• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cardano update: gaat ADA nog verder zakken of een mooie stijging tegemoet?
juni 20, 2022

Door de recente crash van crypto en de aandelenbeurzen, krijgen de meeste coins te maken met dalingen tot ruim 80%. Waar dit op de aandelenbeurzen voor veel paniek zorgt, zijn dergelijke dalingen in de wereld van crypto zeker niet abnormaal.

Zelf vind ik de recente daling juist een geweldige kans om mijn portfolio weer mooi uit te breiden. Cardano vind ik een van de meest kansrijke coins met een veelbelovende toekomst en potentieel voor een geweldig herstel. Kortom, tijd voor een Cardano update!

Daling van ADA afgelopen 30 dagen een stuk kleiner dan BTC

Cardano (ADA) is een van de altcoins die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft gehad. Inmiddels is de koers in juni 2022 gedaald naar zo’n 50 dollarcent. Interessant gegeven is wel dat de daling vergeleken met die van bitcoin een stuk kleiner is. Over de afgelopen 30 dagen daalde bitcoin namelijk met meer dan 30 procent, terwijl Cardano slechts 8 procent van zijn koers moest prijsgeven. 

Elke 50 to 60 dagen herstel en een rally

Bovendien blijkt uit de geschiedenis van Cardano dat een periode van dalingen vaak maar een dag of 50 tot 60 duurt, waarna de koers weer duidelijk herstelt en doorgaans een mooie rally laat zien.

Consolidatie?

Met die kennis in het achterhoofd, denk ik dat 1 augustus 2022 de tijd is voor mooi herstel naar de bullish zone. Tot die tijd bestaat de kans dat Cardano nog iets verder zakt of een tijdje rond de 45 en 50 dollarcent blijft hangen (consolidatie).

cardano kopen

$1 is een belangrijk niveau voor Cardano!

Bovendien is de grens van $1 een belangrijk niveau. Zeker wanneer Cardano tot boven $1 weet te stijgen, geeft dat een krachtig signaal naar investeerders.

5 redenen voor een stijging boven $1

Een aantal belangrijke redenen waarom Cardano de komende maanden weer terug naar $1 zal gaan:

  • Reden #1: Cardano is een revolutionaire coin die alle voordelen van de beste crypto samenvoegt
  • Reden #2: De voordelen van Cardano worden door steeds meer mensen ontdekt
  • Reden #3: Whales kopen voor miljarden aan Cardano
  • Reden #4: DeFi komt nu op stoom bij Cardano
  • Reden #5: De langverwachte Vasil hard fork staat op het punt van livegang

Vasil hard fork

De Vasil hard fork is een verwachte update van Cardano en de volgende stap in het verbeteren van de infrastructuur van het Cardano-netwerk die het robuuster en schaalbaarder maakt. Deze update is echt een "major major major hard fork combinator event”, volgens het team van Cardano. 

cardano hard fork

Verbeterde veiligheid en meer transacties per seconde

Door de update verbetert de beveiliging van het toch al veilige Cardano en nemen tegelijkertijd het aantal mogelijke transacties per seconde toe. En dat zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkingstijd of transactiekosten. De fork staat gepland voor 29 juni 2022, maar kan misschien een paar weken worden uitgesteld, zodat het team de laatste puntjes op de i kan zetten.

Naar verwachting kan de livegang van de Vasil hard fork een nieuwe impuls zijn voor de koers van Cardano.

Nu Cardano kopen? technische analyse en prijsverwachting

Meer weten over de laatste updates en koersverwachting van Cardano? Check dan zeker deze video van Corné even!

Conclusie

Cardano is een munt met veel potentie. Smart Contracts worden bovendien steeds populairder, er is steeds meer vraag naar transparantie en betrouwbare financiële producten. En vooral de veiligheid van digitale valuta staat enorm onder de aandacht. Cardano combineert alle voordelen, maar blinkt daarbij echt uit in veiligheid. 

Dat maakt dat Cardano een veelbelovende toekomst tegemoet gaat! Zeker nu de belangrijke en grote Vasil hard fork een enorme verbetering van het netwerk zal zijn.

Op dit moment heeft Cardano misschien nog wat last van de algehele downtrend en het dalende trendkanaal, maar dat neemt niet weg dat het met de fundamentals van Cardano heel goed zit. Zodra de grootste spanningen rond de oorlog in Oekraïne wat afnemen, zal er volgens mij een gigantische relief rally gaan plaatsvinden.

Een kwestie van tijd dus, voordat ADA weer gaat knallen. En het mooie is dat je Cardano nu heel voordelig koopt!