• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • ADA snel naar $1 dankzij de Cardano Vasil hard fork?
juni 6, 2022

Kan Cardano snel terug naar $1? De afgelopen 7 dagen deed Cardano (ADA) het met een stijging van ruim 20% weer erg goed. Andere grote cryptocurrencies zoals bitcoin, Ethereum, Binance Coin, XRP moeten het ten opzichte van Cardano met een gelijke koers of zelfs dalingen tot 8% doen. 

Daarmee lijkt Cardano zich sinds eind mei klaar te maken voor een nieuwe harde stijging. De grote vraag is: gaat de ontwikkeling van Cardano zijn vruchten nu echt afwerpen? Naar verwachting volgt namelijk deze maand langverwachte Cardano Vasil hard fork, waarop veel investeerders besluiten te kopen. Ook voor jou is Cardano nu een mooie koopkans!

Cardano voortdurend in ontwikkeling

De komende Vasil hard fork is weer een stap naar een beter eindproduct. Net zoals de hele cryptomarkt nog in zijn kinderschoenen staat, is ook Cardano een blockchain in ontwikkeling.

In die zin pakt Cardano het heel professioneel aan. Het team achter ADA bestaat namelijk uit een groep blockchainspecialisten, wetenschappers en onderzoekers, die het testen en onderzoeken van nieuwe mogelijkheden en de broncode erg belangrijk vinden. 

Cardano terug naar de top 5?

En dat is niet onopgemerkt gebleven, want Cardano wist eerder al door te stomen tot de top 5 van grootste cryptocurrency's ter wereld, met een all time high van $ 3,09 in september 2021. Inmiddels is Cardano door de cryptocrash van de afgelopen maanden naar beneden meegetrokken, maar ten opzichte van andere coins doet ADA het desondanks erg goed.

cardano hard fork

Vasil hard fork

De Vasil hard fork is een verwachte update van Cardano (ADA), die pas half april door oprichter Charles Hoskinson werd aangekondigd. 

De Vasil hard fork is voor Cardano de volgende stap in het verbeteren van de infrastructuur van het Cardano-netwerk en maakt het vooral robuuster en schaalbaarder wordt. Bovendien benadrukte Charles Hoskinson het belang van de update door hem echt een "major major major hard fork combinator event” te noemen.

Door de update verbetert de beveiliging van het toch al veilige Cardano en nemen tegelijkertijd het aantal mogelijke transacties per seconde toe. En dat zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkingstijd of transactiekosten.

Voordelen van de Vasil hard fork

Meer weten over de Cardano hard fork en alle voordelen die deze met zich meebrengt? Is cardano nu een mooie koopkans? In deze video legt Corné je er alles over uit!

Vasil hard fork: 29 juni 2022

De Cardano Vasil hard fork staat gepland op 29 juni 2022. 

Cardano naar $1 na de Vasil update?

Natuurlijk weet niemand wat de Vasil hard fork betekent voor de koers van Cardano, maar de voortekenen zijn goed! Ik en een groot aantal analisten denken dat de koers na de Vasil update flink zal stijgen. Daarnaast zijn sinds het begin van 2022 honderdduizenden nieuwe Cardano-adressen aangemaakt. En in tijden van aanzienlijke dalingen in de totale cryptomarkt is dat best bijzonder.

Met het oog op de komende Vasil hard fork is het een goed idee om je portfolio met Cardano uit te breiden. Zeker omdat iedereen nu anticipeert op een koersstijging en het nieuws over de Vasil hard fork steeds bekender wordt. En meestal vormen de weken voor een grote update de beste investeringskansen!

Via de Nederlandse crypto exchange Bitvavo koop je binnen een paar minuten gemakkelijk via iDEAL Cardano.