboekingen en andere financiële transacties. 

De Cardano blockchain wordt algemeen beschouwd als een van de meest veelbelovende blockchainprojecten op de markt. Daarnaast groeit de stablecoin-markt snel, en veel beleggers zoeken naar manieren om zichzelf te beschermen tegen de volatiliteit van cryptovaluta's. 

Djed biedt straks een betrouwbare en stabiele optie voor transacties en betalingen binnen het Cardano-ecosysteem.

Coti Cardano

Waarom komt Cardano met een eigen stablecoin?

Je zou je kunnen afvragen waarom Cardano met een eigen stablecoin komt. We hebben toch al de USDT, USDC, DAI en vele anderen? Wat voegt een nieuwe stablecoin toe en waarom komt juist Cardano met een eigen nieuwe stablecoin? 

Er zijn verschillende redenen waarom Cardano zijn eigen stablecoin, Djed, ontwikkelt. Ik zet de belangrijkste vier voor je op een rij:

Reden #1: Betrouwbare en stabiele optie voor transacties binnen het Cardano ecosysteem

Djed als stablecoin zal een stabiele waardeopslag bieden, waardoor gebruikers transacties uitvoeren en betalingen doen, zonder beïnvloed te worden door de volatiliteit van ADA of andere cryptovaluta's.

Reden #2: Verhogen van bruikbaarheid en adoptie

Door een stablecoin op de Cardano-blockchain te bieden, stimuleert dat meer bedrijven en investeerder om de Cardano-blockchain te gebruiken voor hun transacties en betalingen. Daardoor neemt de bruikbaarheid en adoptie van de Cardano-blockchain toe.

Cardano vasil hard fork

Reden #3: Een voorsprong houden op andere cryptocurrencies

Cardano is niet het enige blockchain-project dat zijn eigen stablecoin ontwikkelt. Andere projecten hebben ook al hun stablecoin gelanceerd of zijn van plan om dit te doen.

Door Djed te lanceren, kan Cardano concurreren met andere stablecoin-projecten en tegelijkertijd nieuwe gebruikers aantrekken voor zijn ecosysteem. Cardano wordt er aantrekkelijker door.

Reden #4: Om DeFi op Cardano mogelijk te maken

Djed zal gedecentraliseerde financiering (DeFi) toepassingen op de Cardano-blockchain mogelijk maken, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een breed scala aan financiële diensten zoals lenen, lenen en handelen.

Wanneer gaat Djed stablecoin live?

De Djed stablecoin gaat eind januari / begin februari 2023 live. Inmiddiels zijn er meer dan 40 partnerschappen ondertekend met grote exchanges, NFT-marktplaatsen en meer.

In eerste instantie komt de coin live op Bitrue exchange, maar naar verwachting groeit het aantal exchanges en daarmee ook de marketcap van Djed snel.

Binnenkort ook passief inkomen verdienen met Cardano (ADA)

De lancering van Djed gaat ook samen met een andere belangrijke ontwikkeling, namelijk de lancering van het renteprotocol Liqwid. Het komt erop neer dat je daarmee veilig rente op ADA-deposito’s kan verdienen en er andere nieuwe interessante earn en stakingmogelijkheden komen. Zeker in de gaten houden dus!

Crypto staking passief inkomen

Technische analyse ADA en COTI

Wat gaat de koers van Cardano doen? Het is natuurlijk lastig om de toekomstige prestaties van Djed te voorspellen, omdat het afhankelijk is van diverse factoren zoals adoptie, vraag en marktomstandigheden. Het is voor veel investeerders wel een event waarmee Cardano in het nieuws komt en zichzelf neerzet als nog waardevollere cryptocurrency.

Als we puur naar de grafieken kijken heeft ADA heeft de lange neerwaartse trend gebroken. De weerstand is een support geworden en dat belooft veel moois! Toch zit er nog wat weerstand rond 38,5 dollarcent en zit er een bearish divergence in de grafiek (voor de beginnende technisch analisten onder ons: de RSI daalt, maar de koers stijgt). 

Kortom, wat kun je het beste doen? Gaat de koers eerst terug naar 32 cent, of stoomt ADA na de livegang van Djed hard door naar boven? Corné geeft uitleg over de stand van zaken in de onderstaande video.

Conclusie

Dat er grote verbeteringen voor Cardano aan zitten te komen, mag duidelijk zijn. Een eigen stablecoin, nieuwe earn en stakingmogelijkheden en mnog meer betrouwbaarheid van het netwerk. Al deze ontwikkelingen trekken nieuwe investeerders aan en maken Cardano tot een echt serieuze speler binnen het cryptolandschap.

Cardana versterkt zijn positie als blue chip cryptocurrency en is daarmee een geweldige investering, zelfs als de koers op korte termijn zou dalen. Op de lange termijn heb je met Cardano goud in handen en is de bearmarkt van de afgelopen maanden een perfecte kans om nu goedkoop Cardano in te slaan, zelfs na de recente opleving van de markt. Er is een enorm potentieel naar boven. 

Ook Cardano (ADA) kopen?